دبیرکل سازمان ملل ابراز اطمینان کرد که چین از تلاشهای آمریکا برای اعمال تحریمهای شدیدتر علیه کره شمالی در واکنش به آزمایشات هستهیی و موشکی پیونگ یانک حمایت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بان کی مون ـ دبیرکل سازمان ملل ـ روز سهشنبه در گفتوگو با شبکهی تلویزیونی بلومبرگ گفت: من معتقدم چین به جمع سایر کشورهای شورای امنیت پیوسته است. مطمئنم که آنها به اقداماتی متحد و محکم برای اطمینان از اینک کره شمالی دیگر به چنین فعالیتهایی دست نخواهد زد، دست خواهند یافت.
به گزارش شبکهی تلویزیون بلومبرگ، بان افزود که با سران چین در تماس بوده است و از نقش آنان در مذاکرات دربارهی پیشنویس قطعنامهای که اهدای وام و انتقال پول به دولت پیونگ یانک را متوقف میکند، تشکر میکند.
اقدامات پیشنهادی در قطعنامه جدید علیه کره شمالی شامل ممنوعیت حضور کشتیهای حامل بار مضنون به حمل مواد مربوط به برنامه های هستهیی و موشکی پیونگ یانگ در دریا است.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که اقدامات کره شمالی عواقبی جهانی برای تلاشها در جهت کنترل گسترش تسلیحات هستهیی دارد و این نشان دادن واکنشی قاطعانه و متحد از سوی قدرتهای جهانی را الزامی میکند.
تلاش پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین) به علاوهی ژاپن و کره جنوبی برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی پس از آن آغاز شد که پیونگیانگ دست به دومین آزمایش هستهیی موفقیتآمیز خود زد. این آزمایش هستهیی به دنبال چند سال مذاکرهی منقطع با قدرتهای منطقهیی که این کشور را برای کنار گذاشتن اهداف هستهییاش در ازای کمکهای اقتصادی و سیاسی تحت فشار قرار دادهاند، انجام شد.
در متن بیانیهی کرهی شمالی آمده است: این آزمایش موفقیتآمیز هستهیی الهامبخش ارتش و مردم کرهی شمالی است و تلاشها برای ایجاد یک پویش انقلابی جدید برای باز کردن دروازهها به سوی یک کشور در حال توسعه را تشدید میکند. این آزمایش به دفاع از استقلال کشور و ملت و تضمین صلح و ثبات در شبه قارهی کره و مناطق اطراف آن کمک میکند.
به دنبال این اقدام کره شمالی شورای امنیت در صدد اعمال قطعنامه جدید علیه پیونگ یانگ بر آمد و گفت وگو ها در این زمینه آغاز شد.
سوزان رایس ـ نماینده آمریکا در سازمان ملل ـ اخیرا پس از نشست دیپلماتها در این سازمان که پشت درهای بسته انجام گرفت در جمع خبرنگاران گفت: ما در حال پیشرفت هستیم اما هنوز کارمان به پایان نرسیده است. ما مشغول کار بر روی مجموعهی بزرگی از مسائل بسیار پیچیده و دشوار هستیم.
دبیرکل سازمان ملل نسبت به تهدیدی که کرهی شمالی برای کرهِ جنوبی به دنبال دارد ابراز نگرانی کرد و با اشاره به آزمایش هستهیی کره شمالی در ماه مه گفت: این مساله (چالش کره شمالی) تنها به شبه قاره کره محدود نمیشود، بلکه عواقبی جدی برای مساله منع اشاعه هستهیی در جهان دارد. بنابراین شورای امنیت سازمان ملل باید پیامی محکم و قاطعانه برای کره شمالی بفرستد.
در این بین وی سونگ لاک ـ نماینده جدید کره جنوبی در مذاکرات شش جانبه ـ برای گفتوگو دربارهی مسالهی هستهیی کره شمالی و دیدار با وو داویی همتای چینیاش به پکن سفر کرده است.
او روز سهشنبه گفت که انتظار میرود شورای امنیت سازمان ملل در روزهای آینده قطعنامه جدید علیه کره شمالی را تصویب کند.
چین که نزدیکترین متحد کره شمالی محسوب میشود اخیرا خواستار بازگشت پیونگ یانگ به میز مذاکرات ششجانبه و اتخاذ یک رویکرد متعادل در قبال کره شمالی شده است.
وزارت خارجه ژاپن اخیرا اعلام کرد که یانگ جیهچی ـ وزیر امور خارجه چین ـ در گفتوگویی تلفنی با هیروفومی ناکاسونه ـ وزیر امور خارجه ژاپن ـ دیدگاه خود را مبنی بر این که “قطعنامه و تحریمهای سازمان ملل به تنهایی مشکل کره شمالی را حل نخواهد کرد” ابراز کرد و گفت که “لازم است فشارها را افزایش داد و در عین حال کره شمالی را به میز مذاکرات بازگرداند”.
دولت ژاپن در بیانیهاش اعلام کرد که پیام جیهچی به ناکاسونه این بود که چین ” در نشان دادن یک واکنش مناسب و اتخاذ یک قطعنامه متعادل از شورای امنیت سازمان ملل حمایت خواهد کرد”.
چین که دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل است در گذشته با درخواستهای واشنگتن و توکیو برای تنبیه شدید کره شمالی به خاطر برنامه هستهیی اش مخالفت کرده بود.
شین گانگ ـ سخنگوی وزارت خارجه چین ـ نیز اخیرا از سایر کشورهای دخیل در مذاکرات شش جانبه خواست خودداری خود را در قبال آزمایش هستهیی اخیر کره شمالی حفظ کنند و اقداماتی را که ممکن است به بدتر شدن اوضاع بیانجامد اتخاذ نکنند.
انتهای پیام