/مجوعه گزارشها، خبرها و اظهارنظرهای امروز دربارهی مسالهی هستهیی ایران/ مذاکرات هستهیی ایران و فرانسه، اظهارنظرهای انتقادی و تکرار برخی ادعاهای بیپایه
*** مذاکرات هستهیی ایران با مقامات فرانسوی، حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدارهایی که با مقامات فرانسوی داشت، سفرش به پاریس را برای ایجاد تحرک مناسب در مذاکرات مفید دانست. * دیدار با رییس جمهور فرانسه دکتر روحانی در دیدار با ژاک شیراک با تایید پیشرفتهای حاصله در مورد مذاکرات هستهیی […]
*** مذاکرات هستهیی ایران با مقامات فرانسوی،
حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدارهایی که با مقامات فرانسوی داشت، سفرش به پاریس را برای ایجاد تحرک مناسب در مذاکرات مفید دانست.
* دیدار با رییس جمهور فرانسه
دکتر روحانی در دیدار با ژاک شیراک با تایید پیشرفتهای حاصله در مورد مذاکرات هستهیی ایران و اروپا، خواستار ایجاد تحرک در مذاکرات برای حصول توافقات نهایی در چارچوب موافقتنامه پاریس شد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در دیدار دکتر روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در با ژاک شیراک، رییس جمهور فرانسه که میشل بارنیه، وزیر خارجه و مونتان، مشاور امنیت ملی فرانسه نیز حضور داشتند راههای پیشرفت و نهایی کردن مذاکرات هستهای مورد بررسی قرار گرفت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با تاکید بر حقوق کامل، مشروع و قانونی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب معاهده هستهیی در مورد بهرهمندی از تکنولوژی صلح آمیز هستهیی به رییس جمهور فرانسه در مورد صلح آمیز باقی ماندن فعالیتهای غنی سازی ایران در آینده اطمینان داد و تصریح کرد که ایران برای اعتمادسازی در مورد صلح آمیز باقی ماندن چرخه سوخت متعهد است.
وی افزود: ایران با آژانس همکاریهای وسیعی داشته و اجازه بازرسی از مراکز هستهیی را به آژانس داده است و آژانس به کرات اعلام کرده است که هیچ نشانهای از انحراف فعالیتهای هستهیی ایران مشاهده نشده است.
روحانی ادامه داد: ایران آماده استمرار این همکاری با آژانس بوده و به معاهده هستهای و مقررات بینالمللی در مورد عدم اشاعه سلاحهای هستهای پایبند خواهد بود. ایران به دنبال عاری سازی خاورمیانه از سلاحهای کشتار جمعی است و با نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر فعالیتهای هستهییاش در چارچوب مقررات موافق است تا جهان برای همیشه مطمئن باشد که فعالیتهای هستهیی ایران صلح آمیز باقی خواهد ماند.
دکتر روحانی به تحولات مهم اخیر در عراق اشاره کرده و انتخابات اخیر عراق را یک قدم به سوی ثبات و امنیت عراق دانست.
وی گفت: ایران و اروپا میتوانند نقش مشترک و سازندهای در جهت اعاده ثبات و امنیت در عراق ایفا نمایند.
رییس جمهور فرانسه نیز در این دیدار همدردی فرانسه با آسیب دیدگان زلزله اخیر را ابراز کرد.
وی با اشاره به نگرانی مشترک اروپا و آمریکا به مساله اشاعه سلاحهای هستهای در سطح کل جهان گفت: فرانسه و اروپا حق کشورها را برای تکنولوژی صلح آمیز برای مقاصد صلح آمیز به رسمیت میشناسند. اروپا روابط خوب با ایران را جستجو میکند.
