به گزارش خبرگزاری فرانسه سوای از چین که گفته میشود با حساسیت زیاد تحرکات کره جنوبی در منطقه را دنبال میکند روز دوشنبه اخباری مبنی بر بروز مخالفتهایی در درون حزب حاکم کره جنوبی نسبت به اقدامات ارتش این کشور در آبهای همجوار با همسایه شمالی منتشر شد.
براساس این گزارش برخی از سیاستمداران کره جنوبی براین باورندکه همسایه شمالی به شدت تحریک شده و ارتش این کشور نباید مانور تازهای در آبهای مشترک دو کشور برگزار کند. د رهمین حال یک تحلیل گر سیاسی شاغل در مؤسسه سیاست کره در سانفرانسیسکو نیز به شبکه تلویزیونی الجزیره گفت: سران آمریکا و کره جنوبی بازی خطرناکی را در شبه جزیره کره شروع کردهاند که میتواند به جنگی تمام عیار در منطقه منجر شود. کریستین آن گفت اوضاع در شبه جزیره کره بسیار وخیم است و در گفتوگویی که من با تاریخ دانان و تحلیل گران در کره داشتم، آنان بر این باور بودند که این بدترین بحرانی است که شبه جزیره کره از زمان جنگ کره به بعد گرفتار آن شده است. وی ادامه داد ذکر این نکته لازم است که اختلافات ارضی عامل ایجاد موقعیتی که اکنون شاهد هستیم، به شمار میآید.
خط شمالی خطی است آمریکا یکجانبه در ۱۹۵۳ آن را ترسیم کرد و کره شمالی هرگز با این خط مرزی موافقت نکرد. در واقع این خط در سه مایلی مرزهای کره شمالی قرار دارد؛ این بخشی از سرزمینی است که کره شمالی آن را از آن خود میداند و آمریکا و کره جنوبی آن را بخشی از خاک کره جنوبی؛ مقاله اخیر در بلومبرگ بیانگر این مسئله است که هنری کسینجر در پیامی محرمانه در ۱۹۵۳ بر این مسئله تأکید کرده بود که مرزی که آمریکا به صورت یکجانبه ترسیم کرده است، با قوانین بینالمللی در تضاد است. وی ادامه داد در ۲۰۰۷، کیم جونگ ایل و رئیسجمهور وقت کره جنوبی در خصوص این منطقه مورد اختلاف به توافق رسیدند؛ آنان پذیرفتند که این منطقه را غیر نظامی کنند و آن را منطقه آشتی در نظر بگیرند.۴۶