زمین مسجد تنسی به آتش کشیده شد/۲۰ هزار دلارجایزه برای یافتن مظنون
به دنبال ایجاد حریق در محلی که قرار بود در شهر تنسی آمریکا مسجدی ساخته شود، بازرسان فدرال جایزه ۲۰ هزار دلاری برای یافتن اطلاعات درباره فرد مظنون تعیین کردهاند.
محل جدیدی که برای ساخت مسجد مسلمانان در شهر تنسی درنظر گرفته شده بود مجوزها و موافقتهای رسمی را برای ساخت مسجد جدیدی در ماه می کسب کرده بود اما پس از طرح ساخت مسجد ۱۳ طبقه نیویورک در نزدیکی محل حملات یازدهم سپتامبر بحثهای شدید و جنجال برانگیزی علیه مسلمانان در شهرهای مختلف آمریکا شدت گرفته است.
از آن زمان تا کنون مخالفت با ساخت این مسجد در صدر اخبار بین المللی جای گرفته است و سرمایه دارانی که این پروژه را حمایت می کنند از سوی گروه های مخالف متهم به تأمین بودجه از منابعی هستند که دولت آمریکا آنها را مجاز نمی داند.
این مناقشات موجب شده مخالفان خصومت خود را علیه مسلمانان بیشتر کرده و با ساخت مرکز اسلامی و مسجدی در ایالت تنسی نیز مخالفت کنند.
براساس اعلام دفتر کلانتری راثرفورد، آتش نشان ها اظهار داشتند که بوی شدید سوخت دیزلی از آتش به مشام می رسید که در کامیون کمپرسی مصرف می شود. این درحالی است که مقامات هنوز درباره آتش سوزی اظهار نظر نکرده اند و این امر به مشخص شدن نتایج آزمایشگاهی بستگی دارد.
دفتر “الکل، تنباکو، سلاح گرم و مواد منفجره” در اف بی آی جایزه ۲۰ هزار دلاری را برای دریافت اطلاعات درباره مظنون این آتش سوزی تعیین کرده است.
کیث مؤسس این دفتر اظهار داشت که اف بی آی درباره انگیزه این آتش سوزی و اینکه آیا ناشی از انزجار علیه مسلمان بوده یا خیر تصمیم گیری نمی کند.
حسام فتحی یکی از متولیان مسجد اظهارداشت که عامل این آتش سوزی از این منطقه نیست و توجه مظنون از بحثهایی که درباره مسجد نیویورک مطرح شده به تنسی معطوف شده است.
اعضای مرکز اسلامی مورفریسبورو اظهار داشتند آنها سالهای سال بدون هیچ مشکلی در این جامعه به عبادات خود می پرداختند.
صفا فتحی از اعضای این مرکز اسلامی اظهار داشت از سال ۱۹۸۰ همراه خانواده خود در این شهر زندگی می کند و از رخدادهای اخیر بسیار متعجب شده است، حتی پس از یازدهم سپتامبر نیز مسلمانان محلی با چنین مشکلاتی رو به رو نبوده اند، حتی ساخت مسجد تنسی پاسخهای مثبتی از پیروان ادیان مختلف در سراسر کشور دریافت کرده بود.
وی افزود: نامه بسیار دلگرم کننده ای از ایالت یوتا به دست ما رسید که همراه آن ۵۰ دلار بود که نوشته شده بود این تمام مبلغی است که در اختیار داشته و می توانم به ساخت این مسجد کمک کنم.
ترافیک سنگین سفر یک مسجد به قطب شمال را کند کرده است
ساختمان پیش ساخته مسجد کوچکی که قرار است به مناطق شمالی قطب شمال در کانادا ارسال شود تمام روزهای اوایل هفته جاری به علت سنگینی ترافیک در شهر ادمونتون مستقر شده بود.
این مسجد پیش ساخته از روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه سفر خود را به قطب جنوب آغاز کرده و قرار است تا روز ۲۴ سپتامبر ( ۲ مهر ماه) به شهر اینوویک رسیده و در زمینی که مسلمانان در منطقه مسکونی شهر خریداری کردهاند مستقر شود.