شیراک ادامه داد: ما برای فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران ارزش قائل هستیم. ایران در منطقه و در سطح بینالملل نقش مهمی دارد و ما به این نقش احترام میگذاریم. ما به دنبال جلوگیری از عدم اشاعه سلاحهای هستهای در سطح کل جهان هستیم و دشمنی با ایران نداریم. هدف این است که در مورد عدم انحراف غنی سازی ایران اطمینان پیدا کنیم و بتوانیم مساله جهانی اشاعه سلاحهای هستهیی را در سطح جهان حل کنیم.
رییس جمهور فرانسه با استقبال از همکاری ایران و اروپا در مورد تامین صلح و ثبات عراق در مورد بحران اخیر لبنان گفت که فرانسه مایل است لبنان روابطی بسیار حسنه با سوریه داشته باشد.
وی در مورد تقویت روابط با ایران ابراز امیدواری کرده و گفت: این موضع شرودر، صدراعظم آلمان، بلر، نخست وزیر انگلیس و پوتین، رییس جمهور روسیه میباشد.
حسن روحانی پس از دیدار با ژاک شیراک در پاریس گفت: گفتوگو با رییس جمهور فرانسه، حرکت تازهای را در مذاکرات هستهیی ایران و اروپا ایجاد خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ادامه داد: حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز گذشته (پنجشنبه) پس از نشستی که با ژاک شیراک، رییس جمهور فرانسه داشت به خبرنگاران بدون ارایهی هرگونه توضیحی گفت: ما فکر میکنیم که مذاکراتمان با شیراک به ما اجازه خواهد داد، حرکتی تازه را در روند مذاکرات ایجاد کنیم.
این گزارش به نقل از روحانی افزود: شیراک حامل هیچگونه پیامی از جانب جورج بوش، رییس جمهور آمریکا برای من نبود.
وی ادامه داد: با این حال ما دربارهی برخی نکاتی که در مذاکرات میان شیراک و بوش مطرح شده بود، صحبت کردیم.
این گزارش به نقل از ژروم بنافون، سخنگوی رییس جمهور فرانسه افزود: شیراک به روحانی گفت ایران باید تضمینهای عینی را ارایه کند که اطمینان دهد برنامهی هستهییاش اهداف نظامی ندارد.
براساس این گزارش، رییس جمهور فرانسه گفت که ایران استحقاق آن را دارد که در صورت ارایهی چنین تضمینهایی، همکاری بینالمللی در زمینهی برنامهی هستهیی صلحآمیز و نیز در زمینههای تجاری، سیاسی و امنیتی را دریافت کند.
سخنگوی شیراک به نقل از وی اظهار داشت: ما امیدواریم از طریق گفتوگوی جهانی با ایران به این نتیجه دست یابیم.
* دیدار با وزیر امور خارجهی فرانسه
میشل بارنیه ایران را کشوری بزرگ با تاثیر حساس بر منطقه دانست و گفت که مذاکرات هستهیی ایران و اروپا با موفقیتهای قابل توجهی همراه بوده است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، میشل بارنیه، وزیر خارجه فرانسه در دیدار با دکتر حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، روند مذاکرات گروههای کاری سیاسی امنیتی، اقتصادی و تکنولوژیک و هستهیی را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد که اروپا آماده پیشرفت در کلیه گروههای کاری است.
بارنیه پیشرفتهای ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر را ستود و آمادگی خود را برای همکاری با ایران در مقابل جنایات سازمان یافته، تروریسم و مواد مخدر را اعلام نمود و گفت: سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا به زودی هیاتی در مورد همکاریهای اروپا با ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر و جنایات سازمان یافته را به تهران اعزام خواهند نمود.
وی گفت: بحث همکاریهای ایران با اروپا به مسایل هستهیی محدود نمیشود و باید مباحث را به همکاریهای سیاسی – اقتصادی – امنیتی و تکنولوژیک و همکاری در مورد مسایل بینالمللی گسترش داد. بارنیه افزود: تحولات در افغانستان، عراق، آسیای مرکزی و قفقاز محورهای مهمی برای همکاریهای ایران و اروپاست و نقش ایران در این منطقه بسیار حساس و مهم است.
