با حمله شب گذشته یک فرد مسلح به یک مدرسه در کِنِتیکِت و کشته شدن ۲۷ نفر، تعداد بی گناهان کشته شده در شهرهای آمریکا در کمی بیش از یک دهه قریب به ۲۵۰ تن رسیده است.
حوادثی از این دست در تاریخهای زیر در آمریکا تکرار شده است:
در سال ۲۰۰۷ شاهد ۵ مورد و در سال ۲۰۰۸ شاهد ۶ مورد عمده بودیم.
در سالهای ۲۰۰۲ ، ۲۰۰۳، ۲۰۰۴، ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ هر کدام یک مورد تیر اندازی بوده است.
سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ هر کدام شاهد یک مورد بوده ایم و در سال ۲۰۱۲ نیز تاکنون دو مورد را شاهد بوده ایم.
با این بر آورد سال ۲۰۰۹ را می توان خونین ترین سال از لحاظ تعداد دفعات تیر انداز بدانیم.
نگاهی گذرا به آمار کشتار وحشیانه در مدارس آمریکا
* در تاریخ ۱۸ می ۱۹۲۷ اندرو کهو ۵۶ ساله در ایالت میشیگان مرتکب جنایت وحشتناکی بود که طی آن ۸۵ نفر مجروح و ۴۵ نفر کشته شدند که بیشتر آنها کودکان دبستانی بودند. این حادثه مرگبارترین فاجعه کشتار در مدارس آمریکا نام گرفته است. او یک کشاورز محلی بود که خانه و مزرعهاش توسط بانک مصادره شده بود . وی ۵۰۰ کیلوگرم مواد منفجره را در زیر مدرسه جاسازی و منفجر کرد. صبح روز حادثه ابتدا زنش را میکشد و مزرعهاش را به آتش میکشد و پس از انفجار مدرسه، وسیله نقلیهاش را در حالی که خودش در آن نشسته بود منفجر میکند.
لوک وودهام ۱۶ ساله در روز ۱ اکتبر ۱۹۹۷ بعد از اینکه با ضربات چاقو مادر خود را به قتل رساند به مدرسه رفته و دو دانشآموز را کشت. او سپس به سه سال زندان محکوم شد
* پاتریک ای پاردی ۲۵ ساله در ساعت ۱۱:۴۰ صبح روز ۱۷ ژانویه ۱۹۸۹، یک مجرم سابقه دار مسلح به مسلسل کلاشینکف و دو کلت وارد حیاط مدرسهای با ۵۰۰ دانشآموز شد و شروع به شلیک کرد. فاجعه کشتار مدرسه کلیولند منتهی به کشته شدن ۵ دانشآموز و مجروح شدن ۲۹ دانشآموز و یک معلم شد.
* اریک هریس ۱۸ ساله و دیلن بنت کلبولد ۱۷ ساله ساعت ۱۱:۱۵ صبح روز ۲۰ آوریل ۱۹۹۹ وارد کافه تریا شدند و دو کیف حاوی مواد منفجره را در آنجا جاسازی کردند و به خودروی خود در پارکینگ برگشتند اما وقتی که متوجه شدند بمب منفجر نشده است با اسلحه به مدرسه بازگشتند و به هرکس که سر راهشان بود شلیک کردند و مواد منفجرهشان را در گوشه گوشه مدرسه جاسازی کردند. طی این کشتار ۲۳ نفر مجروح و ۱۵ نفر کشته شدند.
* چارلز اندی ویلیامز، ۱۵ ساله در روز پنج مارس ۲۰۰۱ دو تن از دوستان هم مدرسهای خود را کشت و ۱۳ تن دیگر را در مدرسه ساناتانا در کالیفرنیا مجروح کرد.
* جف وایز ۱۶ ساله در روز ۲۱ مارس ۲۰۰۵ ابتدا وارد منزل پدربزرگش شده، او و نامزدش را میکشد، سپس اسلحههای پدربزرگ پلیسش را میدزدد و به مدرسه میرود، در آنجا ابتدا نگهبان غیرمسلح مدرسه را میکشد و در حیاط مدرسه نیز بهصورت تصادفی به معلمان و دانشآموزان شلیک میکند.و ۵ نفر مجروح و ۹ کشته به جا می گذارد. درنهایت پس از رسیدن پلیس و تیراندازی به سمت آنها در گوشهای از کلاس خودکشی میکند
*چارلز کارل رابرت ۳۲ ساله در روز ۲ اکتبر سال ۲۰۰۶ میلادی بود در یک مدرسه کوچک در دهکدهای دور افتاده اقدام به کشتار کرد و طی آن ۵ کودک کشته و ۵ کودک مجروح شدند. چارلز راننده یک کامیون حمل شیر بود که در یک روز معمولی وارد مدرسهای شد و ۱۰ دختربچه را در کلاس گروگان گرفت.
