علیرغم انتشار برآورد جامعه اطلاعاتی آمریکا که نشان میدهد ایران دیگر یک تهدید هستهیی محسوب نمیشود وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن و متحدان اروپایی آن استراتژی دو سویه خود را در برخورد با ایران حفظ کرده و تلاشها را برای اعمال دور سوم تحریمهای سازمان ملل علیه تهران ادامه خواهند داد. به گزارش […]
علیرغم انتشار برآورد جامعه اطلاعاتی آمریکا که نشان میدهد ایران دیگر یک تهدید هستهیی محسوب نمیشود وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن و متحدان اروپایی آن استراتژی دو سویه خود را در برخورد با ایران حفظ کرده و تلاشها را برای اعمال دور سوم تحریمهای سازمان ملل علیه تهران ادامه خواهند داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد: کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه پس از نشست وزرای خارجه کشورهای ناتو و اتحادیه اروپا در بروکسل در یک کنفرانس خبری گفت: ما قصد داریم به فعالیتهای خود در زمینه قطعنامه شواری امنیت ادامه دهیم. امیدواریم که ایران تصمیم به تعلیق فعالیتهای غنیسازی و بازفرآوری خود بگیرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، رایس پس از نشست دوجانبه خود با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که آمریکا تلاش برای اعمال تحریمها را دنبال کرده و فشار به ایران را حفط خواهد کرد.
وی گفت: ما مسیر شورای امنیت سازمان ملل را ادامه خواهیم داد.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: ۲۶ کشور عضو ناتو بار دیگر درباره مسیر شورای امنیت سازمان ملل و لزوم استفاده از این مسیر برای متقاعد کردن ایران به اتخاذ مسیر مذاکرات که در اختیار آنها قرار دارد گفتوگو کردند.
وی گفت: ما قصد داریم به فعالیتهای خود در زمینه قطعنامه شورای امنیت ادامه دهیم و در واقع مقامات سیاسی ما این هفته قرار است با یکدیگر دیدار کنند.
رایس روز چهارشنبه در سفر به بروکسل در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به برآورد اطلاعات جاسوسی ملی آمریکا درباره ایران که مدعی است تهران در سال ۲۰۰۳ یک برنامه هستهیی را متوقف کرده است مدعی شد که فشارهای بینالمللی باعث تغییر مسیر ایران در گذشته شد و میتواند در آینده نیز این کار را انجام دهد.
وی گفت: به عقیده من این برآورد مسیری را که ما در پیش گرفتهایم تغییری نمیدهد.
وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که ایران حتی اگر در حال حاضر در حال دنبال کردن برنامه هستهیی نظامی نیست همچنان خطرناک است چرا که از تعلیق غنیسازی اورانیوم که میتواند در چرخه سوخت هستهیی مورد استفاده قرار بگیرد خودداری میکند. این در حالی است که روسیه همچنان درخواستهای رایس برای اعمال تحریمهای شدیدتر علیه ایران را نادیده میگیرد.
رایس پس از گفتوگو با لاوروف گفت که گفتوگوهایش با وزیر خارجه روسیه “ادامه گفتوگوهای قبلیشان بود”.
برآورد اطلاعات جاسوسی ملی آمریکا پرسشهای جدیدی را درباره اعتبار خدشهدار شده کاخ سفید در خصوص موضوع جنگ مطرح کرد.
این برآورد که براساس اجماع نظر ۱۶ آژانس جاسوسی آمریکایی است اعلام کرد که مشخص نیست که آیا ایران به دنبال تسلیحات هستهیی است یا خیر، و توقف برنامه این کشور نشانگر حساسیتی بیشتر از آنکه فکر میشود در برابر فشارهای جهانی بوده است.
گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا درعین حال هشدار میدهد که جمهوری اسلامی همچنان گزینههای هستهیی را باز نگه داشته و همچنان درخواستهای جامعه بینالمللی برای تعلیق غنی سازی اورانیوم را رد میکند و امکان دارد تهران بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ بتواند سلاح هستهیی تولید کند.
این گزارش اطلاعاتی با ادعای اینکه ایران در سال ۲۰۰۳ یک برنامه تسلیحاتی هستهیی خود را متوقف کرده است میافزاید: تصمیم تهران برای توقف برنامه هستهییاش نشان می دهد نسبت به آنچه ما در سال ۲۰۰۵ قضاوت کرده بودیم، ایران ارادهی کمتری برای تولید تسلیحات هستهیی دارد.
انتهای پیام