دکتر روحانی نیز در این دیدار با تشریح سیاستهای هستهیی ایران اعلام کرد که ایران به دنبال سلاح هستهیی نبوده و نخواهد بود و لذا بر اجرای تمام مقررات بین المللی در مورد عدم اشاعه سلاحهای هستهیی کاملا پایبند است.
وی افزود که ایران به چرخه سوخت با عینک امنیتی نمینگرد و صرفا بحث صرفه اقتصادی و خوداتکایی در تولید سوخت است. در عین حال برای اعتمادسازیهای لازم در مورد عدم انحراف چرخه سوخت به سمت ساخت سلاح کاملا آمادگی دارد و ایران پروتکل الحاقی را صرفا برای اعتمادسازی در مورد عدم انحراف چرخه سوخت امضا کرد. وی آمادگی تهران را برای همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی به ویژه در مورد مسایل مهم منطقه خلیج فارس خاورمیانه و آسیای مرکزی و قفقاز اعلام کرد.
* دیدار با وزیر کشور فرانسه
دومینیک دوویلپن، وزیر کشور فرانسه در دیدارش با روحانی به ضرورت عدم مداخلات خارجی در روند تحکیم روابط ایران و اروپا اشاره کرد و تصریح کرد که مساله عدم اشاعه سلاحهای کشتار جمعی یکی از مسایل بسیار پیچیده و مهم بینالمللی است و افزود: من امیدوارم ایران و اروپا بتوانند راه حل متعادلی به نفع ثبات و امنیت منطقه پیدا کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز شرایط مذاکرات ایران و اروپا را بسیار حساس و مهم خوانده و گفت: سفر به پاریس برای ایجاد تحرک مناسب در مذاکرات است.
وی افزود: ایران برای فرانسه نقش ارزشمندی در تحکیم روابط با اروپا و صلح و ثبات و امنیت منطقهیی و بینالمللی قائل است و آماده همکاری در مسایل مهم خلیج فارس، خاورمیانه و آسیای مرکزی با فرانسه و اتحادیهی اروپاست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی مذاکره و گفتوگو را راه مناسبی برای حصول تفاهم در مسایل مورد اختلاف دانست و تصریح کرد که تهدید و فشار علیه ایران هیچ نتیجهای برای حصول به تفاهم متقابل نخواهد داشت.
وی با اشاره به گسترش تروریسم به ویژه توسط گروه القاعده گفت: نقش آمریکا در افغانستان این بود که تروریسم را به سراسر جهان صادر کرد و این امر همکاری و اهتمام جدی بینالمللی در مقابله با تروریسم را اجتناب ناپذیر ساخته است.
دکتر روحانی تاکید کرد: ایران و اروپا باید علیه تروریسم، مواد مخدر، جنایات سازمان یافته و سلاحهای غیرمتعارف و غیرمجاز یک مشارکت و همکاری سازمان یافته را شکل دهند.
وی صدور غیرمجاز اسلحه از عراق به کشورهای منطقه را موجب تضعیف امنیت در منطقه تلقی نمود و خواستار همکاری کشورهای منطقه و جامعه بینالمللی جهت جلوگیری از قاچاق اسلحه از عراق به کشورهای همسایه شد.
دکتر روحانی اجرای کامل و تمام عیار و بدون تبعیض مقررات بینالمللی علیه گروههای تروریستی القاعده و منافقین را بخش مهمی از توافق پاریس دانسته و بر جدیت جمهوری اسلامی ایران در این رابطه تاکید کرد.
* سفر روحانی به آلمان، سفر صدراعظم آلمان به کشورهای عربی،
در عین حال قرار است، روحانی امروز (جمعه) به آلمان سفر کند و در برلین با وزیر امور خارجه آلمان دیدار و گفتوگو داشته باشد و همچنین قرار است، گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان قرار است سفری به کشورهای حوزهی خلیج فارس داشته باشد و طی آن از این کشورها خواهد خواست تا از مذاکرات هستهیی اروپا و ایران حمایت کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت آلمان اعلام کرد، گرهارد شرودر، صدر اعظم این کشور همچنین قصد دارد در سفر هفته جاریاش در این سفر در خصوص تلاش برای مبارزه با تروریسم و ثبات قیمت نفت نیز گفتوگوهایی داشته باشد.
