پژوهشنامه دانشمندان اتمی در مقالهای تحقیقاتی اعلام کرد که کره شمالی ممکن است سومین آزمایش هستهییاش را در ماه میلادی جاری برگزار کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مقاله تحقیقاتی اعلام شد که تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که تونلی در نزدیکی سایت دو آزمایش هستهیی قبلی کره شمالی آماده شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بلومبرگ، این تونل میتواند برای کنترل انفجار هستهیی مورد استفاده قرار گیرد.
نویسندگان این گزارش زیگفرید هکر، یک کارشناس برنامه هستهیی کره شمالی در دانشگاه استنفورد و فرانک پابیان یک تحلیلگر اطلاعاتی در آزمایشگاه ملی لسآلاموس هستند.
این آزمایش هستهیی میتواند اولین آزمایشی باشد که مورد تایید کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی که پس از مرگ ناگهانی پدرش در ماه دسامبر کنترل امور را به دست گرفت، قرار میگیرد.
این دو دانشمند اعلام کردند که احتمال دارد کره شمالی همزمان از پلوتونیوم و اورانیوم غنی شده برای آزمایش هستهییاش استفاده کند.
در این گزارش آمده است: از دو انفجار همزمان بیشتر از یک انفجار میتوان اطلاعات فنی به دست آورد و آسیب سیاسی حاصل از دو انفجار نیز بیشتر از یک انفجار هستهیی توسط کره شمالی نیست.
در این میان یک مقام عالیرتبه کره شمالی اخیرا در یک پیام صریح کمسابقه گفت که دولت پیونگ یانگ قصد دارد مخالفتش با فشارهای بینالمللی علیه برنامه هستهیی تسلیحاتی کره شمالی را افزایش دهد.
چوی سون هی، یک مقام عالیرتبه وزارت امور خارجه کره شمالی در پایان مذاکرات غیررسمی سه روزه بین دیپلماتهای کره شمالی و یک هیات آمریکایی غیررسمی گفت که ریاست تیم کره شمالی را در این مذاکرات که اخیرا در سنگاپور برگزار شد، بر عهده داشت و افزود که در نتیجه این مذاکرات دولت وی چارهای ندارد “جز این که به دلیل سیاستهای خصمانه آمریکا موضوع هستهییاش را مورد بررسی مجدد قرار دهد”.
وی افزود: احتمال خلع سلاح هستهیی کره شمالی بسیار ضعیف است.
این مقام کره شمالی در توضیح موضع دولت این کشور گفت: اگر آمریکا صادقانه در مذاکرات شرکت کند و سیاستهای خصمانهاش را کنار بگذارد، نه فقط به طور لفظی، بلکه در عمل تا موضوع هستهیی حل شود و روابط بین دو طرف بهبود یابد، ما آمادهایم برای حل این مساله تلاش کنیم.
او اشارهای به این که کره شمالی چه سیاستی را خصمانه میداند، نکرد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد که مذاکرات غیررسمی هفته گذشته در سنگاپور بین گروههای کره شمالی و آمریکا برگزار شد، اما گفت که دولت آمریکا در این مذاکرات دخالتی نداشت.
وی گفت که طبق سیاست درازمدت آمریکا، “واشنگتن به حفظ صلح و ثبات در شبه جزیره کره متعهد است و هیچگونه قصد خصمانه در قبال کره شمالی ندارد”.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که مقامات آمریکایی معتقدند “کره شمالی از طریق تهدید یا اقدامات تحریکآمیز دستاوردی حاصل نخواهد کرد و چنین رفتارهایی تنها انزوای این کشور را بیشتر میکند و فرصتی برای تعامل با جامعه بینالمللی در اختیارش قرار نمیدهند”.
گلین دیویس، نماینده هستهیی ارشد آمریکا اخیرا از کره شمالی خواست به وظایفش در زمینه پایان دادن به برنامه هستهییاش عمل کند.
