ممنوعیت ذبح حلال در هلند نقض کنوانسیون حقوق بشر اروپا دانسته شد
انجمن اسلامی ضد بی حسی کشتارگاهها در بریتانیا با انتقاد از طرح جدید دولت هلند مبنی بر ممنوعیت ذبح شرعی اظهار داشت که این تصمیم براساس ملاحظلات سیاسی و احساسی اتخاذ شده و نقض کنوانسیون حقوق بشر اروپا است.
انجمن اسلامی ضد بی حسی کشتارگاهها در رابطه با ممنوعیت ذبح دینی در کشتارگاه های هلند برخلاف ادعای ارائه کننده طرح ممنوعیت ذبح اسلام در هلند که مسئله درد و رنج غیر ضروری حیوان را عنوان کرده بودند، اظهار داشت که شواهد علمی نشان می دهد این نوع ذبح شفقت آمیزترین شیوه برای ذبح حیوان است.
این انجمن اسلامی اعتقاد به اینکه بی حسی حیوان پیش از ذبح رنج را کاهش می دهد را زیر سؤال بود و از افرادی که نسبت به این موضوع ابراز نگرانی می کنند خواست عقاید خود را پیش از نتیجه گیری دقیق اعلام نکنند.
محمد سالم سخنگوی انجمن اسلامی ضد بی حسی کشتارگاه ها اظهار داشت: این ممنوعیت یک گام به عقب است و نقض ماده ۹ کنوانسیون حقوق بشر اروپا است که آزادی تفکر، دین و اندیشه را تضمین کرده است.
وی یادآور شد: این ممنوعیت پیام نادرستی به اروپا و سایر بخشهای جهان به ویژه جهان اسلام ارسال می کند. این اقدام می تواند واکنشهایی به دنبال داشته باشد. سیاستمداران باید قدرتهایی که در اختیار آنها قرار گرفته را براساس اصول دموکراسی اعمال کنند.
نخستین همایش غذای حلال در عربستان برگزار میشود
نخستین همایش بین المللی درباره غذای حلال در عربستان ۲۳ بهمن ماه از سوی سازمان غذا و داروی عربستان در ریاض برگزار میشود.
محمد الکنهال رئیس سازمان غذا و داروی عربستان اظهار داشت: حدود ۸/۱ میلیارد نفر در جهان غذای حلال مصرف می کنند و ارزش بازار آن به ۵/۲ تریلیون ریال عربستان می رسد.
وی با تبیین اهمیت این همایش اظهار داشت: در این همایش بین المللی اندیشمندان علمی و دینی برای یافتن سکوی مشترکی برای بررسی راه های بهبود صنایع غذایی حلال گردهم جمع می شوند و تلاش می کنند مکانیسیم متحدی برای بررسی کیفیت و قوانین تصویب شده توسط مقامات محلی به دست آورند تا اطمینان حاصل کنند غذایی که مصرف می شود حلال است.
وی یادآور شد: این همایش همچنین با مشارکت سازمانهای بین المللی و نهادهای خصوصی به بحث درباره این موضوع مهم پرداخته و تلاش می کند توصیه هایی ارائه دهد که بتواند تجارت جهانی حلال را ارتقا داده و التزامات و شرایط کنترل شیوه ها را هماهنگ کند.
الکنهال با اشاره به اهداف این همایش گفت: تبیین مفهوم حلال و التزامات آن از چشم انداز اسلامی و ارائه چشم اندازهای اقتصادی و تکنیکی غذای حلال در پرتو افزایش تقاضای جهانی در دستور العمل این همایش جای گرفته است.
حلال در پرتو تعالیم قرآن و سنت اسلامی، توصیه ها و مقررات گواهی حلال، مشخص کردن مواد غذایی حرام در غذای حلال، بی حسی و کشتار مکانیکی و قانون افزودنیهای غذایی از دیگر موضوعاتی هستند که در این همایش مورد بحث قرار می گیرند.
درخواست لغو ممنوعیت ساخت مناره در سوئیس رد شد
درخواست گروهی از مسلمانان سوئیس علیه ممنوعیت ساخت منارههای جدید در سوئیس که دسامبر ۲۰۰۹ ارائه شد، روز جمعه ۸ ژوئیه (۱۷ تیر ) از سوی دادگاه حقوق بشر اروپا با بیان اینکه خواهان، قربانی نقض حقوق بشر نبوده، رد شد.