صدراعظم آلمان سفرش را روز یکشنبه با دیدار از عربستان سعودی آغاز و پس از آن به شش کشور کویت، قطر، بحرین، یمن، عمان و امارات متحده عربی سفر میکند.
بر اساس این گزارش، در این سفر از کشورهای عربی خواسته میشود تا از مذاکرات فرانسه، آلمان و انگلیس با ایران در خصوص فعالیتهای هستهییاش حمایت کنند، اما در اعلانیهی دولت آلمان، در خصوص پیوستن کشورهای عربی به این مذاکرات صحبتی نشده است.
*** سفر رییس آژانس انرژی اتمی روسیه به ایران برای امضای قرارداد، با وجود جنجالهای اخیر هستهیی؛
الکساندر رومیانتسف، رئیس سازمان انرژی اتمی روسیه پیش از سفر به تهران گفت: هیچ دلیلی برای این که همکاری ما با ایران محدود شود، نمیبینم.
قرار است در سفر دو روزهای که این مقام عالیرتبهی روسی به کشورمان خواهد داشت قرارداد بازگردانی سوخت هستهیی مصرفشدهی نیروگاه بوشهر به امضا برسد و وی با بازدید از واحد اول نیروگاه بوشهر، از نزدیک در جریان پیشرفت ساخت اولین رآکتور هستهیی در ایران قرار بگیرد.
رومیانتسف تاکید دارد که همکاری هستهیی ایران و روسیه کاملا تحت کنترل آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد و این همکاری براساس حقوق بین المللی و معاهده منع گسترش سلاحهای کشتار جمعی تنظیم شده است.
*** اظهارنظرهای داخلی و خارجی دربارهی مسالهی هستهیی ایران،
آصفی: خطوط قرمزمان تعدیل نشده است
به گزارش ایسنا، حمیدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجهی کشورمان روز گذشته (پنجشنبه) طی سخنانی در یازدهمین همایش فصلی خانهی احزاب با موضوع ”نهمین انتخابات ریاست جمهوری“ وظایف ایرانیان داخل و خارج از کشور در شرایط فعلی کشور را حساس عنوان و به موضوع بحث هستهیی ایران اشاره کرد و گفت: تا به حال این بحث خوب مدیریت شده، زیرا اروپاییان متوجه شدند غنیسازی خط قرمز جمهوری اسلامی است و ما از آن عدول نمیکنیم.
آصفی با بیان این که در بحث مذاکرات هستهیی انعطافهایی از جانب اروپاییها مشاهده شده، تصریح کرد: ما در مذاکرات هستهیی خواهان امتیازگیری نیستیم، تنها از حقوقمان دفاع کرده و از آن عقبنشینی نمیکنیم.
وی در واکنش به سخنان خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیهی اروپا مبنی بر این که مذاکرات با ایران فقط محدود به مسایل هستهیی نیست و مباحث حقوق بشر را نیز در برمیگیرد، گفت: بله، ما به اروپا انتقاد داریم که چرا حقوق بشر را رعایت نمیکند.
آصفی در پاسخ به سوالی مبنی بر تعدیل خطوط قرمز ایران و کشورهای مذاکره کنندهی اروپایی در ارتباط با پروندهی هستهیی ایران گفت: ما خطوط قرمز را از همان ابتدا مبنی بر داشتن چرخهی سوخت هستهیی مشخص کرده بودیم که این خطوط قرمز قابل تعدیل نیست.
وی دربارهی این که بوش حمله به ایران را مضحک دانسته است، نیز تایید کرد که حمله به ایران مضحک است.