کوین اندرسون مدیر شرکتی که حمل و نقل این مسجد را تقبل کرده گفت روند این سفر به علت ترافیک سنگین، وجود پلهای باریک و وزش شدید باد کند شده است.
وی افزود: یکی از موانع حرکت این مسجد پیش ساخته این است که قوانین ایالت آلبرتا از عبور و مرور بار سنگین و عرض زیاد روی جاده در روزهای یکشنبه و تعطیلات قانونی جلوگیری می کند.
وی افزود: این ساختمان نمی تواند تا روز سه شنبه حرکت خود را ادامه دهد چرا که روز دوشنبه نیز تعطیل بوده و سفر ساختمان پیش ساخته مسجد از روز سه شنبه از سر گرفته می شود و امیدواریم که تا چهارشنبه و یا پنجشنبه بتواند به “های ریور” برسد.
خرید این ساختمان پیش ساخته از یک شرکت ساختمانی به این علت صورت گرفت تا مسلمانان شهر اینوویک در شمال کانادا هزینه کمتری بابت آن پرداخت کنند .
زمانی که این مسجد به مقصد برسد ۴ هزار کیلومتر زمینی و دریایی را طی کرده است.
شهر اینوویک دارای جمعیت ۴ هزار نفری است که جامعه مسلمانان آن طی سالهای اخیر رشد کرده و تعداد مسلمانان آن به ۸۰ نفر رسیده است، اما این تعداد نیاز به محلی برای اقامه نماز جماعت خود دارند که از واگن سه در هفت متری که اکنون در آن نماز میخوانند بزرگتر باشد.
مسلمانان امریکا خواستار تعطیلی اعیاد فطر و قربان در مدارس هستند
درحالی که ماه رمضان در روزهای پایانی خود قرار داشته و بسیاری ازمسلمانان جهان برای استقبال از عید فطر آماده میشوند، اقلیت مسلمان چون پیروان سایر ادیان خواستار برخورداری از یک روز تعطیل در این روزهای خاص هستند، اما درحالی که روزهای دینی مختلفی در تقویم بسیاری از کشورها تعطیل اعلام شده اغلب مسلمانان هرساله از تعطیلی عید فطر و قربان محروم میمانند.
نکهات چادهوری از مسلمانان نیویورک که عید فطر را به معنای اقامه نماز فطر، پوشیدن لباسهای تمیز و دیدار اقوام میداند درسالهای اخیر از خود میپرسد که آیا میتواند در خانه بماند و به مدرسه نرود و آیا میتواند آزمون مدرسه را در روز عید فطر از دست بدهد و به جای آن روز عید را کنار خانواده خود بگذراند.
مدارس نیویورک غیب دانش آموزان به دلایل دینی از مدرسه را موجه میداند اما زمانی که دانش آموزان به دبیرستان میرسند گاهی حجم درسها اجازه یک روز ماندن در خانه و عقب ماندن از دروس را برای آنها فراهم نمیکند.
امسال عید فطر به عنوان پایان ماه مبارک رمضان در امریکا روز دهم سپتامبر است و مدارس شهر نیویورک به مناسبت روش هشانا سال نوی یهودی تعطیل است.
مسلمانانی که در اقلیت زندگی میکنند بهویژه مسلمانان شهر نیویورک برای به دست آوردن حق تعطیلی در اعیاد و مناسبتهای اسلامی چون عید فطر و قربان تلاشهای بسیاری صورت دادند اما در نهایت این تلاشها به سرانجام نرسید و درحال حاضر مدارس نیویورک در مناسبتهای و اعیاد مختلف یهودی و مسیحی تعطیل هستند اما با تعطیل کردن مدارس در روز عید فطر و قربان مخالفت شده است.
امسال تقارن عید فطر و سال نوی یهودی موجب تعطیل شدن مدارس شده اما صدها هزار دانش آموز مسلمان در سراسر امریکا، به جز دانش آموزان مدارسی که اعیاد فطر و قربان را بهرسمیت می شناسند، نگران این هستند که در روز عید قربان چه رویکردی را در پیش بگیرند.