در درخواست مسلمانان سوئیس آمده بود که این قانون اعتقادات دینی آنها را مورد انتقاد قرار داده است، این درحالی است که آنها در مطرح کردن اینکه این حکم تأثیر عملی برآنها داشته ناکام عمل کردند.
این درخواست حقوقی دسامبر ۲۰۰۹ از سوی سخنگوی سابق یکی از مساجد ژنو و چندین گروه اسلامی سوئیس ارائه شد.
دادگاه حقوق بشر اروپا مستقر در استراسبورگ نیز اعلام کرد که خواهان متقاضی این درخواست بوده و خواهان نتوانسته نشان دهد که این امر تأثیر عملی برآنها داشته و یا به حقوق آنها صدمه زده است.
این ممنوعیت مناقشه برانگیز از طریق یک همه پرسی از سوی یک حزب راست گرای سوئیس اعمال شد.
در سال ۲۰۰۹، سوئیس با برگزاری همه پرسی ساخت مناره برای مساجد جدید این کشور را ممنوع کرد، اقدامی که از سوی بسیاری از مسلمانان مورد انتقاد قرار گرفت و در برخی کشورهای اروپایی واکنشهایی را به دنبال داشت.
پس از آن که ۵۷ درصد از رأی دهندگان به ممنوعیت ساخت مناره برای مساجد جدید سوئیس رأی دادند ماده ۷۲ بنده ۳ قانون اساسی فدرال به ممنوعیت ساخت مناره در سراسر سوئیس اختصاص یافت.
براساس اطلاعات آماری این کشور ۴۰۰ هزار مسلمان زندگی می کنند که این تعداد ۵ درصد از جمعیت ۸ میلیونی سوئیس را تشکیل داده است.
در این کشور حدود ۱۶۰ مسجد و نمازخانه فعال هستند که بطور عمده کارخانه ها و انبارهای متروکه بوده تنها چهار مسجد در سوئیس دارای مناره هستند که از هیچکدام آنها طنین اذان به گوش نمی رسد چرا که پخش اذان نیز در این کشور داعیه دار آزادی و دموکراسی، ممنوع است.
تقدیر از فعالیتهای مسلمانان روسیه در مبارزه با افراط گرایی
رئیس جمهور روسیه در دیدار علمای مسلمان این کشور از تلاشهای مسلمانان برای مقابله با افراط گرایی تجلیل کرد و از آنها خواست مهاجران جدید را در فرآیند ادغام در جامعه یاری کنند.
دیمتری مدودوف رئیس جمهور روسیه گفت: ما بدون درنگ و بدون سازش با ترور مقابله می کنیم. سازمانهای اسلامی در این عرصه پیشگام هستند و تلاشهای شما برای نشان دادن جدایی دین از این امر مذبوح نیازمند شهامت بسیاری است.
وی از تلاشهای علمای مسلمان در تأکید بر تعالیم صلح جویانه اسلام گفت: ۲۰ مفتی روسیه در جریان مقابله علیه افراط گرایی و تروریسم تا کنون جان خود را از دست داده اند.
رئیس جمهور روسیه یادآور شد: گاهی یک رهبر دینی باید بسیار شهامت داشته باشد تا به صورت واضح بگوید اسلام حقیقی ارتباطی با خشونت ندارد، چرا که یک شبه نمی توانیم بر تروریسم غلبه کنیم. اما اینکه ما در اهداف و تلاشهای خود متحد هستیم بسیار الهام بخش است.
در روسیه حدود ۲۳ میلیون مسلمان زندگی می کنند که این تعداد ۱۵ درصد از جمعیت کل ۱۴۵ میلیونی فدراسیون روسیه را تشکیل داده اند.
در این کشور پس از مسیحیت ارتدکس اسلام دومین دین بزرگ را تشکیل داده است.
در جریان این دیدار مدودوف از علمای مسلمان خواست مهاجران قفقازی را در فرآیند ادغام در جامعه یاری کنند.
وی افزود: درحال حاضر بسیاری از ساکنان غیر مسلمان که به علت ناآرامیها گریخته بوده اند به خانه های خود باز می گردند و سازمانهای اسلامی وظیفه دارند فضای دوستانه ای برای این افراد فراهم کنند.
رهبران دینی بریتانیا به حذف آموزشهای دینی معترض شدند
گروههای اسلامی، مسیحی، بودایی، هندو و سیک طی نامههایی به نشریات بریتانیایی از مقامات آموزشی بریتانیا خواستند که اصلاحات جدی برای متوقف کردن روند حذف آموزش دینی از کلاسهای بریتانیا انجام دهند.
