به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در سفرش به عربستان سعودی به شرکتهای جهان هشدار داد که در صورت تجارت با سپاه پاسداران ایران، خطر آن را بپذیرند. این اظهارات تردیدها برای سرمایهگذاری در کشوری که خواهان برخورداری از منافع اقتصادی مورد انتظار را از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ است را افزایش میدهد.
تیلرسون که با هدف کمک به ایجاد یک ائتلاف علیه ایران میان عراق و پادشاهی سعودی به عربستان سفر کرد، از دولتهای این کشورها خواست تا به رژیم تحریمهای واشنگتن علیه سپاه پاسداران ایران بپیوندند.
وی در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای سعودی خود گفت: هر دو کشورهای ما معتقدند آنهایی که با سپاه پاسداران ایران تجارت میکنند، هر یک از نهادهایشان، شرکتهای اروپایی یا دیگر شرکتهای سراسر جهان به معنای واقعی با ریسک بالا این کار را انجام میدهند.
وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان بخشی از تلاش دولت ترامپ برای جلب حمایت به منظور مقابله با ایران و جلوگیری از پر شدن خلاء در عراق پس از بیرون راندن داعش توسط ایران به منطقه سفر کرده است. بخشی از این اقدامات شامل کمک به تشکیل یک شورای جدید عراقی ـ سعودی است که به بازسازی عراق کمک خواهد کرد.
اظهارات تیلرسون نشان میدهد که دولت آمریکا در حالی که کنار گذاشتن توافق هستهای را در حال حاضر رها کرده است، فشار اقتصادی بر ایران را با ابزارهای دیگر افزایش خواهد داد.
وزارت خزانهداری آمریکا پس از آنکه رئیسجمهور کشور استراتژی جدیدش در قبال ایران را منتشر کرد، سپاه پاسداران را به دلیل حمایت از نیروهای سپاه قدس حامی تروریسم اعلام کرد.
ایران بارها تاکید کرده است که از منافع اقتصادی مورد انتظار از رفع تحریمها، آن گونه در توافق وعده داده شده، برخوردار نشده است و اظهارات تیلرسون تنها موجب تشدید این نگرانیها خواهد شد.
این اظهارات تیلرسون همچنین با صحبتهای پیشین وی و دونالد ترامپ در روزهای اخیر که گفتهاند، تجارت با ایران امن است تناقض دارد.
ترامپ در گفتوگو با شبکه فاکس نیوز اظهار کرد: به اروپاییها گفتم که به پول در آوردن (از ایران) ادامه دهید و نگران نباشید. ما در این مورد به شما احتیاج نداریم.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود گفت که دولت میخواهد بین سرمایهگذاری در نهادهای وابسته به سپاه و آنهایی که ارتباطی با این گروه ندارند، تفاوت قائل شود.
به گزارش بلومبرگ، عربستان و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) خود مشغول اقداماتی برای عقب راندن ایران در منطقه از جمله در عراق هستند، جایی که اکثریت شیعه پس از سقوط صدام، دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۰۳ بر عراق تسلط سیاسی یافتهاند.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سفر منطقهای خود به قطر رفته و قرار است پس از آن به پاکستان، هند و سوئیس سفر کند.
انتهای پیام