رکوردشکنی دوباره قیمت طلا در بازارهای جهانی، پیشبینی نرخ رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی، بدهی دولتهای منطقه یورو در پایان سهماهه نخست سال ۲۰۲۰ و رکوردشکنی کسری بودجه دولت استرالیا جزو مهمترین اعداد و ارقام اقتصادی منتشر شده طی این هفته بودهاند.
به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، در هفتهای که پشت سر گذاشتیم، اعداد و ارقام متعددی در ارتباط با اقتصاد، تجارت و کسبوکار در اقصی نقاط جهان، از سوی رسانهها، نهادهای اقتصادی ملی و بینالمللی و مراکز تحقیقاتی منتشر شد که مهمترین آنها را میتوان در موارد ذیل خلاصه کرد:
۸۷۳ میلیون تن ورلد استیل: در ششماهه نخست سال جاری میلادی ۸۷۳ میلیون تن فولاد خام در جهان تولید شده است که این رقم در مقایسه با سال گذشته ۶ درصد کاهش نشان میدهد.
۳۰ میلیون نفر بانک جهانی: توافق منطقه تجاری آزاد آفریقا (AfcFTA) این ظرفیت را دارد که با افزایش درآمد کارگران و بهبود سطح رفاه زنان، ۳۰ میلیون نفر را در آفریقا از فقر شدید نجات دهد.
۱۳ درصد بانک جهانی: با توجه به کاهش تقاضای جهانی به دلیل تأثیرات اقتصادی بحران کرونا، پیشبینی میشود که شاخص قیمت فلزات و مواد معدنی در سال جاری میلادی نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد کاهش یابد.
۳۳۱ میلیارد دلار و ۱۵۸ میلیارد دلار اداره تحلیلهای اقتصادی آمریکا: ارزش سرمایهگذاری مستقیم خارجی در آمریکا طی سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۳۳۱ میلیارد دلار بوده است و در مقابل، اتباع آمریکایی بیش از ۱۵۸ میلیارد دلار در کشورهای خارجی سرمایهگذاری (مستقیم) کردهاند.
۳.۹ میلیارد دلار رویترز: شرکت خدمات مالی و بانکداری گلدمن ساکس که به دست داشتن در رسوایی مالی و فساد صندوق توسعه برهاد مالزی (۱MDB) متهم است، بهمنظور پایان یافتن این پرونده ۳.۹ میلیارد دلار به دولت مالزی غرامت پرداخت خواهد کرد. مقامات گلدمن ساکس و دولت مالزی توافق دوجانبه بر سر این غرامت ۳.۹ میلیارد دلاری برای بسته شدن پرونده را تأیید کردهاند.
۱۹۰۰ دلار رویترز: قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی، روز جمعه ۲۵ ژوئیه (۴ مرداد) برای اولین بار از سپتامبر ۲۰۱۱ (شهریورماه ۱۳۹۰) از مرز ۱۹۰۰ دلار عبور کرد.
۲۲.۳ میلیارد دلار و ۷۷.۴ میلیارد دلار بلومبرگ: ثروت موکش آمبانی، رئیس هیئتمدیره شرکت هلدینگ صنعتی ریلاینس، از ابتدای سال جاری میلادی ۲۲.۳ میلیارد دلار افزایش یافته است. این کارآفرین هندی اکنون با ثروتی معادل ۷۷.۴ میلیارد دلار، پنجمین فرد ثروتمند جهان به شمار میرود.
۲۹ میلیارد یورو بلومبرگ: دولت ایتالیا با پیشنهاد تخصیص یک بسته اقتصادی جدید به ارزش ۲۹ میلیارد یورو برای حمایت از اقتصاد این کشور در برابر بحران کرونا موافقت کرد.
۲.۵ درصد بلومبرگ: شرکت خدمات مالی و بانکداری UBS سوئیس پیشبینی کرد که تولید ناخالص داخلی چین در سال جاری میلادی نسبت به سال گذشته ۲.۵ درصد افزایش خواهد یافت. این رقم اگرچه پایینترین نرخ رشد اقتصادی چین در سه دهه اخیر خواهد بود، اما با توجه به رکود جهانی ناشی از شیوع ویروس کرونا رقم امیدوارکنندهای قلمداد میشود.
۱.۴ میلیون نفر سیانبیسی (CNBC): در هفته منتهی به ۱۸ ژوئیه (۲۸ تیرماه) بیش از ۱.۴ میلیون نفر در آمریکا تقاضای مستمری بیکاری ثبت کردهاند.
۳۸ میلیارد دلار سیانبیسی (CNBC): شرکت نرمافزاری مایکروسافت در سهماهه دوم سال جاری میلادی ۳۸ میلیارد دلار درآمد کسب کرده است که این رقم در مقایسه با سال گذشته ۱۳ درصد افزایش نشان میدهد.
۱۸۴ میلیارد دلار استرالیا آسوشیتد پرس: وزارت خزانهداری استرالیا کسری بودجه دولت این کشور در سال مالی جاری را ۱۸۴ میلیارد دلار استرالیا (معادل ۱۳۱ میلیارد دلار آمریکا) پیشبینی کرد که این رقم بالاترین کسری بودجه دولت استرالیا بعد از جنگ جهانی دوم محسوب میشود.
۸۶.۳ درصد یورو استات: نسبت بدهی دولتها به تولید ناخالص داخلی کشورهای منطقه یورو در پایان سهماهه نخست سال جاری میلادی با ۲.۲ واحد درصد افزایش نسبت به دوره مشابه سال قبل، به ۸۶.۳ درصد رسیده است.