چند هفته پس از انجام یک تحقیق مفصل که نشان می داد هزاران مدرسه مقطع متوسطه کلاسهای آموزش به تدریج به سمت حذف آموزش دینی حرکت می کنند.
درحال حاضر یک چهارم از مدارس بریتانیا هیچ کلاس آموزش دینی برگزار نمی کنند و یک سوم از مدارس نیز درنظر دارند طی سال آینده تحصیلی این موضوع را از آموزشهای خود حذف کنند.
گروه های دینی عامل حذف درس آموزشهای دینی را عدم اشاره به موضوعاتی چون دین، هنر، موسیقی، فیزیک در مدرک دیپلم عنوان کرده که اخذ نمره C در درسهای زبان انگلیسی، ریاضیات، علوم، یک زبان خارجی یا تاریخ یا جغرافی را ضروری دانسته اند.
در این نامه که به امضای رئیس کلیساهای متحد بریتانیا و رئیس شورای مسلمانان بریتانیا رسیده خواسته شده است که موضوع آموزش دینی در مدرک دیپلم دانش آموزان مقطع متوسطه قید شود.
در این نامه آمده است: ما به شدت نسبت به تأثیرات منفی سیاستهای کنونی دولت درباره تدریس آموزش دینی در مدارس و کالجهای کشور نگران هستیم و علت آن فقدان استراتژی تفکر درباره این موضوع است.
رهبران دینی یادآور شده اند: تغییرات اخیر در سیاستهای کسب مدرک دیپلم متوسطه و برگزاری امتحانات آن تغییرات جدی در آموزش دینی در مدارس متوسطه به وجود آورده است و فقدان ارتباط مؤثر با جوامع دینی موجب نقص بزرگی در کل جامعه شده است.
گفته می شود آموزش دینی برای تمام دانش آموزان یک ضرورت است برخی اظهار می دارند اصلاحات اخیر دولت کیفیت و کمیت این آموزش ها را تغییر داده است.
حضور جوانان مسلمان آمریکایی در جامعه تقویت میشود
دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در سیاتل اعلام کرد که قصد دارد همایش سالانهای برای جوانان مسلمان آمریکایی برگزار کند تا حضور مدنی آنها را در جامعه افزایش داده و فرصتی برای ساخت آینده و مشاغل بهتر برای آنها فراهم کند.
ارسلان بخاری مدیر اجرایی دفتر شورای روابط اسلامی- آمریکایی در سیاتل طی یک بیانیه مطبوعاتی گفت: برنامه رهبری جوانان مسلمان با هدف الهام بخشیدن به این گروه طراحی شده تا به نسلی تبدیل شوند که بتوانند در آینده بر مشکلات غلبه کرده و به رهبران سیاسی، روزنامه نگار، فیلمساز و وکیل تبدیل شوند.
وی افزود: اگرچه مسلمانان آمریکایی تلاش می کنند از راههای مختلفی در جامعه ادغام شوند اما آنها در عرصه های مهمی که مشاغل این عرصه می تواند بر افکار عمومی تأثیر بگذارد نماینده چندانی ندارند.
این برنامه امسال ۱۵۰ دانشجوی مسلمان ۱۳ تا ۲۲ ساله را دربرگرفته است و از روز یکشنبه ۱۰ ژوئیه به مدت پنج روز با تأکید بر اهمیت حضور مدنی، سیاسی و رسانه ای جوانان مسلمان آغاز می شود.
پس از برگزاری مراسم روز نخست، چهار روز دیگر برنامه هایی در زمینه های اجرایی حقوقی، روابط عمومی، روزنامه نگاری، سیاست، رسانه ، بشردوستی و هنر آغاز می شود.
کیلی تستی رئیس دانشکده حقوق دانشگاه واشنگتن از جمله افرادی است که در این گردهمایی سخنرانی کرد. آلن شافلر خبرنگار تلویزیون کینگ ۵ نیز به بحث درباره اهمیت روزنامه نگاری و راههایی که دانشجویان می توانند در رونامه ها و رسانه های محلی فعال شوند سخنرانی کرد.
گایا رحیم از شرکت کنندگان در این برنامه اظهار داشت: حضور در این برنامه و آشنایی با مسلمانان موفق در یک عرصه خاص غیر از پزشکی، مهندسی و کامپیوتر بسیار تأثیرگذار و ارتباط برقرار کردن با آنها بخش جذاب این برنامه بود.
