خبرگزاری تسنیم: بلومبرگ طی گزارشی از اختلاف نظر آلمان و فرانسه در مورد چگونگی حل بحران بدهی اروپا نوشت در حالی که آلمان همچنان خواستار کاهش کسری بودجه کشورهاست وزیر دارایی فرانسه روز گذشته اعلام کرد دوره اقدامات ریاضتی به سر آمده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، در حالی که وزیر دارایی آلمان پیشنهاد انعطاف پذیری بیشتر برای کاستن از کسری بودجه را مطرح کرده، پیر موسکوویسی، وزیر دارایی فرانسه اعلام کرد که دوره اقدامات ریاضتی به سر آمده است.
این دو اظهار نظر متناقض حکایت از اختلاف نظر بین دو قدرت بزرگ اقتصادی اروپا در مورد مواجهه با بحران بدهی ها دارد. موسکوویچی دیروز در مصاحبه با شبکه ۱ رادیوی اروپا گفت: «ما شاهد پایان یافتن انحصار سیاست های ریاضتی» به عنوان تنها ابزار مقابله با بحران بدهی اروپا هستیم. وی افزود: «ما در حال بررسی یک سیاست رشد برای یک دوره یک ساله هستیم. سیاستهای ریاضتی به خودی خود مانع از رشد اقتصادی می شود.» شکاف به وجود آمده بین فرانسه و آلمان نشان دهنده واگرایی اقتصادهای این دو کشور است. پس از انتخاب آنجلا مرکل به عنوان صدراعظم آلمان برای سومین دوره متوالی، انتخاب خط مشی مقابله با بحران بدهی در بین رهبران اروپا به موضوعی اختلاف برانگیز تبدیل شده است. یواخیم فلس، از مسئولان بانک مورگان استنلی در لندن دیروز در یادداشتی نوشت: «تا زمانی که دولت ها تمرکز خود را بر اصلاحات ساختاری حفظ کنند، بازارها با کاهش سیاست های ریاضتی وضعیت خوبی پیدا خواهند کرد.» هفته گذشته کمیسیون اروپا پیش بینی کرد که میزان بیکاری در ۱۷ کشور حوزه یورو تنها اندکی کاهش خواهد یافت. در حال حاضر متوسط نرخ بیکاری در حوزه یورو ۱۲.۱ درصد است که بر اساس پیش بینی های هفته گذشته کمیسیون اروپا در سال ۲۰۱۴، نرخ بیکاری همچنان بالای ۱۲ درصد باقی خواهد ماند. بر اساس اعلام کمیسیون اروپا تولید ناخالص داخلی فرانسه در سال جاری در حال کاهش است. وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی آلمان و فرانسه قرار است فردا در برلین با یکدیگر دیدار کنند. فرانسه هفته گذشته اوراق قرضه ده ساله را با بازده بسیار پایین ۱.۸۱ درصد به فروش رساند. بازده اوراق قرضه دو ساله ایتالیا نیز برای اولین بار به زیر یک درصد کاهش یافت. بازده اوراق قرضه ده ساله اسپانیا نیز برای اولین بار از اکتبر ۲۰۱۰، به زیر ۴ درصد رسید. انتهای پیام/ ۶