نماینده هستهیی ارشد آمریکا در مذاکرات ششجانبه، گفتوگوی خود با نماینده هستهیی ارشد کره شمالی را مثبت ارزیابی کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کریستوفر هیل، نماینده هستهیی ارشد آمریکا در مذاکرات ششجانبه پیرامون خلع سلاح هستهیی کره شمالی روز سهشنبه پس از گفتوگو با کیم کای گوان، نماینده هستهیی ارشد کره شمالی در این مذاکرات در پکن به خبرنگاران گفت: ما در این مذاکرات بر اهمیتی که برای بیانیهای که بتواند راستی آزمایی شود قائلیم، تاکید کردیم.
به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، توافق شش کشور دخیل در مذاکرات شش جانبه (آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، کره شمالی، روسیه و چین) که براساس آن کره شمالی باید در ازای دریافت کمک و مزایای دیپلماتیک برنامه هستهیی خود را کنار بگذارد پس از آن که پیونگ یانگ بیانیه هستهیی خود درباره همه فعالیتهای هستهییاش را طبق قرار تا دسامبر سال میلادی گذشته ارایه نکرد با بن بست مواجه شد. اما کره شمالی اوایل ماه میلادی در اقدامی برای نشان دادن حسن نیتش یک سند چند هزار صفحهای مربوط به تولید پلوتونیوم در نیروگاه هستهیی یونگ بیون را که اکنون تعطیل شده است، به مقامات آمریکایی ارایه کرد.
بیانیه هستهیی کره شمالی راه را برای اجرای فاز نهایی توافق انجام شده که میتواند به عادیسازی روابط کره شمالی با آمریکا و ژاپن و اقدامات امنیتی منطقهای جدیدی منجر شود، باز خواهد کرد.
هیل علاوه بر آن با همتای ژاپنی خود نیز دیدار کرد.
وی علاوه بر آن قرار است با همتای روس خود نیز دیدار کند تا درباره اسناد ارایه شده توسط پیونگیانگ با وی گفتوگو کند.
یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی هفته گذشته گفت که کره شمالی ممکن است بیانیه خود را در پایان ماه میلادی جاری به مقامات ژاپن ارایه کند و نشست بعدی شش کشور دخیل در مذاکرات درباره خلع سلاح هستهیی کره شمالی ممکن است تا اوایل ماه ژوئن در پکن برگزار شود.
هیل گفت: ما درباره لزوم تلاش برای تنظیم یک چارچوب زمانی برای ارایه بیانیه پیونگیانگ و اقدامات سیاسی خودمان نیز گفتوگو کردیم.
هو جینتادو و لی میونگ باک، رییسانجمهور چین و کره جنوبی روز سهشنبه توافق کردند که در مذاکرات ششجانبه همکاری نزدیکی داشته باشند.
کره شمالی علاوه بر آشکار کردن ذخایر پلوتونیوم خود و تعداد تسلیحات تولید شده است باید درباره پروژه غنیسازی اورانیومی که مقامات آمریکایی پیونگ یانگ را به داشتن آن متهم میکنند و نیز هر گونه فعالیتی در زمینه اشاعه هستهیی توضیح دهد.
مقامات آمریکایی مدعیاند که کره شمالی در ساخت یک نیروگاه هستهیی در سوریه که سال گذشته به واسطه حمله هوایی رژیم صهیونیستی نابود شد، دخالت داشته است.
کره شمالی و سوریه هر دو این اتهامات را رد کردهاند.
انتهی پیام