* ولایتی: اروپاییها وقتکشی میکنند
علی اکبر ولایتی نیز دربارهی مذاکرات هستهیی ایران و اتحادیهی اروپا گفت: اروپاییها در این زمینه وقتکشی میکنند و این امر به جایگاه و موقعیت آنان ضربه میزند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر ولایتی، مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور بینالمللی و نامزد شرکت در نهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در گفتوگو با شبکهی خبری العالم با اشاره به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی که تایید کرده است ایران در مسایل هستهیی قوانین بینالمللی را نقض نکرده است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، براساس قوانین آژانس خواهان استفاده از فنآوری هستهیی است و از این امر هرگز عقبنشینی نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: اروپاییها، در اثر فشارهای آمریکا مواضع متناقضی را اتخاذ کردهاند تا جایی که در مذاکراتشان با ایران از موضعی قوی برخوردار نیستند.
در حالی که ایران تاکید دارد که برنامهی هستهییاش صرفا اهدافی صلحآمیز را دنبال میکند، اما مقامات برخی کشورها در اظهاراتشان ابراز میدارند که نمیخواهند ایران به تسلیحات هستهیی دست یابد!
* دیدار بوش و پوتین
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد که بوش و پوتین در دیدار با یکدیگر در خصوص ایران مذاکره کرده و تاکید کردند که ایران نباید سلاح هستهیی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این خبرگزاری آمریکایی ادامه داد، جورج بوش، رییس جمهور آمریکا پس از دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود گفت: ما توافق کردیم که ایران نباید سلاح هستهیی داشته باشد و من درک پوتین نسبت به این مساله را تحسین میکنم.
وی افزود: ما با یکدیگر گفتوگوی بسیار سازندهای در خصوص چگونگی رسیدن به این هدف مشترک داشتیم.
بوش ادامه داد: ما توافق کردیم که کرهی شمالی نباید سلاح هستهیی داشته باشد.
رویتر نیز در گزارشی نوشت، بوش پس از گفتوگو با مقامات اسلواکی در براتیسلاوا گفت که وی و رهبران اروپایی در خصوص دور نگهداشتن ایران از سلاحهای هستهیی نظر مشترکی دارند و وی پیشنهادات آنها در خصوص ارایهی مشوق به ایران را بررسی خواهد کرد.
این گزارش حاکی است، رییس جمهور آمریکا گفت: موثرترین راه برای رسیدن به این هدف این است که شرکای ما (آلمان، فرانسه و انگلیس) نه تنها نمایندهی اتحادیه اروپا و ناتو بلکه نماینده آمریکا نیز باشند.
وی همچنین دربارهی گفتوگوهایش با مقامات اروپایی اظهار داشت: من با دقت به نظرات مختلف دربارهی استراتژیهایی مذاکره گوش دادم و قصد دارم در بازگشت دربارهی پیشنهاداتی که شنیدهام و راههای پیشرفت (در این باره) فکر کنم.
براساس این گزارش، بوش برای یافتن راه حلی دیپلماتیک در این باره ابراز امیدواری کرد.
وی با ذکر این که گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان، تونی بلر، نخست وزیر انگلیس و ژاک شیراک، رییس جمهور فرانسه همگی با صدای بلند و آشکار گفتهاند که ایرانیها نباید سلاح هستهیی داشته باشند افزود: ما دربارهی این هدف مشترک در یک مسیر قرار داریم.
استفان هادلی، مشاور امنیت ملی رییس جمهور آمریکا گفت که بوش و رهبران اروپایی در خصوص این که آیا باید ترکیبی از هویج و چماق ارایه شود و چه کسی باید هویجها را در دست بگیرد و این هویجها چه چیزهایی باید باشند گفتوگو کردهاند.
به گزارش شبکهی خبری بلومبرگ، یک مقام دولتی آمریکا که خواست نامش فاش نشود گفت: پوتین در براتیسلاوا به طور خصوصی به بوش اطمینان داده است که روسیه تا زمانی که ایران با بازگشت میلههای سوخت هستهیی مصرف شده به مسکو موافقت نکند، کمک بیشتری را در زمینه نیروگاه برق هستهیی به تهران ارایه ندهد.
