شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد: دبیرکل سازمان ملل از آمریکا و متحدان اروپایی آن خواست تا زمانی که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی هستهیی در تلاش برای رفع بنبست هستهیی ایران هستند تلاش برای اعمال تحریمهای شدیدتر علیه ایران را به تاخیر بیندازند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، بان […]
شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد: دبیرکل سازمان ملل از آمریکا و متحدان اروپایی آن خواست تا زمانی که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی هستهیی در تلاش برای رفع بنبست هستهیی ایران هستند تلاش برای اعمال تحریمهای شدیدتر علیه ایران را به تاخیر بیندازند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل گفت: شورای امنیت باید به آژانس بینالمللی انرژی هستهیی اجازه دهد برای یافتن راه حلی جهت رفع مناقشات مربوط به فعالیتهای هستهیی ایران تلاش کرده و به کار خود ادامه دهد.
وی گفت: این امر باید از طریق مذاکرات سیاسی و گفتوگو حل شود. محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهیی گفته است خواستار طرح اقدام و مذاکره است؛ من از چنین اقدامی حمایت میکنم.
کارشناسان آژانس قرار است برای مذاکره درباره طرحی جهت رفع مسایل حل شده مربوط به برنامه هستهیی ایران به ایران سفر کنند. به گفته البرادعی مذاکره درباره چنین طرحی حدود دو ماه وقت میبرد.
آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان مذاکره درباره پیشنویس قطعنامهیی که تحریمهای فعلی سازمان ملل علیه ایران را تشدید میکند را آغاز کردهاند. روسیه و چین با اقدامات تنبیهی بیشتر مخالفند؛ تحریمهای سازمان ملل کشورهای دیگر را بر آن داشته است که فروش سلاح به ایران را محدودکرده و از فروش تجهیزات حساس هستهیی به ایران خودداری کنند.
واکنش آمریکا و اروپا به موضع بان کی مون درباره تحریمها علیه ایران حاکی از اختلاف نظر در این زمینه میباشد.
ریک گرنل، سخنگوی هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل گفت: راهی که باید در قبال ایران پیش بگیریم کاملا واضح است؛ چرا که قطعنامههای شورای امنیت وظایف ایران را به طور دقیق و با جزئیات بیان میکند.
گوردون جاندروئه گفت: ایران باید از قطعنامههای فعلی سازمان ملل پیروی کند تا نیازی به قطعنامههای دیگر نباشد.
کی مون علاوه بر آن از لبنان، رژیم صهیونیستی و سایر کشورهای کلیدی از جمله سوریه و ایران خواست از اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ حمایت کنند.
وی با صراحت گفت که سوریه و سایر کشورهای منطقه از جمله ایران وظیفه دارند از اجرای ضوابط مربوط به محدودیت تسلیحات اطمینان حاصل کنند.
قطعنامه ۱۷۰۱ که در ۱۱ اوت سال ۲۰۰۶ تصویب شد خواستار توقف فوری جنگ لبنان رژیم صهیونیستی و خلع سلاح حزبالله شده و خلع سلاح همه گروههای مسلح در لبنان را ملزم میکند. علاوه بر آن به موجب این قطعنامه هیچ نیروی نظامی به جز دولت لبنان نباید در این کشور حضور داشته باشد.
انتهای پیام