این اقدام در حالی صورت میگیرد که هنوز خبری از احتمال پیوستن روسیه بهعنوان بزرگترین کشور صادرکننده نفت خارج از اوپک به طرح فریز نفتی منتشر نشده است. اعضای اوپک در نشست هفتم مهرماه در الجزایر به توافق کلی بر سر کاهش تولید این صادرات به میزان ۸۰۰هزار بشکه در روز رسیده بودند و گفته میشود پس از رایزنی و مذاکره محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک با بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، قرار شده تا تولید نفت ۲کشور ایران و عراق هم کاهش یابد اما این کاهش تولید شامل لیبی و نیجریه نخواهد شد.
رویترز با اشاره به برگزاری نشست روز سهشنبه کمیته کارشناسی اوپک در وین اتریش خبر داد درصورت کاهش سهم ایران و عراق، احتمالا در نشست وزرا که هفته آینده برگزار خواهد شد، اوپکیها بر سر کاهش تولید به میزان یک میلیون و ۲۰۰هزار بشکه به توافق خواهند رسید. به گزارش همشهری، اعضای اوپک در نشست الجزایر بر سر کاهش تولید موافقت کردند و قرار شد تا ۴کشور ایران، لیبی، عراق و نیجریه از کاهش تولید معاف شوند. یک نماینده بلندپایه کشورهای عضو اوپک گفت: روسیه که عضو اوپک نیست، هنوز با کاهش تولید موافقت نکرده، اما از تثبیت تولید حمایت میکند.
شبکه خبری بلومبرگ هم گزارش داد: عربستان دیگر نفوذ گذشته خود را در اوپک ندارد و ایران و عراق با کنار زدن مشکلات ناشی از تحریم و جنگ، تولید خود را به ارقامی بیسابقه رساندهاند و در حال مطرحکردن خود درون سازمان کشورهای صادرکننده نفت هستند. براساس این گزارش ایران از زمان لغو تحریمها تاکنون، حدود ۸۸۰هزار بشکه در روز به تولید خود اضافه کرده است. عراق نیز طی ۳سال گذشته تولید خود را حدود ۵۰درصد افزایش داده و در ماه اکتبر به رقمی بیسابقه رسیده است.
خبر دیگر اینکه منابع آگاه از جلسه پشت درهای بسته کارشناسان اوپک گزارش دادند که از ایران خواسته شده ۱۳۰هزار بشکه، عراق ۲۰۰هزار بشکه و عربستان و همپیمانانش بیش از یک میلیون بشکه(هرکدام حدود ۴تا ۴.۵درصد) تولید نفت خود را نسبت به ماه اکتبر کاهش دهند. خبر دیگر اینکه بانک کردیت سوئیس پیشبینی کرد درصورت توافق اوپک روی طرح «کاهش تولید نفت» در اجلاس ۳۰نوامبر، قیمت نفت به حدود ۷۰دلار افزایش خواهد یافت. وزیر نفت ایران هرچند خبر موافقت تهران برای کاهش سقف تولید را تأیید نکرده اما گفته نسبت به نشست آینده اوپک خوشبین است.