رییس دولت کودتایی هندوراس که به خاطر تظاهرات خیابانی تحت فشار است، اعلام کرد وی آزادیهای مدنی را احیا خواهد کرد و رادیوها و تلویزیونهای مخالف را تا پایان هفته دوباره راهاندازی خواهد نمود. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از کودتای ۲۸ ژوئن، دولت موقت هندوراس به مدت ۴۵ روز به سرکوب مخالفتها […]
رییس دولت کودتایی هندوراس که به خاطر تظاهرات خیابانی تحت فشار است، اعلام کرد وی آزادیهای مدنی را احیا خواهد کرد و رادیوها و تلویزیونهای مخالف را تا پایان هفته دوباره راهاندازی خواهد نمود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از کودتای ۲۸ ژوئن، دولت موقت هندوراس به مدت ۴۵ روز به سرکوب مخالفتها در این کشور پرداخته و تظاهرات خیابانی را غیر قانونی اعلام نموده است، از طرفی سربازان خود را برای ساکت کردن رسانههای مخالف اعزام داشته و آزادیهای مدنی را به حالت تعلیق درآورده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اما در یک تغییر موضع ناگهانی، روبرتو میچلتی، رییس دولت کودتا اظهار داشت که وی به خاطر برخی اقدامات صورت گرفته خواستار بخشش از سوی مردم هندوراس است.
وی افزود: بر اساس درخواست کنگره هندوراس، محدودیتهای اعمال شده را لغو میکند.
وی قول داد در خصوص لغو اعمال محدودیتها با مقامهای دادگاه هندوراس صحبت نماید و تا آخر هفته محدودیتهای مذکور لغو شود.
میچلتی در بحبوحه انتقادهای بینالمللی اظهار داشت: ما نگران آن هستیم که محدودیتهای اعمال شده برای آزادیهای مدنی انتخابات ریاست جمهوری قریب الوقوع هندوراس را تحت تاثیر خود قرار دهد.
میچلتی همچنین بر قول خود مبنی بر عدم حمله به سفارت برزیل تاکید کرد. مانوئل زلایا، رییسجمهور برکنار شده هندوراس در تاریخ ۲۱ سپتامبر به طور مخفیانه وارد هندوراس شد و در سفارت برزیل پناه گرفت.
سربازان میچلتی سفارت برزیل را محاصره کردند و طی روزهای اخیر میچلتی اولتیماتوم ۱۰ روزهای برای روشن کردن تکلیف زلایا به برزیل داد.
میچلتی در اولتیماتوم خود اعلام داشت: دولت برزیل باید زلایا را از سفارت اخراج کند و یا اینکه او را به برزیل منتقل نماید.
میچلتی اظهار داشت: حتی اگر وضعیت فوقالعاده حذف شود، این بدان معنا نیست که نیروهای پلیس به پادگان خود بازگردند.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت کودتایی هنوراس هم اکنون به دنبال سرکوب مخالفان و درخواست کمک مانوئل زلایا از سازمان ملل، قصد دارد تلاشهای میانجیگرانه برای حل و فصل بحران سیاسی هندوراس را مد نظر قرار دهد.
معترضان هندوراس در تظاهرات اخیر خود به نشانه اعتراض به سانسور و سرکوب دولتی در هندوراس، بر دهان خود چسب زدند.
خبرگزاری شینهوا نیز گزارش داد: مانوئل زلایا در سخنرانی تلفنی خود خطاب به مجمع عمومی سازمان ملل از این نهاد بینالمللی خواست تا به احیای حاکمیت قانون در کشورش کمک کند.
زلایا در این تماس تلفنی اظهار داشت: من از سازمان ملل میخواهم تا حاکمیت قانون و آزادی را که سزاوار هندوراس است، احیا نماید.
پاتریشیا ایزابل روداس، وزیر خارجه زلایا، گوشی تلفن را در مجمع عمومی سازمان ملل در دست گرفته بود تا زلایا سخن بگوید.
زلایا خاطرنشان ساخت: کودتای ۲۸ ژوئن، هندوراس را در معرض دیکتاتوری قرار داده است.
زلایا از داخل سفارت برزیل خطاب به مجمع عمومی سازمان ملل گفت: من از سازمان ملل میخواهم تا حمایتهای لازم را برای تداوم موضع قاطع علیه بربریت انجام دهد.
وی همچنین از سازمان ملل خواست تا برای حفاظت از جان افراد داخل سفارت برزیل که مورد حمله گازهای سمی فرار گرفتهاند، تضمینهایی ارایه دهد.
زلایا در پایان تماس تلفنی خود از سازمان ملل خواست تا به سرنگونی کودتا کمک کند و اطمینان دهد دموکراسی در دسترس تمامی کشورهاست.
شبکه خبری بلومبرگ نیز گزارش داد: دولت برزیل از دولت موقت هندوراس خواست تا مانوئل زلایا رییس جمهور برکنار شده هندوراس را در سمت خود ابقا کند. دولت برزیل همچنین خواستار واکنش سازمان ملل به تهدیدهای موجود علیه سفارت این کشور در تکوسیگالپا، پایتخت هندوراس شد.
سلسو آمورمیم، وزیر خارجه برزیل اظهار داشت: برزیل نامهای جدید در خصوص تهدیدها علیه سفارت خود به سازمان ملل ارایه داده است.
وی افزود: زلایا باید در سمت خود ابقا شود و وظیفه نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری آتی هندوراس را برعهده گیرد.
آمورمیم خاطرنشان ساخت: دولت موقت نسبت به درخواستهای بینالمللی ناشنواست و به طور کامل مذاکره و راه حل صلحآمیز را نادیده گرفته است.
انتهای پیام