به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، محور اصلی این گفتوگوها مسائل امنیتی ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود اما مسائل اقتصادی ناشی از این خروج نیز در رأس گفتوگوهای این سه رهبر اروپایی قرار داشت.
آنگلا مرکل در این نشست گفت که اتحادیه اروپا نیاز دارد نشان دهد که میتواند بدون بریتانیا نیز رونق و اقتصاد خود را حفظ کند. مرکل گفت: «ما به تصمیم انگلستان احترام میگذاریم اما تأکیدداریم که این را روشن کنیم که دیگر اعضای اتحادیه اروپایی کارهای این اتحادیه را در بهترین حالت خود بهپیش میبرند.» این سه رهبر اتحادیه اروپایی در این دیدار خود که بیشتر نمادین بود تا رسمی، عنوان کردند که این نشاندهنده تسلط بر بحرانی است که برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی) به وجود آورده است. سران این کشورهای اروپایی تأکید کردهاند که حتی قبل از بحران خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی نیز این اتحادیه با بحرانهای اقتصادی، بحران مهاجرت و همچنین افزایش احساسات ضد اتحادیه و افزایش تروریسم روبهرو بود و باید برای همه این مسائل چارهای اندیشیده شود.
این نشست درواقع نشستی مقدماتی برای نشست اصلی سران اتحادیه اروپا غیر از انگلستان در ماه آینده میلادی در اسلواکی است. تا زمان برگزاری این نشست، آنگلا مرکل قرار است با ۱۳ تن دیگر از سران کشورهای اروپایی دیدار و گفتوگو داشته باشد.
ماتئو رنتزی نیز دراینباره گفت: «بسیاری بر این عقیده بودند که اروپا بعد از برگزیت دیگر ازدسترفته و تمامشده است اما این مسئله واقعیت ندارد.» وی افزود: «درحالیکه پوپولیستها سعی دارند نشان دهند اتحادیه اروپا علت اصلی تمام مشکلات است، ما معتقدیم که اتحادیه اروپا راهحل تمام مشکلات است.»
درحالیکه پوپولیستها بر این عقیدهاند که بعد از انگلیس، نوبت فرانسه، آلمان و ایتالیا است که از اتحادیه اروپا خارج شوند، بسیاری دیگر از رهبران اتحادیه بر این عقیدهاند که در نشستهای بعدی در بروکسل باید مباحث مهمتری چون سیاست انرژی و قوانین بودجهای و ایجاد بیمه برای سپردههای بانکی مشترک موردبررسی قرار گیرند و اتحادیه اروپا نباید بیش از این خود را درگیر مباحثی چون خروج تعدادی از اعضا از این اتحادیه کند.
مقامات ایتالیایی نیز اعلام کردهاند که تماس کاری بیشتری با اعضای اتحادیه برای تقویت رشد اقتصادی و به کار بردن قوانین اتحادیه در سیستم اقتصادی خود خواهند داشت. مرکل دراینباره گفته است که توافقهای اروپایی باید باثبات و انعطافپذیری بالایی همراه باشد و بهصورت هوشمندانهای به کار گرفته شود.
فایننشالتایمز نیز درباره نشست ناپل ایتالیا نوشت: «رهبران این سه کشور اروپایی در این نشست بر روی سرمایهگذاریهای گستردهتر در اتحادیه اروپایی چه ازنظر سیاسی و امنیتی و چه ازنظر اقتصادی تأکید کردند.»
فرانسوا اولاند نیز دراینباره گفت: «اگر یکچیز باشد که همه بر روی آن توافق داشته باشند، آن مسئله این است که اروپا باید در مورد مسائل دفاعی و اقتصادی خود اطمینان حاصل کند و فرانسه نیز نقش خود را در این خصوص اجرا خواهد کرد.» وی افزود: «درست است که در سه ماهه دوم سال جاری روند رشد اقتصادی کاهش یافته اما ما باید اطمینان حاصل کنیم که تا هر میزان که امکان دارد، همه عدم قطعیتها را سرکوب کرده و با عزم راسخ بهپیش برویم.»
بر همین اساس، سه رهبر اتحادیه اروپایی در نشست ناپل ایتالیا درباره طرح سرمایهگذاری ۳۱۵ میلیارد یورویی تا سال ۲۰۱۹ بحث کردند.