نخست وزیر هند امروز (دوشنبه) گفت، با توجه به اینکه هزینه واردات نفت باری طاقت فرسا را بر اقتصاد هند تحمیل کرده است، هند به جایگزین کردن انرژی هستهیی به عنوان یک منبع انرژی پایبند است. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکهی خبری بلومبرگ، مانموهان سینگ نخست وزیر هند، در مراسم […]
نخست وزیر هند امروز (دوشنبه) گفت، با توجه به اینکه هزینه واردات نفت باری طاقت فرسا را بر اقتصاد هند تحمیل کرده است، هند به جایگزین کردن انرژی هستهیی به عنوان یک منبع انرژی پایبند است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکهی خبری بلومبرگ، مانموهان سینگ نخست وزیر هند، در مراسم افتتاح یک موسسه تحقیقات انرژی در دهلی به نام راجیو گاندی نخست وزیر سابق هند گفت: به منظور تسریع رشد اقتصادی و رساندن آن به هدف تعیین شده ۱۰ درصد، تامین امنیت انرژی برای هند ضروری و سرنوشت ساز است.
این اظهارات سینگ پس از آن صورت گرفت که متحدان کمونیست وی در خصوص عواقب جدی پیشبرد قرارداد هستهیی هند با آمریکا به وی هشدار دادند.
هند دو درصد نرخ رشد سالانهی خود را به خاطر کمبود انرژی از دست میدهد، کسری بودجه هند سال گذشته به بالاترین حد طی هشت سال گذشته رسید.
نخستوزیر هند خاطر نشان کرد: من از احزاب سیاسی میخواهم که برای عزم حیاتی ملی برای استراتژی امنیت انرژی سالم، ارزش قائل شوند.
وی افزود: هند در حال حرکت است و ما باید بتوانیم نیازهای روز افزون خود برای انرژی را تامین کنیم. هیچ دولتی نمیتواند این مسوولیت را نادیده بگیرد و امیدوار به حمایت مردم باشد.
بودجه ۸۵۴ میلیارد دلاری هند از سال ۲۰۰۳ با متوسط نرخ رشد ۸/۶ درصد افزایش یافته که این نرخ رشد سریعترین توسعه از زمان استقلال هند (۱۹۴۷) است.
در همین حال، روزنامهی واشنگتن پست گزارش داد که پس از یک هفته اختلافنظرهای سیاسی بر سر قرارداد جنجالی انرژی هستهیی غیر نظامی هند و آمریکا، نخست وزیر هند روز یکشنبه در تلاش بود تا توافقی حاصل کند که هم دولت و هم قرارداد را نجات دهد.
در حالی که معاونان سینگ از یک سو میگویند که انجام مذاکرات مجدد بر سر قرارداد هستهیی ممکن نیست، از سوی دیگر گفتوگوها برای رفع نگرانیهای احزاب سیاسی کمونیست را ضروری میدانند.
این احزاب که برای بقای دولت حیاتی و سرنوشت ساز هستند، مخالف قرارداد هستهیی بوده و معتقدند این قرارداد برای منافع ملی هند زیان آور است.
شری پراناب موکرجی وزیر امور خارجه هند، در جمع خبرنگاران گفت: ما به طور جدی در حال تلاش هستیم. ما مذاکراتی داشتهایم و آنها گفتهاند که دولت نباید بیش از این قرارداد هستهیی را پیش ببرد.
یک مقام دولتی که خواست نامش فاش نشود گفت: همکاران مانموهان سینگ مشتاق هستند تا با ایجاد یک کمیتهی ویژه از کارشناسان هستهیی و سیاستمداران و مطالعه تمام جوانب و مفاهیم قانون آمریکا موسوم به Hyde که آمریکا را قادر به سهیم بودن در این قرارداد میکند، به مناقشات و جنجالها در این خصوص پایان دهند.
سیتارام مچوری عضو حزب کمونیست هند (مارکسیست) گفت: تا زمانیکه تمام جوانب قانون هاید ارزیابی و بررسی نشده، دولت نباید مذاکرات را پیش ببرد. در این خصوص اگر آنها (دولت) قصد دارند یک کمیته ایجاد کنند، ما حاضریم این مساله را بررسی کنیم.
بر اساس قانون هاید، دولت آمریکا این اختیار را دارد تا فناوری هستهیی را در اختیار یک کشوری که پیمان منع گسترش تسلیحات هستهیی (ان.پی.تی) را امضا نکرده قرار دهد.
اما قانونگذاران هندی معتقدند که این قانون برنامهی هستهیی مستقل هند و تولید مواد شکاف پذیر را محدود خواهد کرد و در صورتیکه هند در آینده یک آزمایش هستهیی انجام دهد، این قرارداد انرژی لغو خواهد شد.
بر اساس قرارداد هستهیی هند و آمریکا موسوم به “قرارداد ۱۲۳″، فناوری هستهیی آمریکا و منابع سوخت در ازای نظارت دایم بینالمللی، در اختیار نیروگاههای انرژی غیر نظامی هند قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام