مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا: تهدید بحران اقتصادی بیش از بنلادن است خطر تاسیسات هستهیی کره شمالی کاهش یافته است اوضاع افغانستان وخیمتر شده است
ادارهی اطلاعات ملی آمریکا هشدار داد که خطر بحران اقتصادی بیش از اسامه بن لادن میتواند تهدید محسوب شود. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در گزارش امنیتی جدید منتشر شده از سوی ادارهی اطلاعات ملی آمریکا آمده است: بحران اقتصادی فعلی دنیا میتواند کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی را متزلزل کند. دنیس بلر […]
ادارهی اطلاعات ملی آمریکا هشدار داد که خطر بحران اقتصادی بیش از اسامه بن لادن میتواند تهدید محسوب شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در گزارش امنیتی جدید منتشر شده از سوی ادارهی اطلاعات ملی آمریکا آمده است: بحران اقتصادی فعلی دنیا میتواند کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی را متزلزل کند.
دنیس بلر مدیر ادارهی اطلاعات ملی آمریکا، با هشدار نسبت به بحران فعلی اقتصادی جهان اظهار داشت: ادارهی اطلاعات ملی آمریکا این بحران را خطری جدی برای امنیت کشور میداند.
طبق این گزارش سالیانه، بلر در واشنگتن اظهار داشت: اگر این بحران طی یک یا دو سال آینده هم ادامه یابد میتواند برخی کشورها را از لحاظ سیاسی متزلزل کند.
بلر گفت: خطر این بیثباتی سیاسی به ویژه کشورهای شوروی سابق، آفریقا و آمریکای لاتین را تهدید خواهد کرد؛ کشورهایی که به اندازهی کافی برای غلبه بر بحران سیاسی مجهز و آماده نیستند.
بلر در این گزارش آورده است: القاعده در شرایط فعلی نسبت به یک سال گذشته تاثیر گذاری و توانایی کمتری را داراست و علت اصلی این کاهش اثر نیز به فشارهای همیشگی برمیگردد که از سوی آمریکا و متحدان آمریکا به مرکزیت القاعده در پاکستان وارد میشود.
علاوه بر این، اضمحلال یکی از رهبران برجستهی القاعده در عراق نیز یکی دیگر از علل کاهش قدرت القاعده میباشد.
بلر با این وجود هشدار داد: ممکن است این شبکهی تروریستی حملاتی را در غرب و به ویژه اروپا مد نظر قرار داده باشد.
به گزارش پایگاه اینترنتی مجلهی اشپیگل، بلر با ابراز نگرانی در مورد برنامهی هستهیی ایران در این گزارش ادعا کرد: نمیتوان با اطمینان گفت که ایران ساخت سلاحهای هستهیی را دنبال نمیکند!
وی اظهار داشت: اما ما به این نتیجه رسیدهایم که ایران حداقل چشماندازها و برنامههایی برای رسیدن به سوخت هستهیی دارد.
در ادامهی گزارش آمده است: وضعیت افغانستان نیز نسبت به گذشته وخیمتر شده است. به ویژه در شرق، جنوب و شمال غرب افغانستان وضعیت بدتر از گذشته شده است. البته این وضعیت نیز بهبود نخواهد یافت مگر آن که پاکستان این نواحی مرزی را کنترل کند.
در سند ادارهی اطلاعات ملی آمریکا همچنین گزارش شده است: خطر تاسیسات هستهیی کره شمالی کاهش یافته است.
در این گزارش آمده است: پیونگ یانگ سلاحهای اتمیاش را بیشتر به عنوان ابزاری برای ترساندن و ایجاد رعب میبیند و برای القای وجههای بینالمللی و ابزاری برای فشارهای دیپلماتیک از آن بهره میبرد.