* دنبالهروی کانادا از ایراد اتهام بیپایه علیه ایران،
نخست وزیر کانادا نیز در اظهاراتی بیپایه با متهم کردن ایران به تولید سلاح هستهیی گفت: برای ممانعت از چنین رویدادی با آمریکا همکاری میکنیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری کیودو با مخابره این خبر به نقل از پل مارتین، نخست وزیر کانادا در بیانیهای اعلام کرد: در راستای مذاکرات بسیاری که درخصوص سیستم دفاع موشکی آمریکا داشتهایم اعلام میکنیم که کانادا در اجرای این سیستم مشارکتی نخواهد داشت.
وی با این حال تاکید کرد، روابط دفاعی محکم اوتاوا و واشنگتن تغییری نخواهد داشت.
نخست وزیر کانادا گفت: ما همچنان در اقدامات برای متوقف ساختن تولید سلاحهای هستهیی توسط قدرتهایی نظیر ایران(!) با یکدیگر همکاری میکنیم.
* ابراز امیدواری نخستوزیر پاکستان به حل مسالهی هستهیی ایران،
شوکت عزیز نیز ابراز امیدواری کرد که برنامهی هستهیی ایران در چارچوب اتحادیهی اروپا حل شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شوکت عزیز، نخست وزیر پاکستان در راه بازگشت از تهران به خبرنگاران گفت: ایران با اتحادیهی اروپا مذاکره میکند، ما تمایل داریم این مساله به شکلی صحیح و مسالمت آمیز حل و فصل شود.
وی ضمن مخالفت با راه حل نظامی برای حل این مساله ابراز امیدواری کرد این مساله با اقدام اتحادیهی اروپا برای ارایهی ثبات اقتصادی و منطقهای حل و فصل شود.
وی ضمن تاکید بر این که ایران قادر است اوضاع را هدایت کند هرگونه میانجیگری پاکستان میان تهران و واشنگتن در زمینهی مسالهی هستهیی را تکذیب کرد.
وی همچنین تاکید کرد که راه حل مسالمت آمیز، مشاجره بر سر برنامهی هستهیی ایران و تنشهای منطقه را کاهش خواهد داد.
نخست وزیر پاکستان در خصوص خط لولهی گاز ایران ـ پاکستان ـ هند گفت وزرای انرژی هر سه کشور ماه آینده به منظور مذاکره در این باره به اسلام آباد گردهم خواهند آمد.
عزیز مذاکرات با مقامات ایرانی را بسیار مثبت و موثر ارزیابی کرده و گفت: هر دو طرف در این خصوص که همکاری فرهنگی کشورهای همسایه برای حفظ صلح دایم در منطقه ضروری است.
وی همچنین گفت که تجارت دوجانبه میان تهران اسلام آباد با کمک بخش خصوصی افزایش خواهد یافت.
نخست وزیر پاکستان اظهار داشت: تهران و اسلام آباد در خصوص تغییر ساختار سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان همکاری اقتصادی با یکدیگر توافق کردهاند.
* پرویز مشرف: ما بیطرف خواهیم بود
اظهارنظر دیگری که دربارهی مسالهی هستهیی ایران جلب توجه میکرد، گزارش یک پایگاه اینترنتی به نقل از پرویز مشرف مبنی بر این بود که پاکستان در صورت بروز درگیری میان آمریکا و ایران بیطرف خواهد بود!
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پایگاه اینترنتی جیو.تی.وی افزود، پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان که با یک شبکهی تلویزیونی انگلیسی صحبت میکرد گفت که امیدوار است آمریکا به ایران حمله نکند.
وی افزود که در صورت بروز هرگونه حملهای، پاکستان بیطرف باقی خواهد ماند.
رئیس جمهور پاکستان تاکید کرد که کشورش با هرگونه تروریسمی مخالف است.