در برخی شهرهای امریکا چون دیربورن میشیگان که نیم بیشتر دانش آموزان مسلمان هستند و در بورلینگتن ورمونت که تعداد درحال افزایشی از دانش آموزان را مسلمانان تشکیل دادهاند و چندین مدرسه در نیوجرسی یا یکی از اعیاد و یا هر دو عید را تعطیل کردهاند.
امسال پس از یک راهپیمایی مشتاقانه از سوی ائتلاف تعطیلات اسلامی در مدارس در مقابل شهرداری در ماه ژوئن، این ائتلاف به این نتیجه رسید که درخواست آنها تحت تأثیر مناقشه ساخت مرکز و مسجد ۱۳ طبقه نیویورک قرارگرفته است.
فیضیه علی مدیر روابط اجتماعی دفتر شورای روابط اسلامی- امریکایی در نیویورک گفت: درحالی که سال تحصیلی ۲۰۱۱- ۲۰۱۰ بهزودی آغاز میشود، این ستاد هنوز هم به فعالیت خود ادامه میدهد. مایکل بلومبرگ شهردار نیویورک تاکنون از حق مسلمانان برای ساخت مرکز اسلامی نیویورک حمایت کرده اما مسلمانان محلی نمیخواهند ماجرای ساخت این مسجد موجب شود که مسئله تعطیل شدن مدارس در اعیاد اسلامی از یاد برود و مورد غفلت قرار گیرد.
شورای شهر نیویورک سال گذشته ۵۰ به یک با تعطیلی اعیاد اسلامی موافقت کرد. مدارس نیویورک باید دست کم ۱۸۰ روز کلاس ارائه کنند و شهردار نیز اظهار داشته است که تعطیل کردن اعیاد اسلامی مستلزم برگزاری دو روز کلاس جبرانی در مدارس است. تعطیل کردن این روزها ممکن است زمینه ای را برای سایر گروههای دینی فراهم کند تا آنها نیز خواستار تعطیل شدن اعیاد و مناسبتهای مربوط به دین خود شوند.
جسیکا اسکاپروتی سخنگوی دفتر شهردار با اشاره به اینکه تعطیلات مدارس از سال ۱۹۷۸ با افزودن روز مارتین لوتر کینگ تغییر نکرده است گفت: ما میخواهیم کودکان روزهای بیشتری را در مدرسه سپری کنند و قرار نیست که تعداد روزهای تعطیل بیشتر شود.
این درحالی است که با توجه به قمری بودن تقویم اسلامی تنها پنج روز از ۲۴ عید آینده در روزهایی قرار میگیرد که مدارس تعطیل نیستند. براساس استدلال مدیر روابط اجتماعی شورای روابط اسلامی امریکایی در نیویورک، وزارت آموزش نیز از این قابلیت برخوردار است که هر از چندگاهی یک یا دو روز تعطیلی را در تقویم تحصیلی قرار دهد.
مقامات آموزشی برخی از مناطق که اعیاد اسلامی را در تقویم تحصیلی خود تعطیل کرده اظهار داشتند که پس از این که بالا رفتن آمار غیبتها در این اعیاد دو یا سه برابر شد متقاعد شدند که این روزها را به طور رسمی در مدرسه تعطیل کنند.
دیوید ماستونن سخنگوی منطقه دیربورن که از هشت سال پیش روز عید فطر و قربان را به تقویم تحصیلی اضافه کرده گفت: وقتی تعداد غیبتها به حدی می رسد که ادامه برگزاری کلاس بی فایده است به نظر می رسد که تعطیل کردن بهترین راه باشد.
عید فطر گذشته از ۱۱۰۰ دانش آموز دبیرستان بورلینگتن ۷۰ نفر غیبت داشتند که آمار قابل توجهی است.
این درحالی است که بیش از یک میلیون دانش آموز از صدها قوم و پیشینه حضوردارند با غیبت خود نمیتوانند پیام واضحی در نظام آموزشی ایجاد کنند.
