وزیر امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد که برنامه غنیسازی اورانیوم کرهشمالی تلاشی برای تولید سلاح هستهیی است. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کیم سونگ هوان ـ وزیر امور خارجه کرهجنوبی ـ در گفتوگوی اختصاصیاش با شبکه تلویزیونی بلومبرگ علاوه بر آن از کرهشمالی خواست مسئولیت اقدامات تحریکآمیز سال گذشتهاش را قبول کند و […]
وزیر امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد که برنامه غنیسازی اورانیوم کرهشمالی تلاشی برای تولید سلاح هستهیی است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کیم سونگ هوان ـ وزیر امور خارجه کرهجنوبی ـ در گفتوگوی اختصاصیاش با شبکه تلویزیونی بلومبرگ علاوه بر آن از کرهشمالی خواست مسئولیت اقدامات تحریکآمیز سال گذشتهاش را قبول کند و تعهد خود را به خلع سلاح هستهییاش نشان دهد.
وی تاکید کرد که در صورتی که کره شمالی این درخواستها را قبول کند، کرهجنوبی حاضر خواهد شد درباره موضوعاتی که کره شمالی میخواهد با پیونگ یانگ گفتوگو کند.
کرهشمالی اعلام کرده است که تاسیسات غنیسازیاش با هدف تولید سوخت برای نیروگاههای تولید برقش است و این کشور حق استفاده از انرژی هستهیی صلحآمیز را دارد؛ اما کشورهای کمی اظهارات این کشور را که سلاح هستهیی تولید کرده است و دست به دو آزمایش هستهیی زده است باور میکنند.
وزیر امور خارجه کره جنوبی گفت: کره شمالی تاکنون دست به اقدام خاصی برای رفع نیازهایش به انرژی نزده است و از آنجا که کره شمالی به وسیله پلوتونیوم، سلاح هستهیی ساخته است به عقیده ما این تاسیسات بخشی از همین تلاشهاست.
کیم تاکید کرد که برنامه غنیسازی اورانیوم کره شمالی باید متوقف شود زیرا این کار نقض مجموعهای از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و تعهد خود پیونگ یانگ در سال ۲۰۰۵ به کنار گذاشتن همه برنامههای هستهییاش است.
وی با اشاره به درخواست کره شمالی برای از سرگیری مذاکرات شش جانبه گفت: ما باید ابتدا مطمئن شویم که کره شمالی در زمینه خلع سلاح هستهییاش جدی است.
وزیر امور خارجه کرهجنوبی در پاسخ به اینکه برای از سرگیری این مذاکرات چه باید کرد، گفت که پیشبینی این امر مشکل است، چرا که همه چیز به کره شمالی بستگی دارد.
کیم از پیونگ یانگ خواست که در صورتی که خواستار از سرگیری روند مذاکرات هستهیی است، با درخواست کرهجنوبی موافقت کند.
به گزارش ایسنا،مذاکرات ششجانبه پیرامون خلع سلاح هستهیی کره شمالی با حضور آمریکا، روسیه، چین، ژاپن، کره جنوبی و کره شمالی برای اولینبار در ماه اوت سال ۲۰۰۳ در پکن برگزار شد و در سالهای بعد پیشرفت ملموسی را به دنبال داشت که شامل انهدام برج خنککننده یکی از مجموعههای هستهیی یونگبیون در ماه ژوئن سال ۲۰۰۸ است. اما این مذاکرات از ماه دسامبر سال ۲۰۰۸ به خاطر اختلافنظرات شدید بین آمریکا و کره شمالی درباره پارهای از مسائل از جمله راستیآزمایی اظهارنامه هستهیی پیونگیانگ درباره تاسیسات هستهییاش به بنبست رسیده است.
کره شمالی چندی بعد اعلام کرد که این کشور به مرحله نهایی غنیسازی اورانیوم برای ساخت سلاح هستهیی وارد شده است و در حال ساخت بمبهای اتمی بیشتری از میلههای سوخت مصرف شده است، امری که شدیدا موجب نگرانی آمریکا و سایر کشورهای دخیل در مذاکرات ششجانبه شد.
کرهی شمالی دومین آزمایش هستهیی خود را در ماه مه انجام داد، اقدامی که شورای امنیت در واکنش به آن تحریمهای جدیدی را علیه چند شرکت اصلی پیونگ یانگ اعمال کرد. این اقدام شورای امنیت موجب شد که کرهی شمالی اعلام کند از این پس در مذاکرات ششجانبه شرکت نخواهد داشت.
غرق شدن یک ناوجنگی کرهی جنوبی در ماه مارس که ۴۶ کشته بر جای گذاشت در روابط دو کره اختلال ایجاد کرد؛ کرهی جنوبی و آمریکا، کرهی شمالی را در این حادثه مقصر دانستند، در حالی که پیونگیانگ هرگونه دخالت در این اتفاق را انکار کرد.
کره جنوبی که اعلام کرده بود پیش از بازگشت به مذاکرات شش جانبه باید عذرخواهی کرهی شمالی را به خاطر غرق کردن کشتیاش بشنود، این پیششرط خود را پس گرفت و زمینه را برای ازسرگیری مذاکرات فراهم کرد.
خبر وجود تاسیسات غنیسازی جدید در کره شمالی که توسط یک دانشمند آمریکایی که در سفر به پیونگیانگ از این تاسیسات دیدن کرده بود، باعث تیرگی دورنمای ازسرگیری مذاکرات ششجانبه شد، اما کره شمالی اعلام کرد که حاضر است در ازای کمکهای اقتصادی و سیاسی، برنامهی هستهیی تسلیحاتیاش را کنار بگذارد.
آمریکا در هفتههای اخیر چین را تحت فشار قرار داده است تا از نفوذ خود بر روی کره شمالی استفاده کرده و پیونگیانگ را به اتخاذ رویکردی سازندهتر و متوقف کردن اعمال تحریکآمیز خود ترغیب کند.
انتهای پیام