دیویس گفت که کره شمالی میداند که طبق قطعنامههای شورای امنیت سازمانه ملل، موظف است چه کار کند و تحت این توافقنامهها که در سالهای گذشته امضا کرده است باید تسلیحات هستهییاش را کنار بگذارد.
کره شمالی پیش از این نیز اعلام کرده بود که به ساخت تواناییهای هستهییاش ادامه خواهد داد و آمریکا را به تلاش برای سرنگون کردن این رژیم کمونیستی متهم کرد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه کره شمالی در این باره گفت که پیونگ یانگ با عزمی راسخ در مقابل هرگونه اقدام خصمانه آمریکا خواهد ایستاد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کره شمالی در بیانیهای که توسط خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد اعلام کرد: آمریکا در حالی که درباره معیشت مردم سایر کشورها صحبت میکند جلوی توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی مردم ما را با تحریمهای بیرحمانه خود گرفته است.
در ادامه این بیانیه آمده است: این که چنین کشوری بگوید کنار گذاشتن تسلیحات هستهیی برای ما بهتر است فقط ما را به یاد شغالی میاندازد که به بزی میگوید اگر شاخش را کنار بگذارد، خورده نخواهد شد.
در بیانیه کره شمالی آمده است که واشنگتن نباید عزم راسخ پیونگ یانگ را دست کم بگیرد.
در این بیانیه آمده است: ما با سلاحی در یک دست و پرچم انقلاب صنعتی در دست دیگر مطمئنا یک ملت قدرتمند سوسیالیسم خواهیم ساخت و در همان حال با عزم کامل در برابر سیاستهای ضدکره شمالی آمریکا خواهیم ایستاد.
باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا اخیرا گفت که کره شمالی نباید اجازه داشته باشد “که دنیا را با تسلیحات هستهیی تهدید کند”.
کره شمالی پیش از این نیز گفته بود که چارهای ندارد جز این که مساله هستهییاش را «کاملا بازنگری» کند.
وزارت امور خارجه کره شمالی اشارهای به این که منظورش از بازنگری چیست، نکرد اما این اظهارات به نگرانیها درباره این که پیونگیانگ ممکن است قصد انجام یک آزمایش هستهیی سوم را به دنبال ناموفق ماندن پرتاب موشکش در ماه آوریل داشته باشد، دامن زد.
موضع رسمی کره شمالی که چندین دهه در حال تولید سلاح هستهیی بوده است، این است که برای دفاع شخصی در برابر تهدید هستهیی آمریکا به تسلیحاتش نیاز دارد، اما به طور کلی مایل است تسلیحات هستهیی را کنار بگذارد.
کره شمالی در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ با انجام آزمایشات هستهیی نسبت به تحریمهایی که سازمان ملل به دنبال آزمایشات موشکی کره شمالی علیه این کشور اعمال کرده بود، واکنش نشان داد.
وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرده است که ظاهرا کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی قصد دارد راه پدرش کیم جونگ ایل را دنبال کند که در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ دست به دو آزمایش هستهیی زد.
رهبر جدید کره شمالی در ماه دسامبر و پس از مرگ پدرش جانشین وی شد.
یک مقام وزارت امور خارجه کره جنوبی که خواست نامش فاش نشود گفت که بیانیه کره شمالی نشان میدهد که این کشور ممکن است نظرش را تغییر دهد و دست به یک آزمایش هستهیی جدید بزند.
وی گفت که اتهامات کره شمالی بیاساس است و از این کشور خواست به مذاکرات شش جانبه با هدف خلع سلاح هستهیی پیونگ یانگ بازگردد.
کشورهای دخیل در مذاکرات ششجانبه چین، ژاپن، آمریکا، روسیه، کره جنوبی و کره شمالی هستند و این مذاکرات از سال ۲۰۰۳ آغاز شد. کره شمالی در ماه نوامبر سال ۲۰۱۰ پرده از یک تاسیسات غنیسازی اورانیوم در خاک این کشور برداشت که به این کشور اجازه میدهد علاوه بر پلوتونیوم از اورانیوم نیز برای تولید سلاح هستهیی استفاده کنند.
انتهای پیام