مدیر جدید اداره اطلاعات ملی آمریکا در مورد کیم جونگ ایل، رهبر مرموز کرهی شمالی نیز گفت که احتمالا وی از سکتهی مغزی سال پیش بهبودی حاصل کرده و هم اکنون در حال اتخاذ تصمیات کلیدی در این کشور است.
شبکهی خبری بلومبرگ نیز به نقل از دنیس بلر نوشته است که فعالیتهای عمومی اخیر کیم جونگ ایل به طور ضمنی این معنی را دارد که سلامتی وی به طور قابل توجهی بهبود یافته است.
وی افزود: بنا به عقیدهی عموم مردم، دستگاه کنترل این کشور هنوز نیز قوی است و شرایط تیره و تار حقوق بشر را در کرهی شمالی حفظ کرده است.
مدیر ادارهی اطلاعات ملی آمریکا همچنین اعلام کرد که پاکستان با سرکوب جدی شبه نظامیان در کم کردن تنشها با هندوستان، رقیب هستهیی خود نقش کلیدی دارد.
بلر به کنگرهی این کشور گفت که دهلینو بدون چنین اقدامی از سوی اسلامآباد، احساس خواهد کرد که مجبور خواهد بود در منطقهای که هم اکنون نیز خطرات امنیتی زیادی دارد، آتش یک درگیری گستردهتر را روشن کند.
وی در این باره گفت: احتمالا بهترین تلاشهای رهبران هندوستان و پاکستان برای بهبود روابط در صورتی که اسلام آباد گامهای پایدار، محسوس و با معنی برای کم کردن نگرانیهای هند از حمایت پاکستان از گروههای شبه نظامی شده هندی برندارد، نقش بر آب شود.
بلر در “کمیتهی انتخاب سنای آمریکا” اعلام کرد که حملات خونبار تروریستی ماه نوامبر در بمبئی خطر را آشکار کرده است.
وی افزود: این حمله بسیاری از هندیها را متقاعد کرده است که رهبران نظامی پاکستان در تلاش برای تضعیف جایگاه بینالمللی در حال ظهور هندوستان هم اکنون این استراتژی را در پیش گرفتهاند که به گروههای مستقر در پاکستان به اهدافی حمله کنند که نمونهی آوازهی در حال رشد دهلی نو در صحنهی جهانی هستند و یا این که با تحریک خشونت مذهبی در این کشور، شهرت هندوستان را تضعیف کند.
این مقام اطلاعاتی ادامه داد: عموم مردم هندوستان در نبود پاسخ نظامی علیه اسلامآباد در جست و جوی نشانههای آشکاری هستند مبنی بر این که پاکستان به طور فعال برای مجازات کردن افرادی که در حملات شرکت داشته و برای محو کردن سازمانهای تروریستی داخلیاش، اقدام میکند.
بلر هشدار داد: حملات بیشتر از سوی گروههای مستقر در پاکستان خطر ایجاد درگیری میان هندوستان و پاکستان را در پی دارد.
وی خاطرنشان کرد: افزون بر این، هندوستان که از سال ۲۰۰۳ تا کنون بدون یک پاسخ عمدهی نظامی، در برابر یک سری حملات عمده ی تروریستی تاب آورده، در داخل کشور خود تحت فشار است تا در تواناییهای ضد تروریستیاش بهبودهای سریع و شاخصی صورت دهد.
بلر که یک دریادار بازنشسته است و ماه گذشته انتصابش در این سمت تایید شد، به این هیئت گواهی داد که تهدیدات جهانی آمریکا را تهدید میکند.
خبرگزاری فرانسه ادامه داده است که به اعتقاد بلر، توجه اصلی ارتش چین هنوز بر روی تصرف دوبارهی تایوان است اما افزایش توان دریایی و موشکی این کشور حکایت از کسب یک نقش جهانی برای این غول آسیایی است.
