شهردار نیویورک با تعطیلی اعیاد اسلامی در مدارس مخالفت کرد
درحالی که بسیاری از دانش آموزان و والدین مسلمان مدارس نیویورک به موافقت شهردار برای تعطیل کردن عید قربان و عید فطر در مدارس این ایالت چشم دوخته بودند، وی با این طرح مخالفت کرد و مدعی شد این امر میتواند بستری برای تعطیل شدن اعیاد سایر گروههای دینی باشد.
پس از رایزنیهای متعدد، شورای شهر نیویورک اخیرا قطعنامه ای تصویب کرده بود که به موجب آن تمام مدارس نیویورک برای روز عید قربان و عید فطر تعطیل هستند، امید مسلمانان به موافقت نهایی مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک بود اما وی با این قطعنامه مخالفت کرد.
وی اخیرا گفته است: یکی از مشکلات شهرهایی که دارای تنوع فرهنگی هستند این است که اگر مدارس برای هر مناسبت دینی تعطیل شوند دیگر مدرسه فعالی باقی نمی ماند.
این درحالی است که مدارس دولتی نیویورک، به عنوان بزرگترین نظام مدارس کشور برای اعیاد مسیحی و یهودی چون کریسمس، روش هشانا و یوم کیپور تعطیل هستند و تعطیلات یک هفته ای بهاره نیز هرسال با عید پاک و عید پسح همزمان می شود.
مسلمانان اعتقاد دارند که اگر این تعطیلات می تواند برای سایر گروه ها اعمال شود پس مسلمانان نیز باید از همان حقوق برخوردار شوند.
رابرت جکسون عضو شورای شهر نیویورک به عنوان یک مسلمان و مخالف ادعای شهردار اظهار داشت که اگر بلومبرگ این مسئله را نپذیرد، آن را به یک مسئله تبعض آمیز تبدیل خواهد کرد.
این درحالی است که شمس علی روحانی مرکز اسلامی فرهنگی منهتن با اشاره به تبعض در این رابطه مخالف است و استدلال می کند که این مسئله غیرعادلانه است.
شمس علی گفت که با همکاران خود در ائتلاف بین ادیان همکاری می کند تا بتواند در نظر شهردار تأثیرگذار باشد.
پیشنهاد تعطیلی مدارس دولتی برای مناسبتهای اسلام مورد پذیرش سایر جوامع دینی قرار گرفته است.
کشیش آلن پینکی از کلیسای متودیستهای متحد در هارلم در این رابطه می گوید: اگر مدارس برای سایر گروه های دینی تعطیل می شود، مسلمانان نیز باید از همان حق برخوردار باشند و من در این مورد با شهردار بلومبرگ موافق نیستم.
خاخام موردچای هچت از مرکز یهودیان کوئیز با اشاره به اینکه دیدگاه بلومبرگ را درک می کند گفت باید از همان معیارهایی که برای تعطیل کردن مناسبتهای مسیحی و یهودی استفاده شده برای مسلمانان نیز به کار گرفته شود. اگر فردی به مسئله ای ایمان دارد باید برای آن مبارزه کندو من اطمینان دارم که یهودیان نیز زمانی برای تعطیل کردن این روزها مبارزه کرده اند.
دیگر شخصیتهای دینی نیز با اشاره به جمعیت درحال رشد جامعه مسلمان تعطیل شدن اعیاد دینی را حق آنها دانستند.
شهر درسدن آلمان به شهید حجاب ادای احترام میکند
شهر درسدن آلمان که زن مسلمان محجبه در دادگاه آن با ضربات چاقوی یک نژادپرست کشته شد قصد دارد به این شهید راه حجاب ادای احترام کند که کشته شدنش خشمی میان مسلمانان سراسر جهان ایجاده کرده و جامعه آلمانی را به شدت تکان داده است.
کای شولز سخنگوی شهردار درسدن گفت: قرار است هفته آینده جلسه ای با حضور نمایندگان شهر و شورای مرکزی مسلمانان تشکیل شود تا درباره چگونگی ادای احترام به وی تصمیم گیری کنیم.
مروه شربینی زن ۳۲ ساله روز اول ژوئیه با ضربان چاقوی نژادپرست آلمانی روس تبار کشته شد. این نژادپرست ۲۸ ساله شربینی را که چهار ماه باردار بود پیش از شهادت در دادگاه علیه وی برای اهانت با ۱۸ ضربه چاقو به قتل رساند.
همسر شربینی که تلاش کرده بود وی را نجات دهد هم مورد اصابت ضربات چاقوی مهاجم و هم مورد اصابت گلوله پلیس قرار گرفته است .
ماریتا شیفردکر ادولف از مقامات مهاجرت درسدن گفت: ما درحال تصمیم گیری درباره تغییر نام یکی از خیابانهای شهر به نام مروه شربینی هستیم.
مقامات اظهار داشتند آنها راه های ادای احترام به شربینی را بررسی می کنند، اما در قاهره پدر ناامید شربینی تنها یک درخواست از مقامات آلمانی دارد و آن هم حکم مرگ قاتل دخترش است.
وی همچنین اظهار داشت پلیسی که همسر دخترش را مجروح کرده نیز باید به اشد مجازات برسد.
وی همچنین نسبت به واکنش مقامات آلمانی به قتل بی رحمانه دخترش ابراز ناامیدی کرد و گفت از مرگ دخترش توسط یک دوست مطلع شده و مقامات آلمانی هرگز این موضوع را اعلام نکرده اند و این امر غیر مسئولانه است و نشان می دهد که آنها هیچ اهمیتی نمی دهند.
مرگ شربینی موجی از غافلگیری را در جامعه آلمان ایجاد کرده و بسیاری از این واقعه ابراز بیزاری کرده اند، اوایل این هفته بیش از ۱۰۰۰ نفر از جمله مقامات آلمانی در یک مراسم یادبود عمومی که توسط گروه های حقوق مدنی به احترام وی برگزار شده بود شرکت کردند.
دولت استرالیا برای ساخت مدرسه اسلامی ایجاد مانع میکند
دولت نیوساوتولز، استرالیا در تلاش برای ممانعت از افتتاح یک مدرسه اسلامی در منطقه ، دست روی زمین مسلمان گذاشته تا مانع تحقق آرزوی مسلمانان برای داشتن مدرسه اسلامی برای تعلیم ۱۲۰۰ دانش آموز شود.
وزیر آموزش استرالیا گفت: مدتها درباره این تصمیم فکر کردم.
وی تصمیم گرفته زمین کالج الامانه را خریداری کند و مدعی شده که این زمین را برای ساخت مدرسه ویژه کودکان و معلولان مورد استفاده قرار خواهد داد.
این وزیر تهدید کرده اقداماتی درپیش گرفته می شود تا اگر معامله به جایی نرسد این زمین به اجبار به دولت تعلق گیرد.
وی همچنین گفته می دانم که این تصمیم مناقشه برانگیز است و می دانم که چگونه تفسیر می شود.
این درحالی است که کالج الامانه این زمین را برای تعلیم و آموزش ۱۲۰۰ دانش آموز مسلمان خریداری کرده است، اما ساخت این مسجد با مخالفت اعضای شورای شهر رو به رو شد اما پس از آنکه دادگاه زمین و محیط زیست طرحهای مسجد را برای دومین بار تأیید کرد این مبارزه حقوقی خاتمه یافت.
اکنون تصمیم جدید وزیر آموزش بار دیگر در راه این مدرسه اسلامی سنگ اندازی می کند.
گزارشهای رسانه ها این تصمیم را به نامه ای نسبت می دهند که از سوی شورای شهر به وزیر ارسال شده و خواستار بدست آوردن این زمین از سوی دولت با توافق یا با اجبار شده است.
سخنگوی وزیر آموزش استرالیا در گفتگو با روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد گفته است: این تصمیم به دنبال توصیه وزارت آموزش و تعالیم مبنی بر ضرورت نیاز به یک مدرسه ویژه در منطقه اتخاذ شده و این محل برای احداث این مسجد بسیار مناسب است و این محل ارتباطی با ساخت مدرسه اسلامی ندارد.
محمد الدنا رئیس کالج الامانه گفت: والدین، اعضای جامعه و همه مسلمانان از این پروژه اعلام حمایت کرده و ما نمی دانیم با این دانش آموزان چه کنیم، رهبران مسلمان به جای آنکه برای اداره مدرسه آماده شوند اکنون برای مبارزه حقوقی جدید با دولت آماده می شوند.
اقبال پاتل رئیس فدراسیون شوراهای استرالیا گفت: پیگیری روند تمام اتفاقاتی که برای این مدرسه اسلامی رخ داده برای جامعه اسلام ناامید کننده است.
