طی نشست گذشته اوپک در شش ماه گذشته اهداف تعیین شده از سوی عراق، لیبی و ایران اینگونه تعیین شد: عراق در نظر داشت تا تولید خود را در سال ۲۰۱۴ تا ۳۰ درصد افزایش داده و به چهار میلیون بشکه در روز برساند، لیبی هدف خود را بازگشت به تمام ظرفیت تولید روزانه این کشور، یعنی ۱.۶ میلیون بشکه اعلام کرده بود و ایران با توجه به شرایط بهبود پس از تحریمها امیدوار بود که به رکورد تولیدی در پنج سال گذشته دست یابد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هر سه کشور در رسیدن به اهداف خود شکست خوردند؛ تولید روزانه نفت عراق از ماه فوریه تاکنون هشت درصد کاهش یافته، سطح تولید لیبی یک دهم ظرفیت کل تولید این کشور است و ایران هنوز نتوانسته تولید خود را افزایش دهد.
آژانس بینالمللی انرژی در ماه می پیشبینی کرده بود که با توجه به احتمال افزایش تقاضا در نیمهی دم ۲۰۱۴ به سطح بیش از ۳۰.۷ میلیون بشکه در روز، اوپک نیازمند افزایش قابل توجه در تولید نفت این سازمان است.
براساس آمار بلومبرگ، ذخایر نفت اقتصادهای پیشرفته در ماه آوریل به کمترین سطح خود از آوریل ۲۰۰۸ تاکنون با ۶.۶۲ میلیارد بشکه رسید.
تولید ایالات متحده در حال حاضر به بیشترین سطح ۳۰ سال گذشته رسیده است و این افزایش عمدتا به دلیل انقلاب شیل در این کشور است، ولی وضعیت تولید در مناطق دیگر جهان روبه کاهش است.
درگیریهای سیاسی لیبی که دارای بزرگترین ذخائر نفتی آفریقاست، موجب کاهش سطح تولید این کشور شده است و حملات به خطوط لوله نفتی در عراق و تحریمهای غربی علیه ایران نیز در این کاهش تولید نقش مهمی را احیاء میکند.
انتهای پیام