این دریاردار بازنشسته در این باره گفت: اشتیاق چین برای به دست آوردن بازارها، کالاها و ذخایر انرژی که برای ادامهی رشد چشمگیر اقتصادی داخلی خود نیاز دارد بر روی اصول سیاست خارجیاش تاثیر خواهد گذاشت.
وی تاکید کرد که اولویت دیپلماسی چین با توجه به بیشتر بودن نیاز بازار آمریکا در قیاس با رشد اقتصادی چین ادامهی دوستی با دیگر قدرتهای اصلی جهان به ویژه آمریکا است.
اما پکن نیز در پی ساخت تصویر و نفوذ جهانیاش است تا منافع مرزی خود را به پیش برد و در برابر آنچه که چالش خارجی برای آن منافع و یا برای امنیت و تمامیت ارضی خود میبیند، ایستادگی کند.
وی بیان کرد که تایوان در زمان ریاست جمهوری مایینگ – جئو از حزب ملیگرای کومینتانگ، پس از یک وقفهی ۹ ساله بار دیگر مذاکرات را با چین آغاز کرده و یک خوشبینی احتیاط آمیز وجود دارد که یک دورهی جدید از روابط میان این دو کشور بدون رویارویی کمتر به وجود آید.
دنیس بلر اعلام داشت که رهبری کمونیست پکن خواستار اتحاد نهایی با تایوان است تا شکاف ۶۰ ساله را که برای مشروعیت این رژیم حیاتی است، برطرف کند.
وی عنوان داشت: انگیزهی اهداف ارتش آزادی بخش خلق و مجموعهی دفاع نظامی چین برای مدرنیزه کردن، آمادگی برای یک رویارویی احتمالی با تایوان است. به طور همزمان ما معتقدیم که چین ظرف چند سال گذشته با تعریف نقشها و ماموریتهایی برای ارتش آزادی بخش خلق فاز کاملا جدیدی را در توسعهی نظامی خود آغاز کرده که کاملا فرامرزی هستند.
وی اظهار داشت که برنامههای فضایی چین از جمله تسلیحات ضد ماهوارهای نیز از اولویتهای اصلی نظامی این کشور هستند.
بلر افزود: چین همچنین در حال توسعه و تولید موشکهای بالستیک دور و میان برد با تسلیحات متعارف و کلاهکهای با قابلیت مانور کاملا هدایت شده است که از آنها میتوان برای حمله به نیروهای دریایی و پایگاههای هوایی آمریکا استفاده کرد. افزون بر این، توسعهی سیستمهای ضد فرماندهی کنترل و حسگرا از جمله ماهوارههای مخابرات نیز از اولویتهای اصلی نظامی چین هستند.
روزنامهی اینترنشنال هرالد تریبیون نیز گفته است که دنیس بلر بیان داشت که اندونزی برای تضعیف گروه تروریستی جماعه اسلامی این کشور تلاشهای قابل توجهی انجام داده است.
وی اما هشدار داد که این گروه هنوز محو نشده است.
خبرگزاری آسیای مرکزی نیز خبر داده است که بلر از اقدامات روسیه در ارتباط با تعطیلی پایگاهها هوایی نیروهای آمریکایی موسوم به “ماناس” در فرودگاهی به همین نام در نزدیکی شهر بیشکک، پایتخت قرقیزستان ابراز نارضایتی کرد.
خبرگزاری نووستی به نقل از بلر نوشته است: من صادقانه بگویم، از نقش روسیه در مذاکرات در مورد پایگاه هوایی ماناس در قرقیزستان نگرانم. این احساس وجود دارد که با وجود این که روسیه معتقد است که نقش آمریکا در افغانستان و مبارزه با تروریسم در این کشور حافظ منابع این کشور نیز هست، اما مسکو در این رابطه نقشی غیر مفید بازی میکند.
وی عنوان کرد که در اقدامات روسیه بخش مشخصی از پیچیدگی در ارتباط با یک سری مسائل مشخص نیز وجود دارد.
انتهای پیام
منبع خبر: ایسنا