به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۰۵۲ دلار رسید که پایینترین قیمت از فوریه سال ۲۰۱۰ بود.
در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در فوریه با ۰.۱ درصد کاهش، ۱۰۵۴ دلار معامله شد.
شمش طلا با خلوص ۹۹.۹۹ درصد در بازار بورس طلای شانگهای ۱.۴ درصد سقوط کرد و به ۲۱۷.۶۰ یوان در هر گرم (۱۰۵۸ دلار در هر اونس) رسید.
طلا اوایل هفته گذشته به ۱۰۸۰ دلار صعود کرده بود اما هفته گذشته را با حدود دو درصد یا ۲۰ دلار کاهش به پایان رساند و برای ششمین هفته متوالی کاهش یافت.
این فلز زرد از ابتدای نوامبر تاکنون ۷.۵ درصد کاهش قیمت داشته و به سوی بزرگترین کاهش ماهانه از ژوئن سال ۲۰۱۳ پیش میرود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون تحت تاثیر دورنمای افزایش نرخهای بهره در آمریکا که جذابیت سرمایهگذاری داراییهای بدون بازده مانند طلا را کمتر کرده و از ارزش دلار پشتیبانی میکند، به سوی سومین کاهش سالانه متوالی پیش میرود.
انتظار میرود آمار اشتغال ماه نوامبر که هفته جاری منتشر میشود، در تصمیم گیری سیاستگذاران بانک مرکزی آمریکا برای تصویب افزایش نرخهای بهره در نشست دسامبر تاثیرگذار باشد. در حالیکه بانک مرکزی آمریکا آماده تحکیم سیاست پولی خود میشود، بانک مرکزی اروپا در نشست روز پنج شنبه خود ممکن است برنامه خرید اوراق قرضه را برای کمک به احیای اقتصاد منطقه یورو گسترش دهد.
سرمایهگذاران در حال خارج کردن پولشان از صندوقهای سرمایهگذاری طلا هستند که به فروش گسترده این فلز ارزشمند کمک کرده است. ذخایر “اس پی دی آر گولد تراست” که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری طلاست، روز جمعه به پایینترین میزان از سپتامبر سال ۲۰۰۸ به این سو کاهش یافت.
قوی شدن ارزش دلار هم مانع هرگونه افزایش قیمت طلا شده است. دلار روز دوشنبه در برابر سبدی از ارزهای بزرگ به بالاترین سطح در هشت ماه گذشته صعود کرد. قوی شدن دلار آمریکا معاملات طلا را که به این ارز انجام میشود برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر میکند.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۰۴ دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۱.۲ درصد کاهش یافت و به ۸۲۵ دلار رسید و هر اونس پالادیم با ۱.۲ درصد کاهش، ۵۴۴ دلار معامله شد.