در همین رابطه کشورهای فرانسه، هلند، ایتالیا و سوئد از سفرای خود در تهران خواسته اند تا برای مشورت در رابطه موضوع روز سه شنبه ۸ آذر تجمع دانشجویان ایرانی در مقابل سفارت انگلیس، عازم اروپا شوند.
سفیر آلمان درتهران نیز روز گذشته از سوی وزارت خارجه این کشور برای مشورت فراخوانده شده بود. نروژ در اقدامی شتابزده نیز روز گذشته از تعطیل کردن سفارت خود در تهران خبر داد.
فراخواندن نسنجیده برخی سفرا از ایران در حالی است که قرار است امشب وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گرد هم آمده و درباره حادثه روز سه شنبه و پاسخ این اتحادیه به آن بحث و رایزنی کنند.
در همین رابطه با وجود شکاف و بحران در اتحادیه اروپا برخی از دیپلماتها از امکان اعمال تحریم های جدید علیه تهران از سوی اتحادیه اروپا در پایان نشست وزیران خارجه آن در بروکسل سخن می گویند.
برخی دیپلماتها از احتمال توسل اتحادیه اروپا به تحریم نفتی خبر داده اند؛ امری که با توجه به بحران اقتصادی اروپا و عواقب این اقدام بر بازار جهانی نفت بعید به نظر می رسد. هم اکنون ۱۴ درصد از نفت صادارتی ایران به بازارهای اروپا می رود و قطع آن موجب بروز تغییراتی در بازار جهانی نفت می شود. بلومبرگ در همین رابطه نوشت : تحریم نفت ایران از سوی اروپا موجب می شود که تهران به دنبال مشتریان جدید باشد.
تاثیر منفی بر بازار
ایران به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولید و صادر کننده نفت نقش بسیار زیادی در ثبات بازار انرژی جهان دارد و هرگونه تغییر در میران تولید و یا فروش نفت جمهوری اسلامی تاثیری زیاد بر بازار می گذارد از همین رو تحریم واردات نفت از ایران یک شوک بسیار بزرگ به بازارهای جهانی وارد می کند و با توجه به آنکه اقتصاد اروپا هم اکنون دوره زوال خود را سپری می کند و کشورهایی چون یونان، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا و … در آستانه ورشکستگی اقتصادی قرار دارند به نظر می رسد که مطرح کردن طرح تحریم واردات نفت از ایران فقط یک جنگ روانی باشد.
در همین رابطه “دیوید میلی باند” وزیر خارجه سابق انگلیس به کشورهای اروپایی و از جمله دولتمردان این کشور هشدار داد که نباید دادن پاسخ مناسب به تهران منجر به آن شود که اروپا بر طبل جنگ با ایران بکوبد.
اما “برنارد والرو” سخنگوی وزارت خارجه فرانسه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد “برونو فوچر” سفیر فرانسه در تهران را به منظور مشاوره به پاریس فراخوانده است.
در بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده است: فرانسه اقدام معترضان ایرانی را مغایر با اصول کنواسیون وین خوانده و اعلام کرده این اقدام در واکنش به تسخیر سفارت انگلیس در تهران صورت می گیرد.
“یوری روزنتال” وزیر خارجه هلند نیز از سفیر این کشور در تهران خواسته تا به منظور مشورت درباره حادثه روز سه شنبه به این کشور برگردد.
وزارت خارجه هلند اعلام کرده که اتفاق روز سه شنبه را باید به عنوان یک نشانه سیاسی بررسی کرد و در همین رابطه باید با نماینده خود در تهران هماهنگ باشیم.