براساس تحقیقات دانشگاه کلمبیا در نیویورک حدود ۱۰۰ هزار دانش آموزش در این شهر مسلمان هستند که این تعداد ۱۲ درصد از کل تعداد را تشکیل میدهد، این درحالی است که وزرات آموزش تنها آمار نژادی این دانش آموزان را دنبال میکند.
شورای شهر کپنهاگ ساخت مسجدی بزرگ را مورد تأیید قرار داد
شورای شهر کپنهاگ دانمارگ با اکثریت ۴۵ به سه با ساخت مسجدی جدیدی در این شهر بهعنوان بخشی از طرحهای محلی یکی از مناطق این شهر موافقت کرد.
این مسجد که قرار است روی زمینی به مساحت ۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع ساخته شود یکی از چند ساختمانی خواهد بود که در یک مجتمع تجاری- اداری با معماری شرکت ” بیارکه اینخنس” ساخته میشود.
این شرکت مرکز تجاری – اداری را یک مرکز فعالیت توصیف کرده که قرار است معماری آن به ویژگی شاخص خط افق مرکز شهر کپنهاگ تبدیل شود. براساس پیشنویس طرح، این مسجد با معماری مدرن ساخته میشود.
بوآسموس گلدخارد رئیس اداره تکنیکی و زیست محیطی کپنهاگ گفت: ساخت این مسجد در کپنهاگ هم راستا با سیاستهای آزادی دینی در این کشور صورت میگیرد. اسلام دومین دین بزرگ درکپنهاگ است و بیش از ۵۰ هزار مسلمان در این شهر زندگی میکنند. بنابراین این افراد باید مسجدی در اختیار داشته باشند.
به رغم اینکه سیاستمداران محلی در سال ۱۹۹۲ توافق کرده بودند که مسلمانان میتوانند در این شهر مسجد خود را داشته باشند تاکنون هیچ طرح ساخت مسجدی به مرحله عمل نرسیده است.
برای ساخت این مسجد تنها یک مانع دیگر وجود دارد تا ساخت آن به طور کامل تضمین شود و آن برگزاری یک جلسه بحث و بررسی عمومی درباره طرح این ساختمان تجاری اداری است که روز ۲۸ اکتبر( ۶ آبان) با حضور ساکنان محلی و مقامات شورای شهر پیش از تصویب نهایی در ماه فوریه برگزار میشود.
بودجه ساخت این مسجد از سوی شورای مشترک اسلامی تأمین خواهد شد.
وزیر کشور ایتالیا ساخت مسجد میلان را تکذیب کرد
بهرغم حمایت اسقف اعظم میلان و نیاز مسلمانان به ساخت مسجدی در شهر میلان، وزیر کشور ایتالیا خبر ساخت این مسجد را تکذیب کرد.
روبرتو مارونی در جمع خبرنگاران در رابطه با کمک دولت به ساخت مسجد میلان گفت: من وزیر کشور هستم نه کسی که مسجد میسازد.
به دنبال تعطیلی بزرگترین مسجد میلاد، کاردیا دیونیجی تتامانزی، اسقف اعظم میلان خواستار تساهل بیشتر از سوی مقامات شهر میلان نسبت به جامعه مسلمان شد.
اسقف اعظم میلاد در گفتگو با روزنامه ایتالیایی لا ریپابلیکا گفت: نهادهای مدنی میلان باید تضمین کنند که آزادی دینی برای همه وجود دارد و همه از حق عبادت برخوردار هستند.
مقامات میلان علت تعطیلی مسجد شهر را مسائل ایمنی عنوان کرده و اظهار داشتند که فضای این مسجد کوچکتر از جمعیتی است که هر هفته روزهای جمعه در خود جای میدهد.
رویکردهای منفی حزب لیگ شمالی ایتالیا که وزیر کشور عضوی از آن محسوب میشود از عوامل اصلی مخالفت با این مسجد بود.
شهر میلان دارای بیش از ۲۰۸ هزار مهاجر است که این تعداد ۱۶ درصد کل جمعیت این شهر را تشکیل داده است.