گفته میشود که از بچهها خواسته به خط شوند و سپس از فاصله نزدیک به آنها شلیک کرده است. قاتل پس از اتمام کار و قبل از خودکشی با همسرش تماس گرفت و گفت که در کودکی و سن ۱۲ سالگی به دو دختر خردسال از اقوام خود تجاوز کرده است. در تحقیقات بعدی پلیس مشخص شد که این ادعا صحت نداشته است.
* استیون کازمیرزاک ۲۷ ساله در روز ۱۴ فوریه ۲۰۰۸ در سالن کنفرانس مدرسه ایلینویز به روی داشنجویان آتش گشود و ۵ نفر را به کام مرگ گشاند. وی پس از این اقدام به خودکشی کرد.
* در یک تیراندازی در روز ۲۷ فوریه ۲۰۱۲ در کافه تریای مدرسهای در اوهایو ۳ داشنآموز کشته و دو نفر دیگر نیز زخمی شدند. فرد ضارب تنها ۱۷ سال داشت.
*در روز ۱۴ دسامبر سال ۲۰۱۲ میلادی یک جوان بیست ساله آمریکایی به مدرسه ابتدایی ” سندی هوک ” در شهر نیوتاون وارد شده و در حالی که با یک سلاح نیمه اتوماتیک و دو اسلحه کمری مسلح بود به شلیک به دانش آموزان پرداخت. ” آدام لانزا ” قاتل آمریکایی پس از کشتن مادر خود سلاح های وی را برداشته و به مدرسه وارد می شود. وی در چند کلاس وارد شده و بی مهابا به تیراندازی اقدام می کند. در جریان این تیراندازی ۲۷ نفر شامل ۲۰ کودک دانش آموز جان باختند. فرد ضارب نیز پس از کشتن این افراد با شلیک یک گلوله به زندگی خود پایان داد.
****
به گزارش ایسنا گروه بین الملل مشرق نوشت: ساعت ۹:۴۰ صبح روز گذشته به وقت محلی در مدرسه ابتدایی «سندی هوک» شهر «نیوتاون» ایالت «کانتیکت» آمریکا تراژدی فاجعهباری به وقوع پیوست.یک فرد مسلح که پلیس ایالت کانتیکت او را «آدام لانزا» یک جوان ۲۰ ساله معرفی کرده است، به مدرسه سندی هوک که حدود ۶۵۰ دانشآموز دارد، حمله کرد و بیش از یکصد گلوله به سمت دانشآموزان و کارکنان مدرسه شلیک کرد.
به دنبال این حادثه مرگبار که از جمله وحشتناکترین رخدادهای تاریخ آمریکا بوده، دستکم ۳۰ نفر کشته شدند که ۲۰ نفر از آنها کودکان بودند و برخی از معلمان و روانشناس مدرسه نیز در بین قربانیان این حادثه تیراندازی مشاهده شدند.
گزارشها حاکی از آن است که ضارب پیش از رفتن به مدرسهای که مادرش در آن معلم کلاس آمادگی بوده، جلیقه ضد گلوله سیاهرنگی بر تن کرده و با سه اسلحهای که به طور قانونی و به نام مادرش ثبت شده بود به محل مدرسه رفته و این کشتار خونین را به راه انداخته است. هنوز معلوم نیست که آدام لانزا از هر سه اسلحه در این کشتار استفاده کرده است اما پلیس دو اسلحه را در کنار او و یکی دیگر را در خودرویی که آدام با آن به محل مدرسه رفته بود، پیدا کرده است.
واکنش اوباما به حادثه مرگبار
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا دستور داد تا تمامی پرچمها در ادارات و ساختمانهای دولتی آمریکا به نشانه عزا به حالت نیمه افراشته درآیند.
وی با چشمانی اشکبار گفت: قلب تمام مردم آمریکا در نتیجه این حادثه به درد آمده است. ما حوادث بسیاری از این قبیل را در چند سال گذشته تحمل کردهایم. ما باید با یکدیگر در مقابل این رویداد اقدامی معنادار انجام دهیم تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کنیم.