روزنامهی پاک تریبون نیز به نقل از وی نوشت که پاکستان امنیت خط لولهی گاز ایران ـ پاکستان ـ هند را تامین خواهد کرد.
این گزارش به نقل از مشرف ادعا کرد که برنامهی هستهیی ایران و کرهی شمالی برای کشورهای جهان سوم خطرناک است(!)
* سخنگوی وزارت خارجهی انگلیس: توقف کامل غنیسازی در ایران هدف ماست
در همین حال، بی.بی.سی به نقل از یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه انگلیس گزارش داد که سه کشور اروپایی بر اساس موافقتنامهای که با ایران امضا کردهاند تاکید دارند که ایران باید فعالیت خود برای دستیابی به فناوری غنیسازی اورانیوم و تولید سوخت اتمی را برای همیشه متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این شبکهی خبری انگلیسی افزود که این اظهارات در آستانه سفر حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به انگلیس که به منظور مذاکره بر سر فعالیت هستهیی ایران با مقامهای انگلیسی صورت خواهد گرفت، مطرح شده است.
به ادعای سخنگوی وزارت خارجه انگلیس، دولت ایران هنوز حاضر نشده است آن گونه که طرف اروپایی میخواهد اطلاعات مربوط به فعالیت هستهیی خود را فاش کند و در حال حاضر در تاسیسات هستهیی ایران که مورد بازرسی قرار گرفته، تجهیزات و مواد آلوده به اورانیوم غنی شده یافت شده که دولت ایران هنوز توضیح قانع کنندهای در مورد علت آلودگی آنها نداده است.
سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در عین حال تصریح کرده که به نظر دولت انگلیس، ایران در پی متوقف ساختن بخش عمدهای از فعالیتهای مربوط به غنی سازی اورانیوم، با ساخت جنگ افزار اتمی فاصله بسیار زیادی پیدا کرده و همین موضوع از نگرانی انگلیسیها نسبت به برنامه هستهیی ایران کاسته است.
وی در پاسخ به این پرسش که موضع دولت انگلیس نسبت به اعطای امتیازات اقتصادی به ایران در قبال دست کشیدن آن کشور از غنی سازی اورانیوم چیست گفت که دولت انگلیس در مطرح کردن ایده چنین معاملاتی با ایران با دولتهای فرانسه و آلمان هم نظر نیست.
* نایب رییس کمیسیون امنیت ملی: اگر اروپا به تعهداتش عمل نکند، ایران هم نظراتش را اعمال میکند
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: ایران معتقد به ادامهی مذاکره است و این روند را تا زمانی ادامه خواهد داد که اروپا به تعهدات خود عمل کرده و بر حقانیت نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید نماید.
محمدنبی رودکی، نمایندهی مردم شیراز در خانهی ملت، با اشاره به روند طی شده و زمانبندی که در مذاکرات ایران و اروپا صورت گرفته، به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: خوشبختانه با توجه به رد طرح پیشنهادی آمریکا در خصوص دست نیافتن کشورهای جهان به دلیل کافی بودن سوخت برخی کشورها، روند به سمت مثبتی سوق پیدا کرد که موجب شد تا بسیاری از کشورهای اروپایی و غربی همانند رییس جمهور فرانسه و صدر اعظم آلمان اذعان کنند که داشتن چرخهی سوخت در قالب آژانس و کاملا صلحآمیز حق مسلم ایران است.
وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی به موضع مشابه و هماهنگ تمامی مسوولان ایران پی بردهاند، خاطر نشان کرد: طبیعتا موضع قاطع و یکنواخت جمهوری اسلامی ایران در چنین نتیجهای بیتاثیر نبوده و آمریکا را نیز تا سرحد به مقصود رسیدن ایران وادار به عقبنشینی کرده است.
