قطع روابط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با موزهی بریتانیا در رسانههای جهان بازتاب داشته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از آنکه رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران از قطع روابط این سازمان با موزهی بریتانیا بهدلیل فرستاده نشدن منشور کوروش به ایران توسط این موزه خبر داد، فرانسپرس گزارش داد که مسؤولان موزهی بریتانیا در بیانیهای این عمل را «مایهی شگفتی بزرگ» اعلام کردهاند.
براساس این گزارش، حسن محسنی ـ مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران ـ با تأیید قطع تمام روابط این سازمان با موزهی بریتانیا اعلام کرد، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در آیندهی نزدیک بهدلیل بدقولی موزهی بریتانیا در فرستادن منشور کوروش به ایران، به یونسکو شکایت میکند.
همچنین موزهی بریتانیا در بیانیهی خود با تأیید قصد این موزه برای فرستادن منشور کوروش به ایران اعلام کرد، در تماس تلفنی با مقامات این سازمان در روز دوم فوریه و ارسال فکس و ایمیل برای بقایی در روز پنجم فوریه اعلام کرده است که نیمهی دوم ماه جولای منشور کوروش را به ایران میفرستد.
موزهی بریتانیا در بیانیهی خود اظهار امیدواری کرد که این مسأله هرچه زودتر حل شود.
الجزیره نیز با اعلام خبر قطع روابط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با موزهی بریتانیا اعلام کرد که این سازمان بهدلیل نفرستادن منشور کوروش به ایران در زمان توافقشده برای نمایش عمومی در تهران، تمام روابط خود را با این موزه در زمینههای باستانشناسی، تحقیقاتی و برگزاری نمایشگاه قطع کرده است.
به گفتهی سخنگوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، طبق توافق انجامشده بین دو کشور، منشور کوروش باید از ۱۶ ژانویه بهمدت چهارماه در ایران نمایش داده میشد.
با اعلام مسؤولان موزهی بریتانیا مبنی بر پیدا شدن دو تکه از منشور کوروش، آنها با اعلام تأخیر در فرستادن منشور کوروش به ایران، از نمایش این منشور همراه دو تکهی پیداشده در تهران خبر دادند.
الجزیره در ادامهی گزارش خود به مطلبی از بلومبرگ اشاره کرده و آورده است، موزهی بریتانیا شرایط سیاسی ایران را بررسی میکرد تا مطمئن باشد، برای امانت دادن منشور کوروش، بهترین شرایط ممکن فراهم است.
سایت خبری میدلایست آنلاین نیز به نقل از رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران نوشت، ابتدا قرار بود، منشور کوروش در ماه سپتامبر، سپس در ماه نوامبر و براساس آخرین توافق، قرار بود از ۱۶ ژانویه در تهران بهنمایش درآید. ما در این راستا، حدود ۲۰۰هزار دلار برای نصب سیستمهای امنیتی اضافی با هدف حفاظت از منشور کوروش هزینه کردهایم.
بقایی اعلام کرد، پس از آن، ما نامهای را دریافت کردیم مبنی بر اینکه منشور کوروش را درپی حوادث روز عاشورا نمیتوانیم بفرستیم.
منشور کوروش که در سال ۱۸۷۹ میلادی کشف شده، پس از فتح بابل توسط کوروش در سال ۵۳۹ پیش از میلاد مسیح (ع) بهدستور او خلق شده است. اکنون این منشور در موزهی بریتانیا نگهداری میشود.
انتهای پیام