برخی شرکت کنندگان در این برنامه طی سالهای گذشته اعتقاد دارند که این برنامه آنها را در پی بردن به اهمیت حضور جوانان مسلمان یاری کرده است و به دنبال آن از سایر جوانان مسلمان خواسته اند که در برنامه امسال شرکت کنند.
این مراسم بدنبال گردهماییهای موفق سالهای گذشته و تأثیر مثبت آنها در زندگی بسیاری از جوانان مسلمان برگزار شده است.
اگرچه آمار رسمی از تعداد مسلمانان آمریکا وجود ندارد اما براساس آمارهای غیر رسمی مسلمانان ۶ تا ۸ میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل داده اند.
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد بیشتر آمریکاییها اطلاعات اندکی درباره مسلمانان دارند و شناخت آنها نسبت به دین اسلام بسیار اندکی است.
همزمان با ماه مبارک رمضان گوشت در امارات ارزان میشود
براساس طرح جدید دولت امارات مصرف کنندگان گوشت امارات متحده عربی در طول ماه مبارک رمضان بهای کمتری بابت گوشت مصرفی خود پرداخت میکنند .
طرح جدید دولت امارات با حمایت وزارت اقتصاد با همکاری تولید کنندگان بزرگ گوشت در این کشور اجرا می شود.
هاشم نعیمی مدیر بخش حمایت از مصرف کنندگان وزارت اقتصاد امارات گفت: ما درحال آماده کرده مقدمات ابتکار عمل جدید برای کاهش قیمت گوشت در طول ماه رمضان هستیم. این ابتکار عمل با مشارکت تولید کنندگان بزرگ گوشت در امارات ظرف دو هفته آینده اعلام می شود.
نعیمی به نرخ خاصی در رابطه با کاهش قیمت گوشت در طول ماه رمضان اشاره ای نکرد.
براساس اعلام آمارات ماه رمضان امسال اول آگوست (۱۰ مرداد ماه) آغاز می شود و انتظار می رود قیمت محصولات مصرفی یا کاهش یابد و یا بدون تغییر باقی بماند که به این منظور بازرسانی از سوی وزارت اقتصاد و سایر بخشهای دولتی به مراکز فروش سرکشی می کنند و از تطابق آنها با طرح جدید اطمینان حاصل خواهند کرد.
وزارت اقتصاد اعلام کرد که بیش از ۷۰۰ قلم از کالاهای مصرفی امسال هیچ کاهش قیمتی نخواهند داشت.
مشکل کمبود ظرفیت مساجد در پاریس رفع میشود
مقامات شهر پاریس به منظور حل مشکل تشکیل صفوف نماز جمعه مسلمانان در خیابانها بدنبال راههایی برای اختصاص یک فضای اقامه نماز بزرگتر هستند بدون اینکه قانون ۱۹۰۵ را مبنی بر عدم حمایت دولت از ادیان نقض کرده باشند.
کمبود فضای عبادی برای مسلمانان پاریس موجب شده مقامات این شهر بدنبال محل مناسبی برای اقامه نمازهای جماعت مسلمانان باشند.
آنها محلی را در منطقه هجدهم پاریس شناسایی کرده اند که می تواند به نیازهای مسلمانانی که هرجمعه در صفوف نماز خود را خارج از مسجد تشکیل می دهند کمک کند.
مسلمانان فرانسه به کرات تأکید کرده اند که از این وضعیت ناراضی هستند اما ظرفیت مسجد برای اقامه نماز جمعه به قدری کم است که آنها مجبور به تشکیل صفوف نماز در خارج از فضای مسجد و در امتداد صف نماز مسجد می شوند.
ساکنان محلی اظهار داشته اند که طی سالها به چنین صحنه هایی عادت کرده اند، اما مقامات هیچ اقدامی در راستای جادهی مسلمانان در مساجد و ساخت اماکن نیایشی مناسب برای پیروان دومین دین بزرگ فرانسه صورت نداده اند.
درخواستهای مسلمانان برای تسهیل ساخت مساجد بزرگ در فرانسه که دست کم ۶ میلیون مسلمان به عنوان بزرگترن جامعه مسلمان اروپا در آن زندگی می کنند، تا کنون بی پاسخ مانده است.
درحال حاضر حدود ۱۵۰۰ نمازخانه و مسجد در فرانسه وجود دارد که بیشتر آنها در اتاقهای کوچکی قرار داشته و به مساجد زیرزمینی شهرت دارند.
مسجد بزرگ پاریس به عنوان نخستین مسجد فرانسه در سال ۱۹۲۶ با کمکهای مسلمانان مراکش افتتاح شد.