اختصاص نمازخانه در مرکز خرید شهری در فنلاند بررسی میشود
یک مرکز خرید در شهر “اسپو” فنلاند در تلاش است راهی برای مغازهداران مسلمان خود پیدا کند تا بتوانند فضایی برای اقامه نماز خود در اختیار داشته باشند.
درحال حاضر یک کتابخانه در این مرکز خرید که ورودی آن با ورودی اصلی مرکز خرید متفاوت است بخشی را به اقامه نماز مسلمانان اختصاص داده است اما مسلمانان در این فضای کوچک میتوانند به صورت فردی نماز خود را اقامه کنند.
براساس اظهارات مدیر این کتابخانه این فضا به صورت موقتی در طول ماه رمضان در اختیار مسلمانان قرار داده شده است و نمیتوان آن را راه حل دائمی دانست. وی همچنین اشاره کرد که نیم بیشتری از مشتریان محلی که به این کتابخانه رفت و آمد دارند مسلمان هستند.
اختصاص این فضا در کتابخانه به صورت موقتی صورت گرفت چرا که یک باشگاه ورزشی در همین مرکز خرید چندی پیش اقامه نماز در رخکتن را برای مسلمانان ممنوع کرد.
از آنجا که تعداد مسلمانان در این شهر فنلاند قابل توجه است بسیاری از آنها بهویژه زنان مسلمان از امکانات این باشگاه ورزشی استفاده میکنند.
قرار است موضوع اختصاص نمازخانهای در این مرکز خرید بهزودی در جلسه صاحبان فروشگاهها این مرکز مورد بررسی قرار گیرد.
فرماندار نیویورک خواستار پایان مناقشه ساخت مسجد نیویورک شد
فرماندار نیویورک از شهروندان این شهر خواست تمام بحثها و مناقشات مربوط به ساخت مسجد ۱۳ طبقه نیویورک نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر را طی روزهای آتی به مناسبت عید فطر مسلمانان، سال نو یهودیان و سالگرد یازدهم سپتامبر متوقف کنند.
دیوید پترسون پس از شرکت در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران درباره بودجه ساخت این مسجد و افرادی که از آن حمایت میکنند اظهار داشت: از ساکنان نیویورک میخواهم به تقارن رویدادهای پیروان ادیان اسلام و یهودیت و همچنین سالگرد یازدهم سپتامبر احترام گذاشته و یک هفته بحثها و مناقشات این مسجد را متوقف کنند.
پترسون گفت: مسئله مهم این است که چگونه میتوان مردم نیویورک را با یکدیگر نزدیکتر کرد. پیشنهاد میکنم در آستانه روش هشانا سال نوی یهودی و عید فطر، عید پایان ماه رمضان برای مسلمانان و همچنین یازدهم سپتامبر و افرادی که نزدیکان خود را در این حملات از دست دادهاند این نزدیکی بیشتر شود. شاید بهتر باشد یک هفته همه چیز را متوقف کرده و خود را یک هفته صلح وقف کنیم.
این مرکز اسلامی و مسجد قرار است با ۱۳ طبقه در نزدیکی محلی که انفجارهای یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داد ساخته شود، اما این موضوع این روزها به بحث، مناقشات و جنجالهای متعددی میان احزاب سیاسی، رسانهها و عموم مردم تبدیل شده است.
تجلیل مرکل از کاریکاتوریست دانمارکی مورد انتقاد قرار گرفت
مقامات دینی ارشد مصری صدراعظم آلمان را برای تجلیل از کاریکاتوریست دانمارکی که با کاریکاتورهای خود به احساسات دینی بسیاری از مسلمانان اهانت کرده را مورد انتقاد قرار دادند.
یکی از مقامات الازهر در گفتگو با این روزنامه اظهار داشت: رویکردهای مرکل با نوعی عدم توازن رو برو است، وی قرآن سوزی را محکوم کرده و از کاریکاتوریست طرحهای موهن علیه پیامبر تجلیل کرده است.
