پرتاب آزمایشی موفقیتآمیز ماهوارهبر سفیرامید ایران که راه را برای نشاندن ماهوارهای ایرانی در مدار کره زمین همواره کرد، در رسانههای غربی بازتابی گسترده داشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رسانههای خبری غربی در انتشار این خبر عمدتا تلاش کردند این دستاورد بزرگ علمی را تحتالشعاع مسایل سیاسی قرار داده و آن را مرتبط با برنامههای نظامی جلوه دهند.
شبکهی خبری دویچه وله در خبری با عنوان «ایران با موفقیت ماهواره آزمایشی را پرتاب کرد»، گزارش داد: « ایران میگوید اولین ماهوارهبر را با استفاده از راکت ساخت ایران به فضا پرتاب کرده است. پرتاب ماهوارهبر سفیر پیش از ارسال یک ماهوارهی دیگر صورت گرفت که قرار است در آینده به فضا پرتاب شود. ایران میگوید هدف بلندمدتش توسعهی برنامهی فضایی است، اما واشنگتن این آزمایش را «دردسرساز» خوانده است.»
دویچه وله در ادامه با تلاش برای ارتباط دادن این پروژه علمی با مسایل نظامی، آورده است: « فنآوری بالستیک لازم برای پرتاب اشیاء به فضا میتواند برای موشکهای دوربرد نیز به کار گرفته شود.»
خبرگزاری رویتر نیز در گزارشی با عنوان «ایران اولین ماهواره آزمایشی را در مدار قرار داده است»، نوشت: « ایران اعلام کرد که اولین ماهواره آزمایشی را به وسیلهی ماهوارهبر ساخت ایران و برای اولینبار در مدار قرار داده است.»
رویتر نیز با اتخاذ رویکرد نظامی نشان دادن پروژههای علمی ایران، ادامه داده است:« این اقدامی است که احتمالا نگرانیهای غرب دربارهی خواستههای هستهیی را افزایش میدهد. فنآوری بالستیک دوربرد که برای قرار دادن ماهواره در فضا استفاده میشود میتواند در تسلیحات پرتابی نیز مورد استفاده قرار گیرد؛ اگر چه ایران تاکید دارد که برنامهای برای انجام چنین کاری ندارد.»
رویتر ادامه داد: «ایران که با غرب بر سر مسالهی هستهیی دچار مناقشه است در ماه فوریه با آزمایش یک راکت بومی به عنوان بخشی از برنامهی ماهوارهیی این کشور باعث نگرانیهای بینالمللی شد.»
خبرگزاری فرانسه نیز با انتشار خبری تحت عنوان «ایران برای پرتاب ماهواره در آینده راکت آزمایش کرد»، نوشت: « بر اساس گزارش تلویزیون ایران، تهران راکتی را آزمایش کرد که قصد دارد از آن برای حمل یک ماهوارهی تحقیقاتی به فضا و قرار دادن آن در مدار استفاده کند. برنامهی فضایی نو پای ایران مانند برنامهی هستهیی این کشور باعث ناخرسندی در خارج از ایران شده است! از این فنآوری که برای قرار دادن ماهواره در فضا استفاده میشود، میتوان برای پرتاب کلاهک نیز استفاده کرد. با وجود نگرانی دربارهی برنامهی فضایی ایران، به طور دقیق مشخص نیست که این برنامه چطور توسعه یافته است.»
شبکهی خبری بی. بی. سی نیز در گزارشی با عنوان «رسانههای ایرانی میگویند ایران راکت پرتاب کرد»، نوشت: « بر اساس گزارش رسانهی دولتی ایران، این کشور راکتی را آزمایش کرد که قصد دارد در پرتاب آیندهای که ماهوارهی تحقیقاتی را به فضا میفرستد از آن استفاده کند.»
همچنین اکونومیکتایمز با انتشار این خبر و واکنش آمریکا به آن، نوشت: « این تحول در بحبوحهی مشاجرات بینالمللی بر سر خودداری تهران از تعلیق غنیسازی اورانیوم رخ داده است.»
شبکهی خبری بلومبرگ نیز در گزارشی با انتشار این خبر نوشت: « دولت ایران اعلام کرد که با موفقیت ماهوارهبری را به فضا پرتاب کرده است و این امر نگرانی را در آمریکا به دنبال داشت و دولت بوش آن را دردسرساز خواند.»
انتهای پیام