دنیل ولانت شهردار سوسیالیست منطقه هجدهم اطمینان داده است که این اقدام به منظور حل مشکل درجریان است.
این محل اخیرا از سوی صالح حمزه متصدی مسجد خیابان میرا و موسی دیکته متصدی مسجد خیابان پلونکو مورد بررسی قرار گرفته است.
بخشی از این محل که یک آشیانه قدیمی هواپیما است ، از سوی یک انجمن برای پناه دادن به بیخانمانها مورد استفاده قرار می گرفت. بخش دیگر که دوسال است متروک باقی مانده ۱۵۰۰ متر مربع وسعت دارد.
قرار است مقامات شهر و انجمنهای اسلامی قراردادی امضا کنند و طی آن اجاره محل را بپردازند تا قانون منع دولت از کمک اقتصادی به گروه های دینی نقض نشود.
درحال حاضر کارهای حفظ امنیت و استانداردهای این محل از سوی دولت انجام می شود و به عنوان اجاره بهای اضافی از انجمنهای اسلامی دریافت می شود.
در این میان شهردار یک راه حل دیگر را برای ارائه یک فضای اقامه نماز دیگر برای مسلمانان در نظر گرفته که به گفته وی قانون ۱۹۰۵ را نیز نقض نمی کند. وی خواسته مؤسسه فرهنگهای اسلامی یک فضای بزرگ را به عنوان بخشی از تسهیلات مؤسسه بنا کند که این فضا ظرفیت ۱۰۰۰ نفر را دارد.
یهودیسازی در فلسطین افزایش یافته است
کمیته حمایت از شهر سلوان در فلسطین یکشنبه ۱۹ تیر اعلام کرد اقدامات مقامات صهیونیستی با هدف تغییر ویژگیهای اماکن تاریخی بسیاری در این شهرکوچک در شرق بیت المقدس به منظور یهودیسازی آنها افزایش یافته است.
کمیته حمایت از سلوان اظهار داشت تعداد اماکنی که مقامات صهیونیستی ویژگیهای آنها را تغییر می دهند در حال افزایش است که این امر بیشتر اماکن تاریخی و باستانی شهر را با هدف یهودی سازی و جعل تاریخ کل شهر سلوان هدف گرفته است.
این کمیته افزود: بسیاری از نهادهای صهیونیستی به ویژه شهرداری و سازمان امور باستانی و مقامات بخش طبیعت و پارکها و همچنین بخش توسعه شهر قدس در رژیم صهیونیستی در این امر دخالت دارند.
کمیته حمایت از شهر سلوان اظهار داشته است که اقدامات صهیونیستها برای حفاریهای گسترده در شمال، جنوب، غرب و مرکز سلوان نزدیک چشمه آب تاریخی این شهر کوچک که به طور کامل متعلق به اوقاف اسلامی است ادامه دارد. آنها درنظر دارند یک باغ تلمودی در منطقه جنوبی مسجد الاقصی بنا کنند که یک منطقه باستانی با قدمت هزار ساله تلقی می شود.
گفته شده حفاران در یکی از مناطق به حفاری در سلوان به عمق ۲۰ متری زیر زمین رسیده اند و در مسجد العین، قدیمی ترین مسجد شهر سلوان در منطقه عین سلوان درحال حفر تونلهایی هستند.
صهیونیستها درنظر دارند به ساخت این دسته باغهای یهودی به منظور تغییر ماهیت تاریخی و باستان شناسی و ساخت قبرهای دروغین یهودی بیشتر روی آورند تا ماهیت تاریخی یهودی به این منطقه بدهند.
مسلمانان آمریکا علیه گروههای ضداسلامی متحد میشوند
مسلمانان شهر نشویل در پایتخت ایالت تنسی آمریکا که با حملات مکرر به اماکن عبادی و آداب دینی خود از سوی یک گروه ضد اسلامی رو به رو شدهاند با یکدیگر متحد شده تا با رشد اسلام هراسی در آمریکا مقابله کنند.
راشد فخرالدین از اعضای مرکز اسلامی نشویل اظهار داشت: ما از این گروه ضد اسلامی هیچ واهمه ای نداریم اما از اشاعه فضای وحشت در جامعه بیزار هستیم.
این گروه اسلامی موسوم به ACT که به تازگی با حمایتهای فزآینده ای رو به رو شده ۹ دفتر در ایالت تنسی راه اندازی کرده که بزرگترین آنها در نشویل قرار دارد.