عبدالموتی بیومی از شخصیتهای الازهر و متصدی صدور فتاوای دینی اظهار داشت که تجلیل از این کاریکاتوریست بخشی از معیارها و رویکردهای دوگانه اروپا نسبت به مسلمانان بوده است.
مرکل هفته گذشته در پاتسدام، خارج از برلین جایزه آزادی مطبوعات را که دربرگیرنده هیچ جایزه نقدی نبود به این کاریکاتوریست دانمارکی اهدا کرد و گفت: مسئله این است که وی می تواند کاریکاتورهای خود را منتشر کند یا خیر.
محمد عثمان از اعضای آکادمی تحقیق اسلامی الازهر در قاهره اظهار داشت که حضور مرکل در این مراسم حس رنجش مسلمانان را افزایش می دهد.
مسجد فیلادلفیا در کنار کلیسا و کنیسه افتتاح شد
درپی به اوج رسیدن اسلام هراسی در آمریکا و مخالفتهایی که با ساخت مسجد در این کشور شده است، مسجد جدیدی در حومه شهر فیلادلفیلا در نزدیکی یک کنیسه و یک کلیسای باپتیست بدون هیچ مناقشه با آرامش تمام افتتاح شد.
به دنبال روابط مثبت و خوب مسلمانان با پیروان سایر ادیان در این شهر، مسجد شهر فیلادلفیلا به رغم تمام مخالفتهای ضد اسلامی جوامع مختلف آمریکا از جمله ایجاد حریق در زمین مسجدی در تنسی، تهدید به سوزاندن قرآن و مخالفتهای بیش از حد با ساخت مسجدی در نیویورک، ساخته شده است.
در نیویورک بحثها و رایزنی ها درباره ساخت مسجد و مرکز اسلامی بزرگی نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر در جریان است، اما در شهر تریدیفرین حدود ۳۲ کیلیومتری شمال غرب فیلادلفیا، ساکنان شهر با تأکید بر سنت تساهل دینی همراه با دوستی و شناخت ادیان مختلف سالها همزیستی هماهنگ و مسالمت آمیز را تجربه کرده اند.
محمد عزیز، متولی این مسجد گفت: شباهتها و مشترکات پیروان ادیان بیش از نقاط افتراق آنها است و ما از موهبت داشتن همسایگان بسیار خوبی برخوردار هستیم.
برخی مقامات این شهر اشاره کرده اند هنگامی که این انجمن اسلامی در سال ۲۰۰۸ به دنبال دریافت مجوز بوده اندکی آشفتگی در جامعه ایجاد شد. این گروه مسلمانان که جامعه آنها درحال رشد بوده و نیاز به فضایی بزرگتر برای اقامه نماز داشتند تصمیم گرفتند ساختمانی را که از سال ۱۹۹۴ به عنوان مسجد استفاده می کردند توسعه دهند.
یوسی کاپلان یکی از خاخام های کنیسه ای که در نزدیکی این کلیسا قرار دارد با تأکید بر ارتباطهای مثبت و مؤثر پیروان هر دو دین گفت: به دنبال مطرح شدن نگرانی درباره جای پارک و ترافیک ما تصمیم گرفتیم و پارکینگهای مشترک داشته باشیم تا این مشکل برای ساخت مسجد حل شود در عوض مسلمانان، یهودیان را در انجام کارهایی یاری کنند که ما نمی توانیم آنها را در روز انجام دهیم.
طی یک دهه گذشته تعداد مساجد ایالات متحده افزایش ۵۸ درصدی داشته است. براساس اظهارات احسان باغبی استاد مطالعات اسلامی دانشگاه کنتاکی و محقق مساجد آمریکا تعداد مساجد این کشور از ۱۲۰۰ مسجد به ۱۹۰۰ مسجد رسیده است.
مسجد جدید فیلادلفیا دارای یک شبستان، کتابخانه، اتاق چند منظوره، سرویس بهداشتی با محل ویژه برای وضو گرفتن، شبکه ارتباطات بی سیم است و جدا از قوسی شکل شدن قسمت فوقانی پنجره ها این ساختمان بیشتر شبیه یک مرکز گردهمایی است تا مسجد چرا که از وجود مناره و گنبد بی بهره مانده است.