وی با تسلیت به بازماندگان این حادثه گفت: “من نه به عنوان رئیس جمهور، بلکه به عنوان یک پدر صحبت میکنم. بیشتر کسانی که در این حادثه امروز کشته شدهاند، کودک بودهاند. کودکان زیبایی، ۵ تا ۱۰ ساله، که تمام زندگیشان پیش روی آنها بود. فارغ التحصیلی، ازدواج،… قلبهای ما امروز شکسته است.”
اوباما با اشاره تلویحی به مساله کنترل اسلحه در آمریکا گفت که در سال های اخیر حوادثی از این دست “بیش از حد” تکرار شده است: “ما می خواهیم فارغ از مسائل سیاسی، با هم متحد شویم و اقدامی معنادار انجام دهیم تا دیگر از این دست حوادث رخ ندهد.”
“مایکل بلومبرگ”، شهردار نیویورک که ریاست ائتلاف شهرداران درخصوص کنترل حمل سلاح را برعهده دارد، از رئیسجمهوری خواست تا با این مشکل به مقابله بپردازد.
وی افزود: ما پیشتر نیز این چنین لفاظیهایی را از سوی رئیسجمهور شنیدهایم اما نه رئیسجمهور، نه کاخ سفید و نه کنگره آمریکا هیچ اقدامی صورت ندادهاند. این موضوع باید همین امروز خاتمه یابد.
تعدادی از آمریکاییهای معترض عصر روز جمعه در خارج از کاخ سفید در حمایت از محدودیت استفاده از سلاح تجمع کردند آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود” هیچ زندگی بیشتری نباید با استفاده از سلاح نابود شود.”
شهردار شهر نیوتان در پی بروز این تیراندازی از تعطیلی تمام مدارس این شهر خبر داد.
واکنش مقامات جهان به حادثه تروریستی در آمریکا
رهبران جهان نیز ابراز تأسف خود را به این حادثه اعلام کردند و «کاترین اشتون» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این حادثه گفت: تمایل دارم، حیرت خود را به این حادثه تیراندازی غمانگیز که در کانتیکت به وقوع پیوست، ابراز دارم.
«فرانسوا اولاند» در واکنش به این حادثه گفت: این خبر مرا به وحشت انداخت و میخواهم بهت و حیرت عمیق خود درباره این حادثه را اعلام دارم.
«دیوید کامرون» نخستوزیر انگلیس نیز اینگونه گفت: من بسیار بهتزده شدم و عمیقاً از شنیدن چنین تیراندازی هولناکی ناراحت شدم.
«بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در نامهای به فرماندار کانتیکت گفت: دبیرکل میگوید که هدف قرار دادن کودکان فجیع و غیرقابل تصور است و با غم و اندوه فراوان با خانوادههای قربانیان این جنایت مهیب همدردی میکند.
«رامین مهمانپرست» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز کشته شدن تعدادی از دانشآموزان آمریکایی در اقدامی خشونتبار توسط فردی مسلح را تسلیت گفت و از چنین حادثهای ابراز تأسف کرد.
مهمانپرست با ابراز همدردی با خانواده قربانیان این اتفاق حزنانگیز، جامعه آمریکا را برای مشارکت در نهضت مقابله با جنگ افروزی و کشتار انسانهای بیگناه که در نقاط مختلف جهان به دست افراد مسلح و در حوادث تروریستی و جنونآمیز اتفاق میافتد فرا خواند.
نخست وزیر استرالیا، جولیا گیلارد، با انتشار بیانه ای پس از ابراز همدردی، مردم استرالیا را در شوک این حادثه شوم شریک دانست.
نخست وزیر کانادا، استیون هارپر، حادثه کشتار دبستان سندی هوک را “وحشتناک” خواند.
دلیل کشتار: کنار گذاشتن خدا در مدارس آمریکا
فرماندار سابق ایالت آرکِنسآ، مایک هاکبی، در زمینه ریشه یابی این حادثه به فاکس نیوز گفته است: “ما آمریکایی ها خدا را از مدارسمان کنار گذاشته ایم.”
وزیر آموزش و پرورش آمریکا، آرنه دانکن، با انتشار بیانه ای با خانواده های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرده است.
جرالد ندلر، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا از نیویورک خواستار قوانین سختگیرانه تر در مورد قوانین اسلحه در آمریکا شد. ندلر کشتارهای مسلحانه را در آمریکا اپیدمی خوانده که این کشور به آن گرفتار شده است.
انتهای پیام