این گروه تصمیم گرفته است از فضای ضد اسلامی آمریکا استفاده کرده و لایحه منع استناد به قانون شرع در تنسی را به تصویب برسانند. این لایحه پیش از این نیز در تنسی مناقشاتی برانگیخته بود.
این گروه ضد اسلامی تا کنون تظاهرات و راهپیمایهای بسیاری علیه مراکز اسلامی و مساجد در ایالات متحده برگزار کرده است اما این اقدامات خصومت آمیز موجب شده جامعه اسلامی با یکدیگر متحد شده و قوی تر از گذشته ظاهر شوند.
بسیاری از منتقدان گروه ACT را به تحریف ماهیت اسلام و لکه دار کردن تصویر مسلمانان متهم می کنند .
پیج بروک استادیار الهیات و مطالعات اسلامی در دانشکده علوم دینی نیواورلئان اظهار داشت: حتی بسیاری از مردم عادی از تفاوت میان افراط گرایان خشونت طلب و مسلمانان عادی که در خیابان راه می روند خبر دارند. ما باید بسیار نسبت به برچسب زدن به افراد محتاط باشیم.
دادگاه عالی نیویورک به پرونده مخالفت با ساخت مسجد منهتن رأی منفی داد
یک قاضی در منهتن با صدور حکمی علیه دادخواستی مبنی بر توقف پروژه ساخت مسجد بزرگ نیویورک، به بحث مناقشه برانگیز ساخت این مرکز اسلامی و مسجد بزرگ خاتمه داد.
تیموتی براون از آتش نشانهای سابق نیویورک یکی از افرادی است که دادخواست خود را با ادعای حفظ ساختمانی که قرار است مسجد به جای آن ساخته شود ارائه کرده است.
قاضی پل جی فنمان از دادگاه عالی ایالتی در منهتن اعتقاد دارد که براون فاقد هرگونه ادعای معتبر حقوقی درباره سرنوشت این ساختمان بود.
این پرونده از سوی براون با هدف نقض تصمیم کمیسیون حفظ شاخصه های معماری نیویورک ارائه شده است. چرا که این کمیسیون پیشتر رأی داده بود ساختمان ۱۵۰ ساله ای که قرار است مسجد به جای آن ساخته شود شاخصه معماری و تاریخی برای شهر نیویورک محسوب نمی شوند.
این ساختمان درحال حاضر متروکه است و پیشتر انبار فروشگاه کت برلینگتون بوده است.
مسلمانان درنظر دارند این مسجد را همراه یک استخر، پیش دبستانی، موزه یادبود یازدهم سپتامبر بسازند و از زمان مطرح شدن ایده ساخت آن به یک بحث ملی در سراسر ایالات متحده تبدیل شد. مخالفان مدعی هستند این ساختمان اهانتی به قربانیان یازدهم سپتامبر است اما حامیان ساخت این مسجد اظهار می دارند ساخت این مسجد پیام تساهل در فضای پس از یادهم سپتامبر است.
شهردار نیویورک از حامیان ساخت این مسجد توسط مسلمانان است. مایکل بلومبرگ تأکید کرده است که این حق برای مسلمانان در قانون اساسی این کشور مورد تأکید قرار گرفته و هیچکس حق ندارد بگوید که یک عبادتگاه کجا ساخته شود و کجا ساخته نشود.
ماه مارس گذشته این مرکز اسلامی پس از تصویب هیئت مشاوره اجتماعی شماره یک نیویورک به عنوان نماینده منطقه جنوب منهتن به جایگاه حقوقی خود دست یافت.
همچنین تصمیم اخیر دادگاه که دادخواست تیموتی براون را رد کرده و برای مسلمانان یک پیروزی محسوب می شود از سوی خواهان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
مناقشه برسر این پروژه احساسات ضد اسلامی علیه مسلمانان در سراسر آمریکا را برانگخته است و به نوعی موجب حملات متعصبانه و خرابکارانه علیه مساجد و نمازخانه های مسلمانان در سراسر آمریکا شده است. همچنین موجب شده است که سیاستمداران و جناح راستیها لحن تحریک آمیزی علیه مسلمانان اتخاد کرده و رویکرد منفی آمریکاییها نسبت به اسلام را طی ۹ سال گذشته از زمان وقوع حملات یازدهم سپتامبر تا کنون مورد تأکید قرار داده است.
حذف کلمه “الله” اعتصاب مسلمانان بنگلادش را بدنبال داشت
اعتصاب عمومی ۳۰ ساعته بنگلادش که از سوی گروههای اسلامی بر سر حذف عبارت “ایمان و اعتقاد مطلق به الله” از قانون اساسی اعلام شد، ظهر دوشنبه ۲۰ تیرماه پایان یافت.