هفته گذشته شورای روابط اسلامی آمریکایی برنامه ای برای غیر مسلمانان برگزار کرد تا آنها وارد مسجد شده از بخشهای مختلف آن دیدن و اطلاعات دست اولی درباره اسلام کسب کنند. در این مراسم کشیش کلیسای باپتیست نزدیکی این مسجد نیز حضور داشت.
اوباما بار دیگر از ساخت مسجد نیویورک حمایت کرد
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز جمعه ۱۰ سپتامبر( ۱۹ شهریورماه) در آستانه سالروز حملات یازدهم سپتامبر برای دومین بار از ساخت مسجد نزدیک محل این انفجارها حمایت کرد و گفت: اگر میتوان معبد هندو در این منطقه ساخت چرا ساخت مسجد مورد مخالفت قرار میگیرد.
باراک اوباما در پاسخ به پرسشی که درباره مناقشات ساخت مسجد نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر در نیویورک شکل گرفته گفت: در رابطه با این مسجد موضع من بسیار واضح و روشن بوده است.
وی گفت: ما به حق خدادادی عبادت آزادانه ادیان اعتقاد داریم و این امر به معنای آن است که اگر در این محل می توان یک کلیسا، کنیسه یا معبد هندو ساخت بی تردید می توان مسجدی را نیز بنا کرد.
در نظر سنجی های انجام شده بیشتر آمریکایی ها با ساخت مسجد ۱۳ طبقه در نزدیکی محل حملات یازدهم سپتامبر مخالف هستند. ۸۲ درصد این افراد تنها با مکانی که برای ساخت مسجد در نظر گرفته شده مخالف هستند.
این مرکز اسلامی و مسجد قرار است با ۱۳ طبقه در نزدیکی محلی که انفجارهای یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داد ساخته شود، اما این موضوع به بحث، مناقشات و جنجالهای متعددی میان احزاب سیاسی، رسانهها و عموم مردم تبدیل شده است.
این مرکز اسلامی که قرار است یک مسجد، تسهیلات ورزشی، سالن تئاتر، رستوران و احتمالا مهد کودک داشته باشد به روی تمام افرادی که خواستار دیدار از آن هستند باز است تا نشان دهد مسلمانان بخشی از جامعه هستند.
تری جونز بدنبال تغییر مکان مسجد ۱۳ طبقه نیویورک است
تری جونز کشیش کلیسای کوچک فلوریدا که اعلام کرده بود در سالروز یازدهم سپتامبر چندین نسخه از قرآن را آتش خواهد زد پس از لغو این اقدام، جمعه ۱۹ شهریور ماه به نیوریورک سفر کرده تا با امام مسجد این شهر دیدار کند.
تری جونز اعلام کرد پس از لغو طرح اهانت آمیز خود برای سوزاندن قرآن در نهمین سالروز حملات یازدهم سپتامبر، به نیویورک سفر کرده است.
وی در گفتگو با برنامه ای در شبکه سی بی اس گفته است این برنامه را لغو کرده و به امید دیدار با فیصل عبدالرئوف راهی نیویورک شده است.
گفته می شود هدف وی از این سفر و دیدار با امام مسجد ۱۳ طبقه نیویورک که هنوز در مرحله بحث و مناقشه به سر می برد تغییر محل ساخت این مسجد است.
بسیاری از نهادهای بین المللی، کاخ سفید، واتیکان، فرمانده نیروهای آمریکا در افغانستان از تری جونز خواسته بودند این اقدام اهانت آمیز و سوزاندن قرآن را متوقف کند. در این میان بسیاری از نهادها، مؤسسات، مجامع و سازمانهای اسلامی علیه این اقدام اهانت آمیز موضع گیری کردند.
این مرکز اسلامی و مسجد قرار است با ۱۳ طبقه در نزدیکی محلی که انفجارهای یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داد ساخته شود، اما این موضوع به بحث، مناقشات و جنجالهای متعددی میان احزاب سیاسی، رسانهها و عموم مردم تبدیل شده است.