رودکی رد طرح آمریکا را شکستی دیگر برای سیاست بیمنطق آمریکا در صحنهی بینالملل دانست و تاکید کرد: این شکست حقانیت جمهوری اسلامی ایران را اثبات کرد.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به توصیههای ایران به اروپا برای داشتن سیاستهای مستقل آنها در برابر فشار و تهدیدات آمریکا در رابطه با انرژی هستهیی ایران، تصریح کرد: اگر اروپا خلاف این موضع را داشته باشد طبیعتا جز خود آنها متضرر دیگری نخواهد بود. چرا که ایران کشوری تعیین کننده در منطقهی خاورمیانه است و حقانیت نظام جمهوری اسلامی ایران برای افکار عمومی دنیا در بخش دستیابی به سوخت هستهیی روشن شده است.
این نمایندهی مجلس تاکید کرد: اگر اروپا به تعهداتش عمل نکند، ایران هم نظراتش را تا پایان مذاکرات اعمال میکند. زیرا همانطور که رییس جمهور فرانسه گفته است؛ راه هماهنگی با ایران ادامه مذاکره است.
* یک نمایندهی حزب سوسیال آلمان نیز گفت: اروپا و آمریکا باید در خصوص ایران و موضوع هستهیی این کشور با اعتماد کامل با یکدیگر همکاری کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولفگانگ شویبل، عضو حزب سوسیال در پارلمان آلمان در گفتوگو با روزنامهی آلمانی زبان “نویه پرسه” اظهار داشت: چنانچه آلمان دوباره در یک مسیر درست همکاری با آمریکا قرار گیرد، این میتواند یک گام به جلو محسوب شود.
همچنین گرنات ارلر، سخنگوی کمیتهی سیاست خارجی فراکسیون سوسیال پارلمان آلمان نیز گفت: آمریکا میخواهد با اروپا همکاری بیشتری داشته باشد، تا از طریق آن بتواند ثبات را در عراق ایجاد کند.
* از سوی دیگر سخنگوی مجلس دومای روسیه نیز بدون آن که اشاره کند، ایران اساسا به دنبال استفاده صرفا صلحآمیز از انرژی هستهیی است، گفت که مسکو و واشنگتن این نظریه را که ایران نباید به سلاح هستهیی دست یابد، دنبال میکنند!
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بوریس گریزلف، سخنگوی مجلس دومای روسیه در عین حال پس از چهارمین نشست سالانهی سازمان امنیت و همکاری در اروپا در جمع خبرنگاران گفت: روسیه با تهران همکاری میکند و این همکاری علاوه بر دیگر مسایل، ساخت نیروگاه هستهیی بوشهر را نیز شامل میشود.
*** همکاری اروپا آمریکا از نگاه روزنامههای خارجی،
در حالی که جورج بوش، رییس جمهور آمریکا سفر دورهییاش به اروپا را آغاز کرده است، روزنامههای اروپایی گمانهزنیهای مختلفی را دربارهی این سفر داشتهاند.
فایننشیال تایمز در این باره نوشت: مقامات عالی رتبهی اروپایی چندین ماه است در مذاکرات در خصوص آیندهی هستهیی ایران، آمریکا را برای حمایت از روند دیپلماتیک مذاکرات و ارایهی مشوقهایی به ایران تحت فشار گذاشتهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) این روزنامه انگلیسی ادامه داد، جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا پس از نشستهای اخیر با مقامات اروپایی توافق کرد که در موضعش تجدیدنظر کند. مشاوران وی میگویند امکان دارد آمریکا برخی مشوقها را به ایران ارائه دهد و درعوض اروپا عواقب مشترکی را که شکست مذاکرات با ایران به دنبال خواهد داشت بررسی خواهند کرد.
این روزنامه نوشت، یک سوال بدون پاسخ این است که در صورتی که ایران پیشنهاد تامین خارجی سوخت هستهیی در ازای توقف دایم برنامهی تولید چرخه سوخت هستهیی را نپذیرد، اروپا در اعمال تحریم علیه این کشور تا کجا پیش خواهد رفت.
انتهای پیام
منبع خبر: ایسنا