این اعتصاب از سوی ۱۲ گروه اسلامی اعلام شد و از سوی حزب اصلی مخالف دولت ” حزب ناسیونالیست بنگلادش” مورد حمایت قرار گرفت تا عبارت حذف شده ” ایمان و اعتقاد مطلق به الله” به عنوان یک رکن قانون اساسی به آن بازگردانده شود.
اگرچه اسلام در این کشور با اکثریت مسلمان یک دین رسمی به شمار می رود اما متممهای تصویب شده ماه گذشته از ویژگی سکولار قانون اساسی ۱۹۷۲ حمایت کرده است.
این اعتصاب ها روز یکشنبه به درگیری هزاران تظاهرات کننده با پلیس منتهی شد.
بنگلادش با داشتن ۱۴۸ میلیون مسلمان سومین کشور پرجمعیت مسلمان محسوب می شود که دارای نظام حقوقی سکولار است اما در موارد مرتبط با ارث و ازدواج از قانون شرع پیروی می کند.
ایده سکولار بوده این کشور نخستین بار در قانون اساسی سال ۱۹۷۲ مطرح شد.
تبعیض هشدار دهنده بازار مشاغل آلمان علیه مسلمانان
مسلمانان تحصیل کرده، ماهر و بلند پرواز آلمانی به شدت نسبت به رشد تبعیض علیه جامعه مسلمان در بازار، به ویژه نسبت به زنان محجبهای که به علت نوع پوشش خود فشار بسیاری را تحمل میکنند معترض هستند.
اریکا تسن مدیر عامل مرکز زنان مسلمان برای رویارویی با جامعه و تحصیلات عالی در کلن اظهار داشت: جامعه آلمان به قدر کافی جامعه بازی نیست که بگذارد ما به حرفه خود بپردازیم.
وی که در دهه ۱۹۸۰ مسلمان شده به دقت به حفظ حجاب و اصول دینی خود پایبند است و با اشاره به فضای درحال تغییر حرفه ای و شغلی در آلمان همزمان با اخراج بسیاری از زنان مسلمان از کار مرکز “زنان مسلمان برای رویارویی با جامعه و تحصیلات عالی” را تأسیس کرد، مرکزی که به استخدام زنان مسلمان کمک می کند.
وی در شهر دوسلدورف اخیرا همایشی را با حضور ۸۰ نفر از جمله دانشمندان، سیاستمداران و فعالان امور اجتماعی برگزار کرد تا تبعیض علیه زنان مسلمان در فضای کاری مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
تسن اضافه کرد که مردم فکر می کنند جامعه مسلمان نمی خواهد زنان مسلمان کار کنند. اما زنان مسلمان در جامعه اسلامی مورد تبعیض قرار نمی گیرند، بلکه این جامعه است که نسبت به آنها تبعیض قائل می شود.
تسن تنها مسلمانی نیست که با تبعیض بازار کار رو به رو است، اسما دباخ که حدود ۳۰ نامه اخراج را در پرونده خود جمع کرده نمونه خوبی در رابطه با افزایش تبعیض در جامعه است.
در آلمان بین ۸/۳ تا ۳/۴ میلیون مسلمان زندگی می کنند که این تعداد ۵ درصد از جمعیت ۸۲ میلیونی کشور را تشکیل داده اند.
آمارهای اجتماعی نشان می دهد مسلمانان آلمان به ویژه زنان محجبه به ندرت شانس پیدا کردن شغل را به دست می آورند. چنین روندی براساس اظهارات ماریو پوکر از دانشمندان علوم اجتماعی در دانشگاه ملبورن در شرکتهای متوسط این کشور که به وضوع تمایلات ضد اسلامی خود را نشان می دهند مشاهده می شود.
وی افزود: حتی اگر آنها رنجش شخصی هم نداشته باشند فکر می کنند مشتریها یا کارمندان آنها تصویر منفی از اسلام دارند و این امر علتی برای عدم استخدام مردان و زنان مسلمان شده است.
رویکردهای خصومت آمیز آلمانی ها نسبت به حضور مسلمانان در این کشور به تازگی رشد قابل توجهی داشته و بحثهای بسیار داغی درباره مسئله ادغام مسلمانان در جامعه شکل گرفته است.
