به گزارش ایرنا، این تارنما افزود: این هفته ترامپ رئیس جمهوری آمریکا توافق تجاری جدید با مکزیک و کانادا را به عنوان یک توافق مهم برای سه کشور اعلام کرد. شاید این طور به نظر اید اما این توافق مشابه با معاهده تجارت آزاد آمریکای شمالی بود که با آن تعویض شد.
بلومبرگ تاکید کرد: این رویکرد به نظر بسیار شبیه به سیاست وی در رابطه با کره شمالی است که با تهدید و محکومیت آغاز و سپس طوری اقدام می کند تا به پیشروی آرام دست پیدا کند.
بلومبرگ با اشاره به اینکه آیا این الگو میتواند در مورد ایران موثر واقع شود؟، نوشت: شیوه مذاکره ترامپ اکنون مشابه است. او با حمله به توافقهای کنونی و ایجاد یک بحران جدید آغاز کرده، مذاکرات را پیش میبرد و تغییری جزئی در توافق ایجاد میکند.
توافق جدید بسیار مشابه توافق قدیمی به نظر میآید اما تغییر شکل پیدا میکند و ترامپ القا میکند که کشور را از اشتباهات همتایان سابق خود نجات داده است. تهدید و تغییر شکل در مذاکره زیبا نیست اما بدین معنی هم نیست که موثر واقع نشود.
به نوشته این شبکه خبری، تغییر شکل در روابط با ایران شاید دشوارتر باشد. کره شمالی اشتیاق برای دیدار در سطح رهبران دو کشور با آمریکا را داشت. اما در مقایسه دولتمردان ایران خطر سیاسی قابل ملاحظهای را برای ملاقات علنی با ترامپ احساس میکنند.
بلومبرگ در مورد تغییر در نفتا نیز مینویسد: تعویض نفتا شامل تغییرات قابل توجهی با توافق ۲۴ ساله سابق خود می شود. اما بسیاری تغییرات مهم آن از پیمان تجاری اقیانوس آرام برگرفته شده که توسط باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا به توافق رسیده بود و ترامپ به محض رسیدن به ریاست جمهوری آن را از بین برد.