خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با آنکه اغلب رسانه ها در تحلیل خود قیام ملتهای عرب را به تاثیر از انقلاب ایران می دانند اما یک رسانه غربی با هدف رو در رو کردن ایران با ترکیه نوشت: اعراب درپی مدلی برای دوران بعد از دیکتاتوری می گردند و چشم آنها به مدل ترکیه است.
در هفته های اخیر و همزمان با شدت گرفتن قیامهای مردمی در تونس و مصر، اغلب مقامات غربی و صهیونیستی هشدار دادند که در صورت به نتیجه رسیدن قیام مردم مصر باید منتظر روی کار آمدن نظامی همانند ایران در این کشور باشیم.
بر همین اساس، غرب و بویژه آمریکا که هم اکنون موقعیت خود در جهان عرب را از دست رفته می بینند در تلاش اند تا با رو در کردن ایران و ترکیه ( دو کشور قدرتمند و با ثبات خاورمیانه ) به نحوی این دو کشور را درگیر امور روزمره نشان داده و با بهره بردن از این شرایط، استراتژی آتی خود در جهان عرب را پیاده کنند.
غرب و بویژه آمریکا که هم اکنون موقعیت خود در جهان عرب را از دست رفته می بیند در تلاش اند تا با رو در کردن ایران و ترکیه ( دو کشور قدرتمند و با ثبات خاورمیانه ) به نحوی این دو کشور را درگیر امور روزمره نشان داده و با بهره بردن از این شرایط، استراتژی آتی خود در جهان عرب را پیاده کنند.
در راستای این هدف بلومبرگ امروز در مطلبی نوشت : اعراب به “رجب طیب اردوغان” نخست وزیر ترکیه به عنوان شخصی نگاه می کنند که با احیای دموکراسی اسلامی توانسته به عنوان یکی از محبوب ترین رهبران خاورمیانه مطرح باشد.
این رسانه می نویسد : در حالی که برخی کشورهای خاورمیانه چالش های سیاسی زیادی را تجربه می کنند اردوغان دو دوره نخست وزیر ترکیه شده و توانسته اقتصاد این کشور را متحول کند. علاوه بر آن ترکیه در سال گذشته سیاست خارجی خود را
تغییر داده و با گسستن از غرب به شرق متمایل شده است.
بلومبرگ در ادامه مطلب خود ادعا می کند : بر همین اساس است که اکنون گروه های مخالف در تونس و مصر از تمایل به در پیش گرفتن راهی همانند ترکیه سخن می گویند.
به گزارش مهر، البته در این راه فقط ایران و ترکیه رو در روی یکدیگر قرار نمی گیرند و غرب در اجرای پروژه خود گروه های اسلامی منطقه را نیز در مقابل جمهوری اسلامی قرار می دهند و در این راه اقداماتی برای ایجاد تنش میان تهران و اخوان المسلمین انجام گرفته است.
برای مثال پس از سخنان رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته “بی بی سی” فارسی در خبری مربوط به فرمایشات آیت الله خامنه ای مبنی بر جایگاه اسلام در حرکت انقلابی مصر و شروع آن با شعارهای اسلامی و الله اکبر و تکیه بر قدرت و نفوذ اسلام ادعا کرد که اخوان المسلمین طی بیانیه ای اعلام کرده که “قیام مردم مصر، انقلاب اسلامی نیست.”
این در حالی است که در سایت رسمی اخوان المسلمین مصر چنین خبری وجود نداشت. با مراجعه به سایت اخوان متوجه می شویم که بیانیه مذکور در پاسخ به حوادث روز پنج شنبه میدان “التحریر” و اتهام مبارک و عمر سلیمان مبنی بر دست داشتن خارجی ها و نیز تحمیل مسئولیت بر دوش حرکت اسلامی اخوان المسلمین صادر شده و ارتباطی با خطبه های روز جمعه رهبر معظم انقلاب ندارد.