نتایج یک نظر سنجی توسط دانشگاه مانستر نشان می دهد آلمانیها نسبت به سایر همسایگان اروپایی خود دید منفیتری نسبت به مسلمانان دارند.
سازمان همکاری اسلامی در مدل جهانی ثابت شده است
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی سه شنبه ۲۱ تیر در همایش بین المللی نخستین مدل بین المللی سازمان همکاری اسلامی تأکید کرد که این سازمان در نقشه جدید جهانی که درحال شکل گیری است به یک سازمان ثابت تبدیل شده است.
کمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان همکاری اسلامی طی سخنرانی در همایش مدل بین المللی سازمان همکاری اسلامی در دانشگاه سبانچی در حومه استانبول ترکیه نگاه اجمالی به تاریخ، اهداف و کارکردهای سازمان همکاری اسلامی داشت که ۲۸ ژوئن ( ۷ تیرماه) از عنوان سازمان کنفرانس اسلامی به سازمان همکاری اسلامی تغییر نام داد.
احسان اوغلو در این سخنرانی با تأکید بر برنامه عملیاتی ۱۰ ساله این سازمان که مصوب سال ۲۰۰۵ است و آنچه تا کنون به عنوان دستاوردهای قابل توجه در عرصه های مختلف حاصل شده، اساسنامه تجدید نظر شده سال ۲۰۰۸ و تغییر نام و نشان سازمان که در سی و هشتمین جلسه شورای وزرای خارجه در آستانه ، قزاقستان تصمیم گرفته شده پرداخت.
سی و هشتمین شورای وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی همچنین شاهد تشکیل کمیسیون دائمی مستقل حقوق بشر در این سازمان بود.
طی چهار روز آینده این همایش به ارائه آموزشهایی در سه عرصه بررسی مطالعات سازمان همکاری اسلامی، تاریخ، کارکردها و فلسفه تأسیس آن می پردازد.
همایش مدل بین المللی سازمان همکاری اسلامی با هدف آگاهی بخشی درباره کار سازمان همکاری اسلامی به دانشجویان مسلمان برگزار شده است که نمایندگانی از ۳۰ کشور جهان در نخستین همایش بین المللی شرکت کرده اند.
تحقیقات تاریخی شهر مدینه ناقص است
بدنبال انتخاب شهر مدینه منوره بعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۳ معاون مدیرکل مرکز تحقیقات و مطالعات مدینه اظهار داشت: تحقیقات درباره میراث مدینه کافی نیست و نقص آشکاری در تحقیقات درباره این شهر مقدس وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، عبدالبسیط بادران معاون مدیرکل مرکز تحقیقات و مطالعات مدینه با اشاره به فقدان تحقیقات لازم درباره شهر تاریخی و مقدس مدینه گفت: در این شهر ۴۰۰ مکان با اهمیت تاریخی توسط بنیاد تحقیق و آرشیو ملک عبدالعزیز و کمیسیون گردشگردی و آثار باستانی سعودی شناسایی شده است.
عبدالعزیز بن ماجد فرماندار مدینه اظهار داشته است که دپارتمانهای آکادمیک بسیج خواهند شد و مسئولت آماده کردن اطلاعات درباره اماکن باستان شناسی و تاریخی مدینه را برعهده می گیرند و این وظیفه در سال ۲۰۱۳ تکمیل خواهد شد.
وی طی یک نشست خبری در مدینه اظهار داشت: مطالعات به منظور تأسیس آکادمی آموزش و راهنمایی گردشگران ماهر با اشراف به دانش دینی و تاریخ اسلامی برای هدایت گردشگران در اماکن تاریخی درجریان است.
دکتر عبدالعزیز خوجه وزیر فرهنگ و اطلاعات سعودی و برخی شخصیتهای فرهنگی و ادبی در مراسم اعلام مدینه به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام حضور داشتند.
مدینه از سوی سازمان اسلامی آموزش و علوم ( آیسیسکو) به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۳ انتخاب شد. انتخاب این شهر در هشتمین جلسه وزرای فرهنگ کشورهای عضور این سازمان صورت گرفت.
فرماندار مدینه با تأکید بر اینکه جایگاه دینی دو شهر مکه و مدینه هویت آنها را تعریف می کند یادآور شد: تمام موضوعات مربوط به اماکن تاریخی مدینه به عنوان تحقیق به شورای عالی علمای دینی ارائه می شود. از آنجا که مکه و مدینه همواره با اصول یکتاپرستی دین اسلام شناخته می شوند هرگز هویت دیگری کسب نمی کنند و نیازی به هویت جدید ندارند.