مسلمانان بیش از ۲۰۰ سال است که در استرالیا زندگی می کنند و ۵.۱ درصد از جمعیت ۲۰ میلیونی این کشور را تشکیل داده اند.
اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ این کشور است اما پس از حملات یازدهم سپتامبر مسلمانان به شدت مورد شک و ظن قرار گرفته و بسیاری از متعصبان و راست گرایان میزان میهن پرستی آنها را زیر سوال بردند.
دانشگاه پریستون امام جماعت تمام وقت منصوب کرد
دانشگاه پریستون در نیوجرسی آمریکا در پی اجرای برنامه تجربی دوساله برای پاسخ به نیاز جامعه مسلمان به داشتن یک روحانی در دانشگاه، نخستین روحانی تمام وقت خود را منصوب کرد .
صهیب سلطان امام جمعه ۲۸ سالهای است که براساس اظهارات خود همواره دغدغه خدمت به جامعه مسلمان را در ذهن داشته، اکنون به عنوان نخستین و تنها امام جمعه مسلمان در دانشگاه پریستون فعالیت می کند.
وی در این رابطه اعلام کرد فکر می کند که روحانیان مسلمان دانشگاه ها باید به توسعه واضح، اخلاقی و فکری مسلمانان و حتی غیر مسلمانان در کشور توجه داشته باشند، از این رو روحانی مسلمان در دانشگاه نقش مهمی در شکل دادن به اسلام در آمریکا ایفا می کند.
سلطان در کارولینای شمالی متولد شده و در دانشگاه ایندیانا در رشته علوم سیاسی و روزنامه نگاری تحصیل کرده و در حالی که به عنوان یک روزنامه نگار کار می کرد پیشنهاد نوشتن مقاله ای با عنوان ” قرآن برای ناشنوایان” را دریافت کرد که در سال ۲۰۰۴ منتشر شد، از آن زمان به بعد احساس علاقه خود به مطالعات اسلامی را کشف کرد.
پس از آن صهیب سلطان تحصیلات خود را در دانشگاه الهیات هارتفورد دنبال کرد و در رشته مطالعات اسلامی، خطاطی اسلامی و روابط اسلام و مسیحیت فارغ التحصیل شد.
حدود ۱۵ روحانی مسلمان در دانشگاه های آمریکا فعالیت می کنند و بیشتر آنها در ایست کوست مستقر هستند. دانشگاه جورج تاون نخستین دانشگاهی بود که از حضور تمام وقت یک روحانی مسلمان برخوردار شد.
صهیب سلطان ابراز اطمینان کرد که تعداد روحانیون مسلمان در آینده نزدیک رشد خواهد شد.
درحال حاضر حدود ۲۵۰ دانشجوی مسلمان در دانشگاه پریستون تحصیل می کنند و جمعیتی حدود ۸۰ نفر هر هفته در نمازهای جمعه شرکت می کنند.
دانشجویان مسلمان همچنین می توانند از برخی از اتاقهای تعیین شده برای اقدام نماز یومه استفاده کنند.
روحانی مسلمان دانشگاه پریستون اعتفاد دارد که حضور جامعه مسلمان در چند سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است، به طوری که در مقایسه با نمازهای جمعه سه یا چهار سال پیش و نمازهای جمعه پرجمعیت امروز این نکته به وضوح روشن است.
اسلام برای سامان امور داخلی روسیه حائز اهمیت است
رئیس جمهوری روسیه در دیدار با روحانیان مسلمان روسیه تصریح کرد: زندگی دینی در روسیه متکثر بوده و اسلام برای سامان امور داخلی این کشور حائز اهمیت است.
اظهارات درحالی ایراد شد که مدودوف برای دیدار از پیشرفت کار ساخت مسجد مرکزی مسکو رفته بود و پس از آنکه از بخشهای تاریخی مسجد و بخش در حال ساخت دیدن کرد جلسهای با روحانیان مسلمان داشت.
وی در این دیدار اهمیت اسلام را در امور داخلی روسیه مورد تأکید قرار دارد و گفت: مسلمانان روسیه در این کشور از احترام و نفوذ برخوردارند. سازمانهای اسلامی سهم مهمی در ترویج صلح در جامعه و فراهم کردن آموزش معنوی و اخلاقی برای مردم و همچنین مبارزه با افراطگرایی و بیگانههراسی دارند.
رئیس جمهوری روسیه همچنین اهمیت داشتن نظام آموزش ائمه جماعات و آموزگاران دینی در داخل سازمانهای دینی روسیه را مورد تأکید قرار داد و متعهد شد که دولت به یاری مسلمانان در این زمینه ادامه دهد.
رئیس جمهوری روسیه در دیدار با مفتیان و روسای سازمانهای اسلامی روسیه تأکید کرد: ترویج تساهل نسبت به پیروان سایر ادیان وظیفه مهمی است که باید در رویارویی با اقدامات تروریستی تحقق یابد که این نکته امروز در روسیه مشاهده میشود.
دیمتری مدودوف رئیس جمهوری روسیه در دیدار با مفتیان این کشور گفت: همه چیز در دنیا بسیار پیچیده است، در همین دنیا تنشهای قومی و مذهبی بسیاری وجود دارند و متأسفانه حرکات شدیدی در احساسات افراط گرایانه در بسیاری از مناطق کره زمین مشاهده میشوند و باز هم باعث تأسف است که سازمانهای افراطگرا در روسیه نیز نسبتاً فعال هستند.
وی اضافه کرد: افراطگرایان از شعارهای مختلفی ، اسلامی و غیر اسلامی استفاده میکنند و همچنین شعارهایی که هیچ ارتباطی به دین آنها ندارند.
مدودوف یادآور شد: اما این عامل نسبتاً پیچیده است و ثبات وضعیت کشور ما را از بین میبرد و ما به طور قطع باید این وضعیت را به خاطر داشته باشیم و تمام اقدامات مقتضی را برای خنثی کردن آن به کار گیریم. با درنظر گیری این شرایط وظیفه مشترک ما گسترش ایده های تساهل نسبت به پیروان تمام ادیان و تساهل به طور کلی است تا بتوانیم با سنتها و ارزشهای معنوی و همچنین تنوع فرهنگی تمام مردمی که در یک کشور دارای تعدد قومی زندگی می کنند رویکرد مناسبی داشته باشیم.
مسجدی در محل المپیک زمستانی ۲۰۱۴ روسیه ساخته میشود
به دنبال طرح ایده رئیس شورای مفتیان روسیه برای ساخت مسجدی در شهر سوچی که در سال ۲۰۱۴ میزبان المپیک زمستانی خواهد بود رئیس جمهوری روسیه از ساخت این مسجد حمایت کرد.
دیمتری مدودوف رئیس جمهوری روسیه درباره ساخت این مسجد گفت: مسجد برای راحتی امت مسلمان و انجام فرایض دینی آنها است و باید درباره ساخت مساجد جدید به ویژه در مناطقی که مسلمانان بسیاری زندگی می کنند راهکارهایی اندیشید که در این میان شهر سوچی نیز قرار خواهد داشت و این مسئله کاملا طبیعی است.
در شهر سوچی در حال حاضر هیچ مسجدی وجود ندارد، اما تعداد ساخت مساجد در روسیه در سالهای اخیر روند رو به رشد داشته است به طوری که در سال ۱۹۸۹ این کشور ۹۴ مسجد داشت اما آمارهایی که اخیرا ارائه شده این تعداد را ۲۰۰۰ مسجد گزارش کرده است.
اظهارات دیمتری مدودوف در جمع روحانیون، مفتیان و رؤسای سازمانهای اسلامی روسیه در مسجد مرکزی مسکو ایراد شد.
۲۰ میلیون مسلمان در روسیه زندگی می کنند که این تعداد ۱۴ درصد جمعیت این کشور را تشکیل داده اند. بسیاری از افزایش تعداد مسلمانان در پایتخت روسیه خبر داده و اظهار داشته اند از تعداد دقیق مسلمانانی که در مسکو زندگی می کنند اطلاع دقیقی در دست نیست.
تنها فرصتی که برای به دست آوردن یک تصویر واقع گرایانه از تعداد مسلمانان وجود داشت در آمارگیری عمومی سال ۲۰۰۲ از دست رفت. پرسشی در مورد اعتقادات دینی در پرسشنامه های آمارگیری ارائه نشده بود، با وجودی که رهبران دینی و بسیاری از شخصیتهای دولتی و مردمی اصرار دارند باید به اعتقادات دینی در آمارگیری توجه شود.